Samsung Gear S3 autostuur

Samsung Gear-apps nu te downloaden voor je iPhone

De iPhone-apps voor de Samsung Gear S2, S3 en Fit2 zijn nu te downloaden uit de App Store. Koppel je Gear S3 en andere Samsung-wearables met je iPhone, zodat je data kunt uitwisselen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Samsung kondigde eerder al aan dat de Gear S3, Gear S2 en Gear Fit2 een iPhone-app zouden krijgen zodat je data kunt uitwisselen, instellingen wijzigen en apps installeren. Inmiddels is het zover: de Gear S-app en de Samsung Gear Fit-app zijn vanaf nu te downloaden via de App Store.

Samsung Gear S3 autostuur

Samsung Gear S2 en S3 koppelen met iPhone

In ons eerdere bericht bleek uit de reacties dat heel wat iCulture-lezers wel oren hadden naar de Frontier-smartwatch van Samsung (ca. €300). Zeker als je een ronde smartwatch zoekt kan het een optie zijn. De benodigde app kun je nu in ieder geval downloaden. De app helpt je stapsgewijs met het koppelen van de Samsung-smartwatch met je iPhone.

De functies variëren per uitvoering, maar kies je voor de Gear S3 dan heb je in ieder geval fitnesstraining, IP68 voor water- en stofbestendigheid, een ingebouwde GPS en een hoogtemeter. Met apps kun je je stappen tellen en je snelheid meten. De Frontier is geïnspireerd op het leven van avonturiers en is daarom wat robuuster uitgevoerd dan de Gear S3 Classic. Via de nu beschikbaar gestelde app kun je je Samsung Gear S2 en S3 koppelen en zorgen dat je extra apps kunt installeren.

Dit werkt in ieder geval:

  • Koppelen met je iPhone, zodat je data kunt uitwisselen.
  • Apps downloaden voor het horloge.
  • Instellingen van het horloge aanpassen.
  • Het horloge terugvinden met Find my Gear.

Uiteraard heb je met de combinatie Gear/iPhone wel iets minder mogelijkheden dan met de combinatie Gear/Galaxy-telefoon, maar je kunt wel notificaties ontvangen en je S Health-data synchroniseren. Is het een goede keuze? Vraag dat maar aan de iCulture-lezers die het al geprobeerd hebben. Bij Samsung heb je wel meer keuze uit traditioneel uitziende horloges en dat kan voor sommige mensen een pluspunt zijn. Ook zijn sommige modellen voorzien van een eigen dataverbinding. Voor de beste integratie met iOS ben je echter beter af bij Apple, maar dan zit je wel aan één design vast.

Samsung Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 koppelen met iPhone

Heb je een Samsung Gear Fit2 fitnessarmbandje, dan kun je je iPhone ook koppelen. Je hebt hiervoor de Samsung Gear Fit-app nodig, die eveneens in de App Store te krijgen is. Deze app zorgt dat je de data kunt aflezen uit het fitnessarmbandje. Ook krijg je toegang tot de functies en apps die via de Gear Appstore verkrijgbaar zijn.

Deze functies werken in ieder geval:

  • Koppelen van de Fit2 met je iPhone, zodat je data kunt synchroniseren.
  • Apps downloaden it de Gear Appstore.
  • Instellingen van de fitnessarmband aanpassen.
  • De fitnessarmband terugvinden met Find my Gear.

In ons eerdere artikel hebben we uitgebreid de eigenschappen van de Gear S2 en Gear S3 beschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2017, 8:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen samsung, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.