Apple Watch resolutie

Schermresoluties Apple Watch bekendgemaakt

Apple heeft met de komst van WatchKit ook de resoluties van beide Apple Watch-horloges bekendgemaakt. Ontwikkelaars kunnen nu aan de slag.

Apple Watch resolutieWe hebben er lang op moeten wachten, maar we weten eindelijk de schermresoluties van de Apple Watch. Het kleinere model van het horloge heeft een resolutie van 272 bij 340 pixels. Het grotere model heeft een hogere resolutie: 312 bij 390 pixels. Beide schermgroottes staan vermeld in de documentatie voor Apple’s WatchKit, waarmee ontwikkelaars nu alvast iPhone-apps voor de Apple Watch kunnen maken.

De twee horloges hebben verschillende resoluties. Ontwikkelaars moeten hier rekening mee houden als ze hun apps voor de Apple Watch optimaliseren. Het is nu al met WatchKit mogelijk om iPhone-apps klaar te maken voor de Apple Watch. Meer hierover lees je in ons artikel over WatchKit. In een tabel laat Apple de resoluties zien voor iconen op de twee Apple Watch-schermen:

Apple Watch iconen resoluties

Omdat de Apple Watch vanaf dag één een retinaresolutie heeft, hoeven ontwikkelaars geen beelden te leveren voor niet-retinaschermen. Voor de iPhone en iPad is dit immers wel het geval:

Create all of your image resources as @2x images. There is no need to include non @2x resources in your Watch app bundle.

De Apple Watch lijkt qua schermresolutie dichtbij de concurrentie te zitten. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Gear 2 heeft een resolutie van 320 bij 320 pixels. De LG G Watch moet het doen met een scherm van 280 bij 280 pixels.

De Apple Watch wordt begin 2015 door Apple beschikbaar gesteld – volgens geruchten in de lente. Tot dan lees je alles over de Apple Watch in ons dossier.

Tipgever: @adambazuin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 21:21
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.