Reacties voor: Gerucht: ‘Apple gaat MacBook en iPad ook voorzien van OLED-scherm’

De nieuwste iPhones zijn al voorzien van een OLED-scherm, dat energiezuiniger is en diepere tinten zwart laat zien. Op de iPad en in de MacBook gebruikt Apple nog geen OLED-schermen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Samsung zou zijn gestrikt om de OLED-schermen te maken voor de MacBook Pro en Apple's high-end tablet.

Reacties: 7 reacties

  1. Ik zie het niet zou gauw gebeuren op MacBooks ivm de “statische” OI elementen die altijd op het scherm te zien zijn. Hierdoor is waarschijnlijk de kans op inbranden veel groter. MicroLED zou hiervoor de oplossing zijn. Hoe dan ook, ik ben benieuwd!

  2. Ik weet niet of ik er blij mee ben. Sinds ik de iPhone Xs Plus heb, heb ik een iPhone met een OLED-scherm. Daarvoor had ik een iPhone 7 Plus. Ik kan dus goed vergelijken. Ik vind het OLED scherm niét zichtbaar beter dan LED. Wél geeft OLED veel minder lichtopbrengst en om je scherm net zo goed zichtbaar te krijgen, moet je de lichtknop dus hoger zetten. Daardoor gebruikt OLED niet minder, maar juist méér batterij. Mijn iPhone 7 Plus, nu bijna 3 jaar oud, heeft nu nog steeds een feller scherm!

  3. Een iPad Pro 12,9” met een OLED scherm… ik gok op een vanaf-prijs van €1.999. 😂

  4. @Macaanzee: dan denk ik dat je toch echt even beter moet gaan kijken, en dan vooral naar de zwarte tinten in het donker.

  5. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Ik weet niet of ik er blij mee ben. Sinds ik de iPhone Xs Plus heb, heb ik een iPhone met een OLED-scherm. Daarvoor had ik een iPhone 7 Plus. Ik kan dus goed vergelijken. Ik vind het OLED scherm niét zichtbaar beter dan LED. Wél geeft OLED veel minder lichtopbrengst en om je scherm net zo goed zichtbaar te krijgen, moet je de lichtknop dus hoger zetten. Daardoor gebruikt OLED niet minder, maar juist méér batterij. Mijn iPhone 7 Plus, nu bijna 3 jaar oud, heeft nu nog steeds een feller scherm!

    Geen verschil…? Misschien eens naar Pearle. Er is een wereld van verschil haha.

  6. Ik geef niets om OLED. Geef mij maar LCD. Lekker belangrijk det het zwart iets minder van kleur is door de backlightverlichting. De prijs is er zeker naar.

  7. Ik vind dat OLED helemaal niets. Vooral op een sommige dag. Dan geef OLED veel minder licht opbrengst. Ik had me LCD normaal op 15% staan. En had ik genoeg ruimte over voor een omgeving met veel licht. Met OLED staat die meestal al rond de 80%. En op momenten dat de omgeving meer licht vraag moet ik naar 100%. Overdags in de sportschool als ik Netflix op mijn XS max kijk. Is die 100% zelfs te weinig. Bij LCD had ik nooit last daarvan.

    OLED zou zuiniger zijn. Door dar zwarte pixels minder energie nodig hebben. Nou mijn XS max niet merkbaar langer mee.

    Ik zou me niet druk maken om OLED op de iPad of Mac. Als ik Apple was. Ze moeten zich eerder druk maken om touchscreens voor de Mac. Ze proberen al jaren iedereen zand in de ogen te strooien met het verhaal van users experience zou niet goed zijn met een touch mac OS.
    1) ik zit constant met me vingers op het scherm omdat ik me vergist. Is dat geen users experience
    2) er zijn genoeg applicaties van derde die wel om touch vragen. Zelfs photoshop komt naar IOS. Er was zelf al eerder photoshop touch. Zou dus ook op de Mac kunnen.
    3) ik ben van mening dat veel tech journalisten het verhaal van Apple overnemen. Terwijl ik van mening ben dat Apple zijn markt wil beschermen tussen IOS en Mac os.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.