ABN AMRO mobiel bevestigen.

ABN AMRO-app vervangt e.dentifier bij online bankieren

Online bankieren gaat bij ABN AMRO nu een stuk makkelijker, want je hebt geen e.dentifier meer nodig. In plaats van dit apparaatje gebruik je nu de ABN AMRO-app om betalingen te bevestigen.

Klanten van de ABN AMRO hebben vanaf nu geen e.dentifier meer nodig om betaalopdrachten te verzenden bij online bankieren. Met ingang van van de nieuwste versie van de ABN AMRO-app kan deze nu gebruikt worden om betaalopdrachten te verzenden. Ook is de app qua schermformaat aangepast voor de iPhone X.

ABN AMRO met mobiel bevestigen

Bij de ABN AMRO maak je normaal gesproken gebruik van een apart apparaatje om betaalopdrachten via online bankieren te verzenden. Deze e.dentifier werkt in combinatie met je ABN AMRO-pas, maar met versie 10.3 van de ABN AMRO-app heb je de e.dentifier niet meer nodig. Bij het online bankieren via je computer hoef je nu alleen maar je iPhone erbij te pakken om de opdracht te bevestigen. Om van deze functie gebruik te kunnen maken, is het wel vereist om dit te activeren in de instellingen van de ABN AMRO-app (Instellingen > Inloggen en bevestigen > Mobiel Bevestigen).

ABN AMRO mobiel bevestigen.

Als je via internetbankieren een betaalopdracht wil versturen, klik je nu op de nieuwe knop voor mobiel bevestigen. Vervolgens pak je je iPhone erbij en log je in in de ABN AMRO-app. Daarna staat de nieuwe betaalopdracht klaar die je kunt bevestigen met pincode of vingerafdruk. De betaalopdracht wordt vervolgens op je computer verzonden. Je kunt overschrijvingen met je mobiel blijven bevestigen zolang het binnen je daglimiet valt. Bevestigen met de app is helaas nog niet mogelijk voor iDEAL-betalingen, maar ABN AMRO zegt hier wel aan te werken. Behalve voor het versturen van betalingen, kun je de app ook gebruiken om aanvragen te doen (zoals een nieuwe pas) of om gegevens of instellingen te wijzigen.

Overigens heeft ook Knab onlangs een soortgelijke functie geïntroduceerd, waardoor je bij die bank geen cardreader meer nodig hebt. ING maakt het eind vorig jaar mogelijk om betalingen via internetbankieren te bevestigen met de app in plaats van de tancodes die je per sms toegestuurd krijgt.

Bekijk ook

ING biedt eerste klanten de mogelijkheid om TAN-codes te vervangen door Mobiel Bankieren-app

De ING is gestart met de uitrol om betalingen via Mijn ING goed te keuren met de Mobiel Bankieren-app. Hierdoor heb je geen TAN-code meer nodig om je betalingen te verzenden via een computer.

Aangepast voor iPhone X
Daarnaast is de ABN AMRO-app met deze versie aangepast voor de iPhone X. Dat betekent dat je geen zwarte balken meer ziet en dat de app op het complete scherm weergegeven wordt. Face ID wordt momenteel nog niet in de ABN AMRO-app ondersteunt, maar de bank heeft aangegeven dat dat vanaf versie 10.4 wel toegevoegd wordt. Je hebt als iPhone X-gebruiker dan dus ook geen code meer nodig om in de app in te loggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.