Screensaver Apple TV laat ook verwijderde foto’s zien

Heb je je eigen foto's ingesteld als screensaver op de nieuwe Apple TV? Let er dan wel op dat er ook verwijderde foto's op het scherm weergegeven kunnen worden. Wij leggen je uit hoe dat kan en hoe je dit oplost.

kinderfotoOp de nieuwste Apple TV is het net als op de oudere Apple TV mogelijk om je eigen foto’s als screensavers in te stellen. Log hiervoor in bij iCloud en de Apple TV toont je foto’s uit verschillende albums op het grote scherm. Echter worden ook verwijderde foto’s op je televisie getoond, wat een ongewenst resultaat op kan leveren.

Foto’s uit Mijn Fotostream als screensaver

Hoe kan dit? De Apple TV synchroniseert onder andere met de Fotostream-map. Heb je iCloud-fotobibliotheek en Mijn Fotostream geactiveerd, dan vind je in de Foto’s-app op iOS geen aparte Fotostream-map meer. Hierdoor kan het dus dat een foto wel verwijderd is uit je iCloud-fotobibliotheek, maar nog aanwezig is in een Fotostream-map. Heb je de Apple TV zo ingesteld dat hij je eigen foto’s als screensaver gebruikt, hou er dan rekening mee dat ook oninteressante (en wellicht ongeschikte) foto’s op het grote scherm weergegeven worden.

Stel je foto's in als screensaver op de Apple TV.

Wil je er zeker van zijn dat deze foto’s niet als screensaver gebruikt worden, zet de optie om je eigen foto’s als screensaver te gebruiken dan uit. Ga hiervoor naar Algemeen > Schermbeveiliging > Type. Kies bijvoorbeeld voor Apple’s mooie luchtfoto’s van steden als New York en San Francisco.

Bekijk ook

Apple TV: het complete overzicht

De Apple TV is een multimedia-apparaat om films, video's en foto's te bekijken op een HD of 4K-televisie. Lees hier alles over Apple TV, verschillende generaties, functies en mogelijkheden.

Foto: Donny Ray Jones via Flickr CC

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.