Pumatrac 2.0 nu ook binnenshuis en met Spotify te gebruiken

Pumatrac 2.0 heeft Spotify-ondersteuning en een loopbandfunctie gekregen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pumatrac-dataPuma is één van de grote sportmerken met een eigen fitnessapp. De nadruk ligt in Pumatrac op hardlopen, waarbij je tot nu toe verplicht was om de deur uit te gaan. In de vandaag verschenen versie 2.0 hoeft dat niet meer: de app ondersteunt nu ook een ‘indoor mode’ voor de loopband. Bovendien zit er vanaf nu integratie met Spotify in, zodat je kunt lopen op het ritme van de muziek. Een Spotify Premium-abonnement is hiervoor verplicht. Puma heeft een sociale ranglijst toegevoegd, zodat je voortaan kunt zien hoe je ten opzichte van vrienden presteert. Dat klinkt allemaal leuk, maar dan moeten ze natuurlijk wel allemaal gebruik maken van de Pumatrac-app en dat is nog niet zo vanzelfsprekend.

In de Nederlandse App Store heeft Pumatrac nauwelijks waarderingen en zelfs in de Amerikaanse App Store is het aantal waarderingen (89 voor alle versies) nogal mager ten opzichte van het populaire RunKeeper (27.000 waarderingen). In Puma’s thuisland Duitsland is het met 11 waarderingen ook geen vetpot, maar een hoge waardering krijgen ze wél. De kleine groep gebruikers geeft deze app in alle genoemde landen gemiddeld 4,5 sterren.

Puma doet dan ook echt z’n best om iets leuks te maken van de app. Er is onder de gebruikers vooral waardering voor het strakke, moderne uiterlijk. Tijdens het hardlopen zie je de tijd, locatie en huidige temperatuur. Na afloop krijg je afgelegde kilometers, snelheid, verbrande calorieën en een zogenaamde RUN Score te zien, bijvoorbeeld 174. Dat cijfer wordt gebruikt om je prestatie te vergelijken met anderen. Klinkt goed, maar erg compatibel is de app niet. De enige twee diensten waarmee Pumatrac samenwerkt is het eerder genoemde Spotify en het Pebble-horloge. Via de Pebble App Store kun je een app downloaden naar je horloge, waarmee je onderweg ook je prestaties kunt aflezen. Een extraatje is dat je op basis van de omstandigheden (dag van de week, weer, locatie) en op basis van je persoonlijke gedrag (muziek, sociale media-activiteiten) nader kunt kijken hoe je prestaties worden beïnvloed. Juist daarmee voegt de app iets extra’s toe.

Vier maanden geleden verscheen Pumatrac voor het eerst. Dit is de eerste grote update van de app, die verder nog push notificaties, sociale profielen, een activiteitenstream en wereldwijde gebruikersgegevens bevat. Zo kun je de gemiddelde afstanden en gemiddelde looptijden van gebruikers overal ter wereld zien.

Downloaden: Pumatrac (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:22
Onderwerpen hardlopen, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.