Apple Pay Italië

Apple Pay vandaag gestart in Scandinavië en Verenigde Arabische Emiraten

Apple Pay is dinsdag gestart in Zweden, Denemarken, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten. In elk land doen maar een handjevol banken mee.

Bij de Scandinaviërs en Arabieren kan vandaag de vlag uit. Zij kunnen hun smørrebrød en köttbullar vanaf dinsdag afrekenen met Apple Pay. De betaaldienst is van start gegaan in Denemarken, Zweden, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten. Inwoners kunnen gebruik maken van credit- en debitcards van de deelnemende banken. Helaas hebben de Amerikanen de Benelux niet meteen meegenomen bij hun uitrol in ‘Scandinavië*’. En ook Noorwegen viel van de kaart.

Apple Pay Italië

Apple Pay in Scandinavische landen

In Denemarken doen Jyske Bank en Nordea mee, wat maar weer eens aantoont dat Apple ook met een beperkt aantal introductiepartners van start gaat. Van de genoemde landen heeft alleen Finland de euro als munteenheid ingevoerd, dus ook dat lijkt geen criterium voor een versnelde uitrol. In Finland doen Nordea en ST1 mee, terwijl N26 en Edenred in de startblokken staan. In Zweden is Nordea ook van de partij, terwijl ticketaanbieder Ticket Rikskuponger van plan is om Apple Pay te ondersteunen.

Apple Pay Verenigde Arabische Emiraten

Veel keuze in Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten heb je wat meer flexibiliteit wat banken betreft. Daar doen de volgende financiële instellingen mee: Emirates Islamic, Emirates NBD, HSBC, Mashreq, RAKBANK en Standard Chartered Bank. In elk land zijn er tientallen deelnemende winkels, onder andere H&M, McDonalds, Starbucks, 7 Eleven en de Deense Lidl. Op de betreffende landenpagina’s vind je meer informatie. Het speculeren kan weer beginnen: is de introductie in deze nieuwe landen een teken dat Apple lekker doorgaat met de uitrol, of is het bedrijf nu voor de rest van het jaar klaar?

Nu Apple Pay van start is gegaan in Denemarken, Finland, Zweden en de Verenigde Staten is de betaaldienst in 20 markten te vinden. Er gaan geruchten dat Nederland, Duitsland, Polen en Noorwegen snel zullen volgen, maar Apple heeft nog niets bevestigd.

We werden er door een aantal lezers op gewezen dat Finland officieel niet bij Scandinavië hoort. Vanwege de beknoptheid hebben we toch in de titel ‘Scandinavië’ gebruikt om ongeveer de bedoelde regio aan te geven Het zou eigenlijk Fenno-Scandinavië moeten zijn (minus Karelië, Kola en Noorwegen). Die term zou echter teveel vraagtekens oproepen, dus vandaar dat we voor de korte aanduiding ‘Scandinavië’ hebben gekozen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2017, 12:09
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.