‘Samsung maakt geen chips voor de iPhone 7’

Apple zou TSMC het alleenrecht geven om de A10-chip van de iPhone 7 te maken, waardoor Samsung buitenspel komt te staan. Waarom zou Apple hier voor kiezen?

iPhone 7 concept in verschillende kleuren.

Het gerucht wordt steeds hardnekkiger dat TSMC als enige de productie van de iPhone 7 A10-chip voor zijn rekening neemt. In november 2015 schreven we hier al over, maar vandaag zegt het Zuid Koreaanse Electronic Times het met zekerheid: Samsung is buitenspel gezet door Apple als het op het produceren van iPhone 7-chips aankomt.


Mocht het gerucht kloppen, dan past Apple dezelfde methode toe als bij de A8-chip van de iPhone 6. Ook daar was TSMC het enige bedrijf dat de chips maakte, in tegenstelling tot de A9-chip waarbij Samsung ook een groot deel voor zijn rekening nam.

Waarom kiest Apple voor TSMC?

De reden dat Apple exclusief voor TSMC kiest zou volgens de anonieme bronnen van Electronic Times te maken hebben met het zogenaamde 10 nanometer proces dat het bedrijf gebruikt om de chips te maken. Ook zouden de chips van TSMC energiezuiniger zijn en betere prestaties leveren dan die van Samsung.

Bekijk ook

'Alleen TSMC maakt de A10-chip van de iPhone 7, Samsung buitenspel gezet'

Apple laat de productie van de nieuwe iPhone-chip niet meer over aan twee verschillende partijen. Alleen TSMC zou de A10-chip gaan ontwikkelen, waardoor Samsung buiten spel wordt gezet, zeggen bronnen.

Een reden die ook mee kan hebben gespeeld bij Apple’s keuze om Samsung af te stoten, is de ‘chipgate‘ die ontstond toen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus verschenen. Uit tests bleek dat de A9-chips van TSMC en Samsung onderling verschilden, waardoor sommige gebruikers zich achtergesteld voelden omdat ze de ‘slechte’ chip in hun nieuwe iPhone hadden zitten.

Uiteindelijk moest Apple zelf benadrukken dat de verschillen tussen de chips zo klein waren dat je het verschil haast niet merkte. Door de A10-chip weer door een bedrijf te laten maken, kan Apple deze situatie voorkomen.

iPhone 7 in september verwacht

De iPhone 7 wordt in september 2016 verwacht, maar als we de geruchten mogen geloven weten we er al van alles over. Zo zouden de antennestrepen op de achterkant verdwenen zijn, evenals de bult om de camera heen. Ook zou Apple overwegen om de traditionele koptelefoonaansluiting te schrappen, waardoor de iPhone 7 waterdichter dan ooit wordt.

Bekijk ook

Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.