Masters of the Air

Apple start eigen filmstudio en werkt aan eerste tv-show Masters of the Air

Vervolg op Band of Brothers
Apple is een eigen productiestudio gestart voor films en tv-series. De eerste productie wordt Master of the Air, een vervolg op Band of Brothers en The Pacific.

Eigen Apple TV-studio

Band of Brothers en The Pacific waren een grote hit op HBO en Apple wil daarop verder borduren. Het wordt de eerste show die door een eigen Masters-team binnen Apple wordt gemaakt. De studio staat onder leiding van voormalig Sony Pictures-medewerkers Zack Van Amburg en Jamie Erlicht. Masters of the Air is gebaseerd op het non-fictieboek van Donald L. Miller en volgt de avonturen van Amerikaanse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij draait het om zeer persoonlijke belevenissen. De serie wordt geschreven door Band of Brothers-veteraan John Orloff, die bovendien een van de uitvoerend producenten is. Daarnaast zijn nog meer grote namen betrokken, waarvan velen bij de eerdere series waren betrokken.


Zo zullen Steven Spielberg en Tom Hanks uitvoerend producent zijn. Ook schrijft Graham Yost, bekend van Justified, mee aan het script.

Band of Brothers was een miniserie die vanaf 2001 op HBO te zien was. De hoofdrol werd vertolkt door Damian Lewis, ook bekend van Homeland en Billions. De show won meerdere Emmys en een Golden Globe. Ook de opvolger The Pacific werd met een handvol awards overladen.

Band of Brothers

Masters of the Air zal exclusief op Apple TV+ te zien zijn. Apple heeft nog geen datum gegeven wanneer je naar deze serie kunt kijken. Wel weten we dat Apple TV+ op 1 november van start gaat, maar dan is het aanbod nog beperkt. Wat je in ieder geval meteen al kunt kijken is ‘Amazing Stories’, ook geproduceerd door Steven Spielberg. In de loop van de maanden zullen meer series en films volgen, waarvan Apple er al een aantal heeft onthuld. Koop je een nieuwe Apple TV, iPhone, iPad of Mac dan krijg je een jaar gratis Apple TV+.

Bekijk ook

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Weet je nog niet of Apple TV+ wel iets voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode afsluiten, die meestal 3 maanden bedraagt. Hoe kom je aan zo'n extra lange proefperiode? Je leest het hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.