Jamba profiteert mee van iPhone-lancering

Jamba heeft onder de merknaam Jamster een portal geopend waar je met de iPhone gratis muziek, video en games kunt vinden. Bij Jamba moet je altijd oppassen, maar onze eerste indruk is dat het toch daadwerkelijk gratis content bevat.

JamsterAls Jamba iets nieuws lanceert kan je maar beter op je hoede zijn. Het bedrijf gaat in Duitsland en Engeland onder de merknaam Jamster een portal voor iPhone-gebruikers inrichten, waarmee je gratis content kunt downloaden. Bij Jamba betekent dat meestal, dat je na 3 gratis ringtones vastzit aan een abonnement van £4,50 per week waar je maar met moeite vanaf komt.

Jamba zal ook zeker niet de eerste zijn, die de lancering van de iPhone aangrijpt om een graantje mee te pikken. De portal bevat drie onderdelen: muziek, video’s en games waarmee je onder andere trailers van tv-series als 24 kunt bekijken en games zoals Bejeweled kunt spelen. Hoe ver het gratis aanbod gaat is niet helemaal duidelijk. Bij de games word je doorgestuurd naar al langer bestaande iPhone-vriendelijke games van Popcap, MyNuMo en andere gamesaanbieders.

Bij muziek krijg je bij elk genre een playlist met een aantal nummers voorgeschoteld, die je daadwerkelijk streaming kunt luisteren. Kies je bijvoorbeeld voor de playlist Party, dan krijg je een mix van 8 nummers, die 37 minuten duurt en nummers van onder andere George Michael, Christina Aguilera, Dr. Alban en Jay-Z bevat. Tot nu toe nog geen valkuilen gezien die je naar een betaald abonnement proberen te lokken, dus misschien was de argwaan iets te voorbarig. Maar goed, het blijft Jamba, dus je kunt maar beter op je hoede zijn. Dan resteert alleen nog de vraag of de iPhone-gebruiker en de Jamba-abonnee wel zo goed bij elkaar passen.

Het iPhone portal is te bekijken door in Safari in de browser naar jamster.co.uk te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2007, 10:04
Categorie Apps
Onderwerpen abonnementen, entertainment, portal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.