rapmic-iphone-app

Verdien street cred met de apps RapMic en SayWhat

RapMic en SayWhat zijn twee apps om je street cred te verhogen. Met de ene stuur je rapberichtjes naar vrienden, de andere legt urban taalgebruik uit.

RapMic en SayWhat zijn twee apps waarmee je kunt laten zien dat je het snapt. Met RapMic kun je zelf eenvoudig een tekstje rappen, die je vervolgens via iMessage verstuurt. Wil je niet voor gek staan, dan zoek je in SayWhat de juiste slang-benamingen op. Een soort Urban Dictionary dus, waarbij de uitleg wordt gegeven in 10 seconden durende filmpjes.

rapmic-spinnen rapmic-versturen

RapMic: vertel het met een rap

RapMic is gratis te downloaden. In de App Store is de omschrijving kort maar krachtig: ‘Neem een rap op een verstuur naar vrienden’. Bij het opstarten van de gratis app zie je 3 looping beats, waarvan je één uitkiest. Rap de tekst en je stuurt het eindresultaat meteen door naar vrienden.

SayWhat: zeg de juiste woorden

Maar ja, wát zeg je dan tijdens het rappen? Je hebt wel de online Urban Dictionary, maar als je een bepaalde straattaal-uitdrukking verkeerd uitspreekt, sla je alsnog een flater. De app SayWhat Video Dictionary gaat je daarbij helpen. In SayWhat krijg je in 10 seconden durende video’s te zien hoe je een bepaalde uitdrukking uitspreekt. Je kunt zoeken op een specifieke term of bladeren door alle bijdrages van andere gebruikers. Ook kun je stemmen op bijdrages of zelf iets opnemen. Leg bijvoorbeeld termen als Low Profile of Duck Face uit aan anderen. De bijdrage die de meeste stemmen krijgt, komt boven aan te staan.

saywhat-iphone-app-openingsscherm saywhat-iphone-voorbeeld

Bevalt de uitleg van een bepaalde gebruiker wel, dan kun je iemand aanmoedigen om nog meer filmpjes te maken, over termen die nog niet eerder zijn uitgelegd. Er zitten zelfs straattaal-woorden in het Spaans en Mandarijn in. Zelfs als je niet de betekenis van een bepaald woord zoekt, is het leuk om door de filmpjes te bladeren, om te zien wat anderen ervan hebben gemaakt. Hoe leg je bijvoorbeeld ‘fashionably late’ uit?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp urban

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.