twitter-website

Zo los je niet werkende Twitter t.co-linkjes op in Safari

Last van niet werkende t.co-linkjes met Twitter en Safari? Volg de stappen in deze tip voor een tijdelijke oplossing, totdat Apple met een officiële update komt die de bug verhelpt.

twitter-website

Als Safari de browser is die je het meest gebruikt en je vaak linkjes opent via Twitter, kijk je ongetwijfeld regelmatig tegen een groot leeg Safari-venster aan. Een vervelende bug zorgt ervoor dat zogenaamde t.co-linkjes niet openen zoals het hoort, maar gelukkig is er een tijdelijke oplossing totdat Apple de bug oplost.

Het zit zo. Twitter verkort links van website die je invoert, zodat ze minder ruimte innemen. Twitter gebruikt hier de t.co-afkorting voor die bij alle browsers geen problemen oplevert. Pas als je deze links in Safari probeert te openen kijk je in negen van de tien gevallen tegen een wit scherm aan en zal de pagina niet geladen worden.

t.co linkjes werken niet in Safari

Apple zou bezig zijn om het probleem met Safari op te lossen, terwijl gebruikers er al sinds de komst van OS X El Capitan (op 30 september 2015) last van hebben. Tot die tijd zou je ervoor kunnen kiezen om over te stappen op Chrome of Firefox, maar er is ook een andere (tijdelijke) oplossing waardoor je gewoon Safari kunt blijven gebruiken om het internet te verkennen.

Twitter-tco-links

Zo open je t.co-links met Safari

  • Open een link op Twitter zoals je dat normaal gesproken ook zou doen.
  • Zie je dat het een niet reagerende t.co-link is? Tik dan op ‘t.co’ in de zoekbalk om de volledige URL te zien.
  • Haal vervolgens ‘https://’ uit de link
  • Tik op Enter en de pagina opent nu wel, al kan het soms wat langer duren dan je gewend bent.

Handige anti-t.co extensie voor Safari
iCulture-lezer @dviate heeft een enorm handige extensie voor Safari (en Firefox en Chrome) gemaakt die van t.co vinkjes rechtstreekse links maakt. De extensies werken ook voor de webversie van Tweetdeck. Op zijn Github-pagina lees je er meer over, inclusief installatie-instructies: t.co bypass by dviate. Safari-extensies kun je na het downloaden eenvoudig installeren via een dubbelklik op het .safariextz-bestand.

Speciale oplossing voor Tweetbot
Voor gebruikers van de Tweetbot-app op de Mac is er een aparte oplossing, die je voor langere tijd een oplossing biedt. Hiervoor is een simpele fix, waarvoor je wel de Terminal.app moet openen.

Voer daarna de volgende opdracht in:
defaults write com.tapbots.TweetbotMac OpenURLsDirectly YES

Druk op enter en Tweetbot zal de linkjes vanaf dat moment openen (via Swanros-blog).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 18:28
Categorie Diensten
Onderwerpen safari, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.