Nu op de Apple Watch: regionaal nieuws van Groningen, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Brabant

De regionale omroepen RTV Noord, RTV Oost, RTV Utrecht, Omroep Zeeland en Omroep Brabant hebben apps uitgebracht voor de Apple Watch. Daarmee volg je regionaal nieuws op de voet (of beter gezegd: op de pols).
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

regionale-omroepen-brabant
Je kon er een paar dagen geleden al over lezen op iCulture: er werd hard gewerkt aan Apple Watch-apps voor de regionale omroepen. Vanaf vandaag zijn ze er: RTV Noord, RTV Oost, RTV Utrecht, Omroep Brabant en Omroep Zeeland hebben hun regionale nieuws-apps aangepast voor de Apple Watch. Dat betekent dat je ook op je pols al het nieuws uit de regio in de gaten kunt houden.


Update: ook de app van Omroep West is aangepast voor de Apple Watch.

Regionaal nieuws op de Apple Watch

regionale-omroepen-apple-watch-appRTV Oost schrijft in een blogposting dat ze steeds meer smartwatches op de markt zien verschijnen. “Af en toe zie je er al één, maar de verwachting is dat dat er steeds meer zullen worden.” Met een smartwatch-app willen ze het nieuws nog dichterbij brengen voor vooruitlopen op toekomstige ontwikkelingen. Je bepaalt zelf op welk apparaat je notificaties ontvangt: op je pols, op je telefoon, of allebei. In de app zijn de vijf meest recente nieuwsberichten te vinden. Net als bij alle andere Apple Watch-apps installeer je de normale iPhone-app en activeer je vervolgens de Apple Watch-component. Je geeft daarbij meteen aan of je notificaties wilt zien.

Voor Android Gear-gebruikers is er trouwens ook goed nieuws: zij kunnen vanaf deze week notificaties ontvangen van nieuwsberichten. De apps van de andere regionale omroepen voor Noord-Nederland, Brabant en Zeeland werken volgens hetzelfde principe en zijn trouwens ook door dezelfde ontwikkelaar gemaakt.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.