iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: My Vodafone 3.0, SecureSafe, Battery for iPhone iOS7 en meer

My Vodafone, PowerPoint-presentaties maken met Haiku Deck, de gratis wachtwoorden app SecureSafe en veel meer in App Gemist.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

My Vodafone 3.0 iPhone belstatusDe leuke nieuwe apps vinden in overbezette genres. Dat doen we elke week op iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. In de App Gemist nemen we de leuke, goede en belangrijke nieuwe apps van de afgelopen week nog eens door. Deze week onder andere: SecureSafe is een prima gratis wachtwoordenkluis, Ziner is een fantastisch snelle nieuwsapp en met Later plan je sms’jes, mails en tweets voor later in. We maken kennis met alweer een nieuwe bibliotheek-app en Vodafone krijgt felle kritiek over haar vernieuwde My Vodafone. Let op: nu ook met de apps van iPadclub.nl!

Voor iPhone en universeel

AG Guitar iPhoneGuitarBots – Heb je altijd al willen leren gitaarspelen? Maar geen zin om privéles te nemen en wekelijks naar een docent te gaan? Met de app Guitar Bots lukt het ook. Deze app is nu geschikt voor iPhone en iPad en bevat allerlei kleine verbeteringen. Het idee is dat je spelenderwijs gitaar leert spelen. Er zijn challenges waarmee je leert om de noten en accoorden te leren, vertrouwd te raken met de melodieën en ritmes. Met als ultiem doel dat je na verloop van tijd complete liedjes kunt spelen.
Downloaden: GuitarBots (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Battery for iPhone iOS7Battery for iPhone iOS7 – Applicaties waarmee je de batterijstatus van je iPhone in de gaten kan houden zijn er wel meer, maar ze zien er niet vaak zo fraai uit als Battery for iPhone iOS7. De nieuwe applicatie laat zien hoeveel uur batterij je nog hebt bij een bepaald gebruik van je telefoon, bijvoorbeeld bij YouTube-video’s bekijken. Ook krijg je uitgelegd met welke instellingen je de batterijduur verlengt.
Downloaden: Battery for iPhone iOS7 (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG My Vodafone 3.0 iPhoneMy Vodafone 3.0Vodafone heeft haar iPhone-app voor je resterende dataverbruik en beltegoed vernieuwd. My Vodafone 3.0 heeft een flink opgefrist uiterlijk ten opzichte van de ‘oude’ app die nog een tamelijk druk blokkenmenu had. De vernieuwde applicatie maakt hopelijk een einde aan de grote kritiekpunten die gebruikers hadden bij de vorige versies. Als klant met een abonnement zie je in de app nu een melding bij het overschrijden van je tegoed en je kan nu de hoogte van je rekeningen zien. De bediening is bijzonder speels – en wordt door de mangel gehaald door onze lezers.
Downloaden: My Vodafone (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Ziner iPhoneZiner – De nieuwsapplicatie Ziner heeft de overstap gemaakt van de iPad naar de iPhone. Met de zogeheten RSS-app kon je al handmatig websites toevoegen om het laatste nieuws van te lezen, maar dankzij de update integreert Ziner nu ook met de rss-synchronisatiedienst Feedly. En dat is de moeite. Waar Feedly (Feedly de app, niet de dienst) zelf vooral een fraai magazine is om het laatste nieuws in te lezen, is Ziner een uitstekende applicatie als je snel véél nieuws wilt lezen.
Downloaden: Ziner (tijdelijk gratis, normaal €4,49, universeel, iOS 7.0+)

AG Catcher iPhoneCatchr – Wat gebeurt er met je iPhone als je er even geen zicht op hebt? Als je zelf druk in gesprek bent op een feestje, terwijl je telefoon aan de stereo hangt voor de muziek? Vanaf nu is het kinderlijk eenvoudig te achterhalen. Met de applicatie Catchr zie je of de iPhone is bewogen toen je weg was, welke apps zijn opgestart en welke weer zijn afgesloten. Zo weet je zeker dat je vriendin niet stiekem in je Tinder-dates snuffelt.
Downloaden: Catchr (€1,79 ter introductie, daarna €2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Ag SecureSafe iPhoneSecureSafe – Voor het opslaan van gevoelige informatie als pincodes en wachtwoorden, ben je niet alleen toegewezen op het prijzige 1Password. SecureSafe, voorheen DataInherit, is al bijna vier jaar lang een hooggewaardeerd alternatief voor iPhone en iPad. De applicatie bewaakt je gevoelige informatie letterlijk in een Zwitserse bunker en is gratis te gebruiken tot en met 50 wachtwoorden. SecureSafe is nu voorzien van een update die de app iOS 7-design geeft.
Downloaden: SecureSafe (gratis, universeel, gratis, iOS 6.0+)

Ag Weekend Read iPhoneWeekend Read – Tekstbestanden lezen op je iPhone kan soms aardig ingewikkeld zijn. Je hebt te maken met verschillende formaten, lettertypes en je moet regelmatig moeite doen en inzoomen om tekst goed te kunnen lezen. Weekend Read is een nieuwe gratis iPhone-app die gemaakt is met deze punten in het achterhoofd. Het is volgens de makers in het bijzonder geschikt voor het lezen van filmscripts.
Downloaden: Weekend Read (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Later iPhoneLater – Soms bedenk je in bed ineens dat je die vriend nog moet feliciteren met zijn nieuwe baan, of dat je nog een zakelijke e-mail moet versturen. Maar om dat nu in het holst van de nacht te doen gaat ook wat ver. Om te voorkomen dat je deze todo’s de volgende dag weer vergeet is er nu Later, een handige iPhone-app die eigenlijk iets heel simpels doet. De app laat je vooraf sms’jes, e-mails en tweets opstellen, om ze later te versturen met behulp van een notificatie. Je kunt dus van te voren de geadresseerden en de tekst invoegen, zodat de herinnering je meteen een compleet bericht toont.
Downloaden: Later (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Chicago Avenue MoonChicago Avenue Moon – Apps die de snelheid van de muziek aanpassen aan het tempo waarop je loopt kennen we inmiddels wel. Maar de nieuwe app Chicago Avenue Moon gaat nog een stapje verder. Een combinatie van verschillende variabelen wordt gebruikt om de muziek die wordt afgespeeld realtime te beïnvloeden. Het resultaat is een unieke persoonlijke soundtrack voor onderweg, tijdens het wandelen of joggen bijvoorbeeld.
Downloaden: Chicago Avenue Moon (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

AG Bibliotheek Wise iPhoneBibliotheek Wise – Het aantal officiële Bibliotheek-applicaties voor de iPhone- en iPad ligt inmiddels zo hoog, dat het een beetje onoverzichtelijk wordt. Het is steeds moeilijker om te zien welke app nou wat doet. Bibliotheek Wise is de nieuwste aanwinst in het assortiment. De applicatie kopieert de faciliteiten die je misschien kent van ‘Mijn Menu’ in de bibliotheek zelf. Met de app zie je niet alleen welke boeken je in huis hebt. Je ziet ook wanneer je ze moet inleveren én kan boeken direct verlengen.
Downloaden: Bibliotheek Wise (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG VSCO Cam iPhoneVSCO Cam – Als er één applicatie hoog aangeschreven staat om de kwaliteit van de kleurenfilters voor foto’s, dan is het wel VSCO Cam. De gratis iPhone-app is gemaakt door experts op het gebied van professionele fotofilters en dat zie je. Dankzij de update naar versie 3.0 heeft de applicatie er echter een grote functionaliteit bij. Het is een sociaal netwerk geworden. In de afdeling VSCO Grid zie je werk van professionele fotografen, maar kan je ook vrienden toevoegen om te volgen.
Downloaden: VSCO Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Slack iPhoneSlack App – Hoe communiceer je op je telefoon met je collega’s? Je kan een nieuwsfeed van verschillende onderwerpen maken in Yammer. Verschillende taken als uitgangspunten nemen in Trello, of je een weg banen in de veelzijdige, maar snel te drukke projectmanagement-app Podio. Complexe applicaties waarin je weinig ruimte hebt om buiten de vaste indeling berichten uit te wisselen met collega’s. Een groepschat in Skype is dan wel lekker communicatief, maar daar raak je het overzicht al snel in kwijt. Bij iCulture hebben we meerdere methodes geprobeerd, maar werken we inmiddels in Slack. Een handige zakelijke samenwerk- (collaboration) en chatapp voor iPhone en iPad, vanaf nu openbaar toegankelijk.
Downloaden: Slack App (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Musx iPhoneMusx – Spotify, Deezer of Rdio? Geweldige diensten, maar pas tegen een tientje per maand zijn ze echt leuk op de iPhone. De nieuwe applicatie Musx dient zich aan als een gratis alternatief voor die apps. Musx doorzoekt het gigantische muziekaanbod van YouTube en laat je nummers meteen toevoegen aan een van je afspeellijsten. Maar dat niet alleen. De app biedt ook de sociale functies van de betaalde alternatieven. Zo blijf je ook op de hoogte van muziek die je vrienden leuk vinden.
Downloaden: Musx – share music with friends (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG BBM iPhoneBBM – Vanaf nu kan je gratis bellen naar andere gebruikers in BlackBerry Messenger ofwel BBM. De nieuwe functie werkt op het Wi-Fi-netwerk en mobiele internetverbindingen, is BBM Voice gedoopt. Je weet meteen of je een ander kan bellen aan de groene stip rechtsboven in de chat met iemand. Je belt iemand vooralsnog zonder bewegend beeld. Het gaat dus om bellen en niet om videobellen. De applicatie is ook voorzien van BBM Channels. Zo kan je meechatten over zaken die je interessant vindt.
Downloaden: BBM (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Telesport iPhoneTelesport App – Temidden van de Olympische Winterspelen in Sotsji en na de eerste vier gouden plakken voor Nederland, heeft de Telegraaf een gloednieuwe Telesport-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. De gratis applicatie brengt het nieuws van de sportsite van de krant en beschikt ook over livestanden van belangrijke voetbalcompetities. Voor de huidige Olympische Spelen is een aparte nieuwssectie ingeruimd.
Downloaden: Telesport App (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Haiku Deck iPhoneHaiku Deck – Nog simpeler een Powerpoint-achtige presentatie maken dan met Haiku Deck? Dat was al een uitdaging op de iPad. En nu is het ook een uitdaging op de iPhone. Haiku Deck heeft een nieuwe update gekregen die de applicatie ook naar Apple’s telefoon brengt. Goed nieuws als je over beide apparaten beschikt en je even moet improviseren. Een presentatie maken in de iPad-app hoeft niet langer dan vijf minuten te duren. Ervan uitgaande dat je al weet wat je wilt zeggen en hoe je dat wil overbrengen dan, natuurlijk. Daarna kan je de nieuwe iPhone-variant als afstandsbediening gebruiken.
Downloaden: Haiku Deck (gratis, universeel, iOS 6.0+)

CalCube – Nederland is beslist geen kleine speler als het aankomt op agenda-apps op de iPhone. Zo komen de grote successen Week Calendar en Easy Calendar beide uit eigen land. Nu kan er wel eens een grote speler zijn bijgekomen. CalCube is afkomstig van Appsuperb, de ontwikkelaar van de weerapp Weathercube en Predict-A-Ball. De applicatie synchroniseert met Apple’s eigen kalender iCal en profileert zichzelf als ‘de snelste agenda op de aardkloot’. Kan het die belofte waar maken?
Downloaden: CalCube (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

AG Ken Burns iPadKen Burns – Amerika door de ogen van Ken Burns. De bekende en bekroonde documentairemaker heeft een app exclusief voor de iPad uitgebracht, die je op een geheel nieuwe manier naar de Amerikaanse geschiedenis wil laten kijken. De Ken Burns-app doet dit door een combinatie van scènes uit Ken Burns-films met een uitgebreide tijdlijn en een weergave van allerlei thema’s uit de geschiedenis.
Downloaden: Ken Burns (gratis, iPad, iOS 7.0+)

AG Zeeweer HD iPadZeeweer HD – Informatie en beeld over de wind, golven, het zicht, neerslag en een marifoon met waarschuwingen. Dan weet je dat het over een weerapp voor waterliefhebbers en scheepvaart gaat op de iPad. Dat is dan ook precies van Zeeweer HD van ontwikkelaar Martijn de Meulder is. De applicatie verzamelt weermetingen uit de kuststations van het KNMI en golfinformatie van Rijkswaterstaat. Volgens De Meulder was het nog een flinke klus om de app te maken.
Downloaden: Zeeweer HD (€2,69, iPad, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.