iphone-gebruik-auto

Deze reclamespot zet je iPhone zomaar in vliegtuigmodus

Deze reclamespot van Toyota maakt slim gebruik van de 'Hé Siri'-functie. Als de iPhone in een carkit zit, zet de reclamespot het toestel in vliegtuigstand - ongevraagd!

iphone-gebruik-auto
Autorijden en je iPhone bedienen kan levensgevaarlijk zijn. Een reclamespotje van Toyota zet daarom je iPhone in vliegtuigmodus, zodat je je optimaal op het verkeer kan concentreren. De bestuurder blijft verbouwereerd achter. Zodra het reclamespotje voorbij komt, klinkt een stem die met ‘Hé Siri’ de aandacht vraagt van de virtuele assistent. Vervolgens vraagt de stem om de iPhone in vliegtuigmodus te zetten.

Lees ook: ‘Hé Siri’ gebruiken op iPhone en iPad

Het Toyota-reclamespotje zal alleen worden uitgezonden in Zweden, een land waar het terugdringen van verkeersdoden erg serieus wordt genomen. Er loopt zelfs een ‘Mission Zero’-campagne, waarbij wordt gestreefd naar nul verkeersdoden per jaar. Toyota wil er een steentje aan bijdragen met dit filmpje. Het werkt alleen als je iPhone in een carkit is geplaatst of aan de oplader hangt. Het spotje zal vooral te horen zijn in de periode dat veel Zweden in de auto stappen op weg naar hun vakantiebestemming.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 17:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen reclamespot, siri, verkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.