TABO is de eerste robot voor de iPad Pro.

TABO: dit robotje is de nieuwe beste vriend van je iPad Pro

TABO is een kleine robot die de beste vriend van je iPad Pro kan worden. Het apparaatje kan de tablet bedienen, zodat jij er bijvoorbeeld Pong tegen kunt spelen.

TABO is de eerste robot voor de iPad Pro.

Het grote scherm van de iPad Pro kun je goed gebruiken om op te gamen, al is een spel vaak leuker als je het samen met iemand anders kunt spelen. Voor de momenten waarop er niemand in de buurt is, kun je TABO inschakelen. Dit koddige robotje is altijd in voor een spelletje, en rijdt met zijn zachte wieltjes heen en weer over de iPad Pro om hem te bedienen.


Het Japanse touch.plus heeft met TABO de eerste iPad Pro touchscreen robot. Via Bluetooth maakt het figuurtje verbinding met de tablet, terwijl TABO drie aanraakpunten gebruikt om het touchscreen te bedienen. Met twee wieltjes rolt de robot over het scherm heen en weer, terwijl hij exact weet waar hij zich bevindt.

TABO op de iPad Pro met een TABO-app

Om TABO te gebruiken heb je de bijbehorende TABO-app nodig, waar verschillende spelletjes in zitten. In bovenstaande demonstratievideo kun je bijvoorbeeld zien hoe TABO op eigen houtje de weg door een doolhof zoekt, zodat je tegelijkertijd leert hoe je het robotje kunt programmeren.

Ook kun je hem uitdagen voor een klassiek potje Pong. Terwijl jij de linkerkant van het iPad-scherm voor je rekening neemt, rijdt TABO over de rechterkant om het balletje terug te kaatsen. Dit gaat gepaard met de nodige visuele effecten op de iPad, die het spel tot leven laat komen.

De accu van TABO houdt het een half uur vol, waarna je hem aan de oplader moet hangen. De robot zal deze maand ongetwijfeld de show stelen op de Sensors Ignition-conferentie in Tokio. Hopelijk krijgen we daar ook te horen wanneer de TABO te koop is.

Meer iOS-robots
In het verleden zijn er al vaker robots geweest die Apple’s apparaten benutten. Zo dook een aantal geleden Romo op bij Kickstarter. Dit robotje zet je iPhone letterlijk op wielen en kan daarnaast gezichten herkennen. Ook Sphero gebruikt een iOS-app om robotjes te programmeren of om ze te besturen.

Via: Japan Trends

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.