ProtonVPN op Mac en andere computers

ProtonVPN gestart: veiliger internetten, dankzij de makers van ProtonMail

ProtonVPN is van start gegaan, een nieuwe VPN-dienst om beveiligd te kunnen internetten. ProtonVPN wordt gemaakt door de mensen achter ProtonMail, een versleutelde maildienst.

Drie jaar geleden kwam ProtonMail beschikbaar, een nieuwe iOS-app om beveiligd te kunnen e-mailen. Nu komen ze met iets nieuws: ProtonVPN. Daarmee kun je al je internetverkeer met end-to-end encryptie versleutelen.


ProtonVPN op Mac en andere computers

ProtonVPN nu opengesteld voor iedereen

ProtonVPN is de afgelopen tijd in beta getest en dat verliep zo goed, dat de dienst nu voor iedereen beschikbaar is gesteld. Meer dan 10.000 gebruikers uit de community deden mee aan de betatest van ProtonVPN. De dienst is gratis te gebruiken, maar de gratis versie heeft wel wat beperkingen (waarover later meer). ProtonMail is naar eigen zeggen uitgegroeid tot ‘s werelds grootste aanbieder van versleutelde e-mail en met deze nieuwe VPN-dienst willen ze hetzelfde bereiken.

ProtonVPN servers

ProtonVPN: betere online privacy nodig

Met een VPN kun je je internetverkeer versleutelen en via een speciale server laten leiden, zodat je locatie niet te achterhalen is. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in het buitenland tv-programma’s van thuis wilt kijken, maar de makers van ProtonVPN hebben het vooral gemunt op een andere doelgroep: mensen die zich door de recente politieke ontwikkelingen onveilig voelen. Maatregelen om de privacy van consumenten te beschermen worden teruggedraaid in de VS en in het Verenigd Koninkrijk wil premier May meer online toezicht. En dan zijn er ook nog 1,5 miljard mensen wereldwijd die met internetcensuur te maken hebben. Het team van ProtonMail en ProtonVPN bestaat uit onderzoekers en wetenschappers, waarvan een deel bij CERN heeft gewerkt.

ProtonVPN heeft servers in Zwitserland, IJsland, Zweden en buiten Europa, onder andere in de VS en Azië.

ProtonVPN profielen

Basisversie is traag
Iedereen die dat wil kan een account bij ProtonVPN aanmaken door naar deze webpagina te gaan. Je kunt het nu meteen gebruiken op Mac, Windows en Linux; een iOS-app komt binnenkort beschikbaar. De basisversie van ProtonVPN is gratis, maar is wel traag, biedt servers in drie landen en is op één toestel te gebruiken. Als je betaalt (van $4 tot $24 per maand) krijg je meer servers, meer toestellen en een hogere snelheid. Daarin zit dan ook het verdienmodel van ProtonVPN.

Wil je weten hoe een VPN instellen op je iPhone werkt, dan hebben we daarvoor onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2017, 14:49
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen beveiliging, encryptie, vpn
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.