Grasp-slot

Dit fietsslot met vingerafdrukscanner deel je met een iPhone-app

De Grasp is een fietsslot met een vingerafdrukscanner, ook kun je dit slot delen via een iOS-app en ontgrendel je het slot in noodgevallen via Bluetooth en je iPhone.

Grasp-slot

De Grasp is een slim fietsslot dat je met een vingerafdruk kunt openen. Klik het slot gemakkelijk om je fiets heen, en deel de fiets vervolgens met iemand anders dankzij een iOS-app. De makers van Grasp zamelen de komende tijd geld in voor het project via Kickstarter.

Tegenwoordig ontgrendelen we onze smartphones en tablets in een handomdraai met een vingerafdrukscanner, maar moeten we nog wel een fietssleutel meenemen om het slot te openen. Dat moet een stuk makkelijker kunnen, dachten de makers van de Grasp.

Grasp ontgrendelen met vingerafdruk

Het fietsslot dat ze nu verkopen via Kickstarter ontgrendel je met je vingerafdruk en schuif je heel gemakkelijk om de fiets heen om hem stevig op slot te zetten. De Grasp is kras- en waterproof zodat je ook in een hevige regenbui je fiets probleemloos kunt ontgrendelen.

Dit is al gemakkelijk voor jezelf, maar kan ook uitkomst bieden als je een fiets met anderen wilt delen. Hier heb je met de Grasp geen extra sleutels voor nodig, maar een speciale iOS-app.

Met die app kun je maximaal 20 verschillende vingerafdrukken opslaan die het slot kunnen ontgrendelen. In die app kun je ook tijdstippen instellen waarop bepaalde vingerafdrukken het slot kunnen openen. Mocht het slot niet werken, dan kun je met deze app de Grasp ook via Bluetooth openen. De Grasp heeft drie AAA-batterijen nodig om te werken die een keer per jaar vervangen moeten worden.

Grasp in november 2016 geleverd

Je kunt het fietsslot nu bestellen via Kickstarter bij een donatie van 99 dollar (€92,-), exclusief verzendkosten van 25 dollar (€23,30). De eerste exemplaren worden in november 2016 geleverd. De uiteindelijke prijs van het Grasp-fietsslot komt op 159 te liggen, omgerekend €148,26.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 14:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen fietsen, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.