safari-new-logo

Apple heeft Safari-bug met Twitter t.co links opgelost in OS X 10.11.4

Apple heeft de problemen met Twitter t.co linkjes opgelost in OS X 10.11.4, waarvan nu al de beta beschikbaar is. Apple heeft de oplossing bevestigd aan een ontwikkelaar.

Apple heeft het probleem met de Twitter t.co linkjes eindelijk opgelost. Maar je zult nog wel moeten wachten tot OS X 10.11.4 beschikbaar komt voor iedereen. Dat meldt Dieter Komendera, een Oostenrijkse ontwikkelaar die een foutmelding indiende via de Apple Bug Reporter. Hij kreeg een zogenaamde ‘radar’ (met nummer 24168306) terug van Apple, waarin ze zeggen dat het probleem is opgelost in 10.11.4.


safari-new-logo

Het probleem heeft te maken met Twitter-linkjes, die worden afgekort naar t.co linkjes. Als je die in Safari probeert te openen krijg je een foutmelding. De linkjes maken gebruik van het beveiligde HTTPS-protocol.

In de derde beta van OS X 10.11.4, die sinds maandag beschikbaar is, is het probleem opgelost. Tot die tijd kun je gebruik maken van workarounds, zoals het overstappen naar een andere standaardbrowser (bijvoorbeeld Chrome of Firefox) of het weghalen van https uit de URL. Het wissen van de cache van Safari kan het probleem ook tijdelijk oplossen. De definitieve fix kunnen we over een paar dagen verwachten.

Apple was op de hoogte van het probleem en had al beloofd aan een oplossing te werken. OS X 10.11.4 komt waarschijnlijk voor eind maart beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2016, 17:32
Categorie Diensten
Onderwerpen safari, twitter
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.