Reacties voor: Samsung Gear-smartwatches werken binnenkort met iPhone-app

De Samsung Gear S2 en S3 zijn binnenkort geschikt voor iOS. Zijn de ronde smartwatches van Samsung een optie voor mensen die een ander horloge zoeken? Wij zochten het uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Ik heb mijn Apple watch verkocht en gisteren de Frontier besteld. Als Apple fan zeg ik, deze gear is de apple watch beater

  2. Hoe mooi die ook is, Apple combineert gewoon zo lekker met elkaar. Ik zie mezelf niet met Samsung/Apple lopen

  3. Meer keuze is altijd goed, dus ik ben blij met dit nieuws.

    Sinds kort heb ik een Watch Series 2. Eigenlijk de enige reden waarom ik voor deze heb gekozen is de integratie met mijn iPhone. Zoals dit artikel ook aangeeft verwacht ik een beperkte integratie voor concurrerende modellen.

    Tot nu toe valt het aanbod aan nuttige 3rd party apps mij erg tegen. Als dat voor het Apple platform al zo minimaal is, dan vrees ik voor het aanbod gericht op Tizen.

    Wat design betreft steekt wat mij betreft de Gear S3 mijlenver boven de Apple Watch uit. Dit is een stoer horloge en niet iets wat vooral technerds dragen.

    Ik weet dat velen beweren dat een rechthoekig scherm beter is omdat er meer informatie op past, maar dat is een drogreden. Een smartwatch is niet bedoeld om veel informatie te consumeren, daar heb je een telefoon of tablet voor. Als ik naar de wijzerplaten van de Apple Watch kijk, dan is het merendeel ook gericht op een ronde weergave.

    Kortom, in mijn hart had ik liever een Gear S3 gekocht, maar om praktische redenen heb ik voor de Apple Watch gekozen.

  4. De Gear S3 is wat mij betreft een absolute winnaar qua design tov de Apple Watch. Alleen al de watchfaces die je kunt gebruiken maken dat dit een veel bruikbaarder horloge is dan mijn Apple Watch. Ja, de Apple Watch integreerde beter maar ik kijk liever naar een mooi horloge met slimme functies dan een 4 kant klokje waar je Mickey en Minney Mouse als wijzerplaat op kan zetten. Kom op Apple….

    Nooit begrepen waarom er zo hysterisch wordt gedaan over het vrijgeven van de Watchface api.

    Ik kijk de boom nog even uit de kat om te zien wat er precies gaat werken met de S3 op een Phone, maar moet me nu al inhouden om niet over te stappen. Zeker nu al langzaam duidelijk gaat worden dat de Series 3 niet veel nieuws zal brengen.

  5. Ben in het gelukkige bezit van de Gear S3 sinds een maandje en werkt perfect met mijn iPhone 7 .Een aanrader !

  6. Eerst en vooral, ik heb niets tegen de Apple watch, ik gebruik alles van Apple. Toch heb ik gekozen voor een Samsung gear frontier, gewoon omdat ik het liefst een rond uurwerk heb. Ik gebruik dit in combinatie met mijn iPhone 6S plus en dit werkt zeer goed. Notificaties komen perfect door, alsook sms en iMessage. Ook hartslag en stappen worden vrij accuraat gemeten met de gear. Het enige dat niet werkt ( en ik vrees dat dit ook niet zal werken met de officiële versie van de gear manager) is het beantwoorden van berichten en het voeren van gesprekken via de Samsung gear. Dus toch maar hopen dat Apple dit toelaat, maar ik vrees er een beetje voor.

  7. Gaat deze app ook werken met de gear fit2?

  8. @Jan: Jan,ik kan perfect de gesprekken aannemen en werkt goed ,welk OS draai jij ?( ik de laatste Beta)

  9. Het blijft toch een hoop geld!

  10. Tja hij is mooier. Maar de grote vraag is hoe ver gaat Samsung met het ondersteunen van deze klokkies? Niet dat je over 1 jaar een probleem hebt omdat je iPhone een update heeft en Samsung niks meer doet met hun horloges.

  11. De Gear S3 Frontier is wat mij betreft qua design veel mooier dan de Apple Watch.
    Dat is ook de reden waarom ik tot nu toe als echte Apple fan nog steeds geen Apple Watch heb, ik vind hem rond uit spuug lelijk en een voorbeeld van US wandesign.

  12. Origineel geplaatst door Biersmurf
    @Jan: Jan,ik kan perfect de gesprekken aannemen en werkt goed ,welk OS draai jij ?( ik de laatste Beta)

    Ik kan gesprekken aannemen, maar moet het eigenlijke gesprek wel voeren via de telefoon en niet via het uurwerk, ik kan ook geen korte antwoorden versturen vanop het horloge om te reageren op een bericht. Ik heb me misschien slecht uitgedrukt

  13. Ik had nog nooit van deze horloges gehoord. Een ‘googletje’ later ben ik helemaal onder de indruk van de Gear S3 Frontier. Toch wel heel wat mooier dan een Apple Watch…

    Het enige mogelijke toekomstige probleem kan zijn: Als Tim Cook een scheet dwars heeft zitten, dan verbant hij de software weer van de Apple Store. Zal niet de eerste keer zijn…

  14. Ik wil deze binnenkort aanschaffen, by far de mooiste smartwatch op de markt!

  15. Origineel geplaatst door Biersmurf
    Ben in het gelukkige bezit van de Gear S3 sinds een maandje en werkt perfect met mijn iPhone 7 .Een aanrader !

    Het wachten is nu op het moment dat Samsung de app definitief vrijgeeft?

  16. @Jan: Ik neem de meeste gesprekken tegenwoordig via het horloge aan met de hoofdredenen dat de mensen aan de andere kant de kwaliteit beter vinden dan als ik hem via de iphone6s speaker aanneem , echt een super kwaliteit .Berichten heb ik echter zelf nog niet gedaan want ik vind het wat klein om te typen .

  17. Origineel geplaatst door Jan
    Eerst en vooral, ik heb niets tegen de Apple watch, ik gebruik alles van Apple. Toch heb ik gekozen voor een Samsung gear frontier, gewoon omdat ik het liefst een rond uurwerk heb. Ik gebruik dit in combinatie met mijn iPhone 6S plus en dit werkt zeer goed. Notificaties komen perfect door, alsook sms en iMessage. Ook hartslag en stappen worden vrij accuraat gemeten met de gear. Het enige dat niet werkt ( en ik vrees dat dit ook niet zal werken met de officiële versie van de gear manager) is het beantwoorden van berichten en het voeren van gesprekken via de Samsung gear. Dus toch maar hopen dat Apple dit toelaat, maar ik vrees er een beetje voor.

    Kan met mijn Gear S3 en Iphone 6S ook prima gesprekken opnemen of zelf nummers bellen. Hele tefoonboek staat in mijn Gear S3.

  18. @gijs: Zelf nummers bellen en gesprekken aannemen ken ik ook. Maar wat ik bedoel is dat ik steeds mijn telefoon moet gebruiken om het eigenlijke gesprek te voeren en dit niet kan via mijn horloge. Kan jij dit wel? En kan je berichten versturen rechtstreeks vanaf je horloge? Zo ja, waar heb je de betaversie gehaald? Mssch gebruik ik wel de verkeerde.

  19. Origineel geplaatst door Jan
    @gijs: Zelf nummers bellen en gesprekken aannemen ken ik ook. Maar wat ik bedoel is dat ik steeds mijn telefoon moet gebruiken om het eigenlijke gesprek te voeren en dit niet kan via mijn horloge. Kan jij dit wel? En kan je berichten versturen rechtstreeks vanaf je horloge? Zo ja, waar heb je de betaversie gehaald? Mssch gebruik ik wel de verkeerde.

    Ik hoef telefoon niet te gebruiken (moet wel via blue tooth in de buurt zijn) om nummers te bellen en gesprekken te voeren. Ook kan ik gesprek aannemen via Gear of uiteraard via Iphone.
    Kan geen berichten versturen.
    Gebruik GearManager15016103101_S3.ipa

  20. Mooi ding!
    Wisselt ie straks ook info uit met de health app van Apple?

  21. Waarom heeft de gear 3 zoveel mooiere wijzerplaten?
    Dat moet Apple toch ook kunnen?

  22. Ik heb ook de Gear S3 Frontier icm met een iPhone 6. Bevalt erg goed.
    Voor mij is de belangrijkste functie het weergeven van berichten en notificaties. Daarnaast moet het lijken op een klassiek horloge.
    De S3 toont ook altijd de tijd, terwijl de aWatch vaak een zwart vierkant blokje is.
    Als Apple met zo’n horloge was gekomen had ik die meteen gekocht.
    Wie weet als de S3 zo’n succes wordt verandert Apple nog van gedachten.

  23. Minpuntje aan de Frontier is wel de kras gevoelige bezel. Na een paar dagen had ik er al de eerste kleine krasjes op…

  24. Als ik gear zo bekijk bij oa de mediamarkt vind ik het software schitterend en simpel, maar de horloge zelf niet. De modellen vond ik goedkoop eruit zien door het gebruik van materialen.

    Maar goed is een persoonlijke mening.

  25. By far the mooiste Smart Watch op de mark kan niet wachten tot dat ik hem heb.

    Altijd Apple fan maar deze Smart Watch is echt mooier dan de “geek ding” van Apple.

  26. Heb al vaak met de Apple Watch in mijn handen gestaan omdat ik graag een slim horloge wil. Maar elke keer leg ik hem weer terug en denk: “ik ga toch niet zo veel geld uitgeven aan zo’n lelijk horloge”. Ik heb deze nog niet in het echt gezien, maar als ik bijvoorbeeld naar de Huawei Watch kijk, dan vind ik die veel mooier. Alleen Samsung is met Tizen de enige die de interface zo slim heeft uitgedacht met de ‘duikersring’. Echt jammer dat er nog maar weining apps zijn voor de Gear Sx en de integratie met de iPhone altijd beperkt zal blijven.

    Vraagje voor de Gear-bezitters: kun je met de Gear en de iPhone wel Google Maps navigatie gebruiken?

  27. Deze zal nooit dezelfde functionaliteit bieden als de AppleWatch.

    Verder heb ik niets tegen samsung, ze maken mooie dingen, maar niet zo mooi als apple 😛 .

    Enige wat ik van samsung heb is een tv. En die gebruik ik enkel met een AppleTV 😛 (ok, ook een xBoxONE).

  28. @Jeroen: had ik met mijn eerdere Pebble ook. Voor mij een belangrijk punt. Mijn Apple Watch is nog puntje gaaf.

  29. @MrMidas: ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar navigatie via Here WeGo is beschikbaar voor de Gear.

  30. @Alex: Ik ook 😉 Maar wanneer komt die app nou in de app-store? Binnenkort kan ik niet zo veel mee…

  31. En hier zitten de  gebruikers op te Wachten?

  32. Eindelijk kan ik straks genieten van mijn beste aankoop van 2016 en kenners weten waarom begrijp me niet verkeerd ik ben apple to the bone maar op dit vlak moet ik samsung wel de win geven

  33. @Sjoerd: Het is vandaag uitgekomen onder de naam ‘Samsung Gear S’ in de Apple Store.

  34. De app is net gereleased!!!!!!! 👍🏻

  35. Goed nieuws: de apps zijn nu te downloaden!

    Het zijn twee apps: naast die voor de Gear S2 en S3 is er ook een Gear Fit-app voor de Samsung Gear Fit2 (het fitnessarmbandje).

  36. Iemand al gelukt de Spotify app op de Gear watch te laden? Met een Samsung telefoon lukt dat wel maar met een iPhone is hij niet te vinden.

  37. @Biersmurf: Hallo, is het ook mogelijk om met connectie via iPhone zelf wijzerplaten te maken met Mr Time Maker?
    Thx

  38. Heb sinds 2 dagen m’n Apple watch serie 1 verkocht en de Gear S3 frontier aangeschaft.Ben eerlijk gezegd beetje teleurgesteld. Qua looks geniaal, echt wat ik zoek in een (smart)watch… Maar o zo beperkt als je met iOS werkt. Je ziet echt dat Apple een kloof houd tussen de Gear en hun iOS. Ik overweeg hem terug te brengen naar de winkel en bidden tot hierboven dat Apple de Wake-up call begrepen heeft, dat die Apple Watch mooier moet. Desnoods 2 verschillende modellen op de markt brengen. Maar stap af van dat vierkant gedrocht aub.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.