kinderfoto

Screensaver Apple TV laat ook verwijderde foto’s zien

Heb je je eigen foto's ingesteld als screensaver op de nieuwe Apple TV? Let er dan wel op dat er ook verwijderde foto's op het scherm weergegeven kunnen worden. Wij leggen je uit hoe dat kan en hoe je dit oplost.

kinderfotoOp de nieuwste Apple TV is het net als op de oudere Apple TV mogelijk om je eigen foto’s als screensavers in te stellen. Log hiervoor in bij iCloud en de Apple TV toont je foto’s uit verschillende albums op het grote scherm. Echter worden ook verwijderde foto’s op je televisie getoond, wat een ongewenst resultaat op kan leveren.

Foto’s uit Mijn Fotostream als screensaver

Hoe kan dit? De Apple TV synchroniseert onder andere met de Fotostream-map. Heb je iCloud-fotobibliotheek en Mijn Fotostream geactiveerd, dan vind je in de Foto’s-app op iOS geen aparte Fotostream-map meer. Hierdoor kan het dus dat een foto wel verwijderd is uit je iCloud-fotobibliotheek, maar nog aanwezig is in een Fotostream-map. Heb je de Apple TV zo ingesteld dat hij je eigen foto’s als screensaver gebruikt, hou er dan rekening mee dat ook oninteressante (en wellicht ongeschikte) foto’s op het grote scherm weergegeven worden.

Stel je foto's in als screensaver op de Apple TV.

Wil je er zeker van zijn dat deze foto’s niet als screensaver gebruikt worden, zet de optie om je eigen foto’s als screensaver te gebruiken dan uit. Ga hiervoor naar Algemeen > Schermbeveiliging > Type. Kies bijvoorbeeld voor Apple’s mooie luchtfoto’s van steden als New York en San Francisco.

Foto: Donny Ray Jones via Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 13:51
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, screensaver

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.