RODE Wireless Go is een compact microfoonsysteem voor je video’s

Bij het filmen met je camera of iPhone zou je een externe microfoon kunnen gebruiken voor beter geluid. Fabrikant RØDE heeft de Wireless GO aangekondigd, bestaande uit een compacte transmitter (TX) en een receiver (RX) die je aan je kleding of camera vastmaakt.

RØDE Wireless GO microfoonsysteem

De RØDE Wireless GO was voor het eerst te zien op de NAB in Las Vegas en is inmiddels in pre-order te bestellen bij Nederlandse winkels. Hij kost 219 euro en wordt over ongeveer 4 weken geleverd. De clip-on beschikt bestaat uit een transmitter in combinatie met een omnidirectionele condensor-capsule van hoge kwaliteit. De Wireless GO is bedoeld als draadloze microfoon voor journalisten, vloggers, presentatoren en andere beroepen die veel met video bezig zijn.


De RØDE Wireless GO meet 44mm x 45,3mm x 18,5mm en weegt slechts 31 gram. Volgens de fabrikant is het ‘s werelds kleinste belt-pack transmitter voor een lavalier-microfoon. Hij beschikt over een 3,5mm TRS input. Maar hij is ook als receiver te gebruiken en daarbij te monteren op een camerastrap, shoe mount, gimbal of kledingstuk.

Rode Wireless Go op camera gemonteerd

Rode Wireless Go voorkant

Het bereik is 70 meter en met de oplaadbare batterij gaat het accessoire tot 7 uur mee. Je kunt opladen via de USB-C-aansluiting, waarmee je ook nieuwe firmware installeert. Wil je een dasspeldmicrofoon gebruiken, dan kun je hiervoor bijvoorbeeld de RØDE smartLav+ (met SC3-adapter) of de Lavalier mic koppelen.

RØDE had eerder al een Wireless Filmmaking Kit, die ook bestaat uit een transmitter (TX) en een receiver (RX). Dit nieuwe product is echter compacter en is ook als een losse microfoon te gebruiken, dankzij de ingebouwde omnidirectionele condensor-microfoon.

Rode Wireless Go clip-on zijkant

Voor de verbinding wordt gebruik gemaakt van de 2,4GHz frequentie op basis van RØDE’s Series III Digital transmissietechnologie met 128-bit encryptie. Dat zou interferentie met magnetrons, DECT-telefoons, Bluetooth en Wi-Fi op dezelfde 2,4GHz frequentie kunnen veroorzaken, maar volgens de fabrikant is daar rekening mee gehouden. Zelfs op plekken met veel Wi-Fi- en Bluetooth-activiteit zou er geen storing moeten optreden.

Rode Wireless Go clip-on op kleding

Rode Wireless Go achterkant

De RØDE Wireless GO wordt geleverd met twee pluizige windshields, een opbergzakje, USB-kabel en SC2-kabel. De eerste leveringen vinden in april of mei plaats.

RØDE Wireless GO kopen

De RØDE Wireless GO is onder andere verkrijgbaar bij:

  • Bax-shop: levering over 4 weken, €219
  • CameraNU: pre-order met 25 euro aanbetaling, €219

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 15 april: Officiële Nederlandse prijs via importeur toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2019, 20:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, microfoon
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.