Ringtones zijn terug in firmware 1.1.2

Ambrosia Software heeft een update van iToner uitgebracht, de ringtonesoftware voor de Mac, die nu geschikt is voor firmware 1.1.2. Maar het kan ook gratis: in iTunes 7.5 blijkt het opeens weer mogelijk eigen ringtones toe te voegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTonerDubbel nieuws over ringtones op de iPhone. Ten eerste is iToner aangepast voor firmware-versie 1.1.2 en ten tweede lijkt het erop dat het in iTunes 7.5 weer mogelijk is om eigen ringtones op de iPhone te zetten. Dat laatste is tamelijk opmerkelijk, want eerder maakte Apple het toevoegen van ringtones onmogelijk. Gebruikers waren daardoor aangewezen op kunstgrepen en speciale software.

Over speciale software gesproken: voor Mac-gebruikers is iToner een mogelijke oplossing, met als enige domper dat ervoor betaald moet worden. Ontwikkelaar Ambrosia Software had bij de introductie van firmware 1.1.1 nog wat tijd nodig om de software werkend te krijgen, maar bij firmware 1.1.2 lijkt het een stuk soepeler te gaan. De nieuw verschenen iToner 1.0.4 kost net als voorheen $15 waarbij je gratis toekomstige upgrades krijgt.

Maar waarom software kopen als het ook gratis kan? TUAW meldt dat om onduidelijke redenen het weer mogelijk is om eigen ringtones te installeren als je de combinatie van iTunes 7.5 en firmware 1.1.2 gebruikt. Elk m4a-bestand van dertig seconden of minder is geschikt (hoewel veertig seconden ook schijnt te werken). Hernoem het bestand naar .m4r en dubbelklik om het aan iTunes toe te voegen. Het bestand verschijnt dan vanzelf in je ringtones en kan ook worden gesynchroniseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2007, 15:01
Categorie iOS
Onderwerpen bellen, firmware, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.