iGrill Thermometer

BBQ-fabrikant Weber neemt iGrill-thermometers over

Barbecue-specialist Weber heeft de iGrill-thermometers in handen gekregen, die je vanaf de iPhone kunt bedienen. Het gebeurt steeds vaker dat traditionele bedrijven slimme innovaties overnemen.

Traditionele merken gaan steeds meer high-tech. Vaak door overnames van bestaande producten die door innovatieve bedrijfjes zijn ontwikkeld, zoals nu ook weer te zien is bij barbecue-fabrikant Weber. Zij hebben de iGrill en andere slimme thermometers overgenomen van het bedrijfje iDevices. De thermometers zijn op afstand met een iPhone te bedienen, zodat je je hoofd niet boven de hete kooltjes hoeft te steken.


iGrill Thermometer

Weber en iGrill

Weber kent iedereen: ze maken de bekende bolvormige BBQ’s en buitenkeukens en zijn daarmee marktleider geworden. Tot nu toe hadden ze alleen low-tech producten in het assortiment: aanmaakblokjes, schorten en vleesvorken om tijdens het barbecuen te gebruiken. De digitale thermometer die ze in het assortiment hebben lijkt wel uit 1998 weggelopen.

De iGrill ziet er veel beter uit. Je steekt de pin in het vlees en ziet via de app of de juiste temperatuur is bereikt. Gevolg: een perfect stukje vlees, zonder dat er enge beestjes in krioelen. Weber gaat als eerste in samenwerking met iDevices nog een vernieuwde iGrill-app uitbrengen, die in het voorjaar van 2016 wordt verwacht. Bestaande klanten kunnen hun iGrill gewoon blijven gebruiken via de app. Helaas werken de thermometers nog niet samen met Apple’s HomeKit.

Weber en iGrill

iDevices gaat verder zonder iGrill, omdat ze zich willen focussen op andere producten. Die zijn meer op huisautomatisering gericht en moeten wél met HomeKit gaan samenwerken. Ze maken al een schakelaar en thermostaat. Tijdens de gadgetbeurs CES 2016 lieten ze vier nieuwe HomeKit-accessoires zien, zoals een dimmer en stopcontact die in de loop van 2016 gaan verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2016, 22:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen barbecue, thermometer
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.