Reacties voor: Protestteksten verschenen op omheining Apple Store Den Haag

Er zijn protestteksten verschenen op de omheining rond de Apple Store in Den Haag. Men is boos over de verdwenen kerstboom in de Passage.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Was hij echt zelf weer even vanuit Groningen in het Haagse, zijn er meer of maakt iemand anders gebruik van zijn pseudoniem? #plopatou

  2. Ik begrijp de mensen wel. Andere kant, de gemeente staat het toe. Andere kerstversiering zal vast ook mooi zijn. En anders koop je maar een kerstboom muts.

  3. (Red.) Verwijderd: onnodig kwetsend.

  4. @theimperator: Je kan ook zeggen. “Alles voor een Apple store?”

  5. Origineel geplaatst door ButcherJF
    Was hij echt zelf weer even vanuit Groningen in het Haagse

    Ik had nog nooit van de beste man gehoord, maar: Plopatou’s zoon woont in Den Haag. Maar even on-topic: die zwarte schuttingen van Apple zijn natuurlijk ideaal. Stoepkrijtje mee en tekenen maar! Welke straattekenaar maakt er een mooi kunstwerk van? 🙂

  6. Typisch. Als er Microsoft of een andere naam van een winkelketen had gestaan had iedereen hier moord en brand geschreeuwd. Zwarte piet en de kerstboom die moeten wijken voor een paar personen en een Amerikaans bedrijf. Gewoon volgend jaar die boom pal voor de Apple Store planten. Je gaat toch geen jarenlange traditie die een paar weken duurt voor zo’n Apple store beëindigen.

  7. @ButcherJF: Ik las het die komt ook overal.

  8. tja, die boom staat wel direct voor de ingang, blokkeert het zich op de ingang en belemmert soepele doorstroom bij eventuele drukte. Lekker boeiend. Er staat nog steeds een grote kerstboom in de bijenkorf

  9. (Red.) Verwijderd; #godwin.

  10. Terecht protest want het is bezopen dat Apple zulke eisen stelt. Het is overigens de verhuurder die deze waanzinnige eis heeft geaccepteerd.

    Geld stinkt niet.

  11. Gewoon een boom neerzetten, dat lijkt me helemaal aan te sluiten bij de werkwijze van apple.

  12. Wat een drukte om een boompje.
    Ik denk dat de meeste mensen het niet veel kan schelen, als de passage maar mooi is/wordt.
    Wacht maar af, die passage komt helemaal goed, ook met andere versiering wordt het heel feestelijk.

    overdreven protest van die enkele mensen en die paar die het geloei volgen weegt gewoon niet op tegen het economisch belang van een mooie winkel passage met een apple store.

  13. Begrijpelijk dat Apple dit wil. Vanwege doorstroom voor de winkel willen ze dat gebied vrij hebben. De boosdoener waarop de mensen boos zouden moeten zijn, zijn de verhuurders die ermee akkoord zijn gegaan. Apple wil graag iets, en de verhuurders gaan daarmee akkoord en regelen dat dat gebeurd. Als de verhuurders dat niet had gewillen hadden ze ook nee kunnen zeggen.

    Voorbeeld: Ik solliciteer bij een bedrijf en wil een bepaald loon hebben, en de werkgever gaat hiermee akkoord. Later blijkt dat mijn collega’s die even oud en dezelfde ervaring hebben minder loon krijgen en ze in een stelsel van loonsverhoging zitten dat het bedrijf al jaren hanteert. Ik ben hier niet fout, want ik vroeg gewoon iets wat ik graag zou willen en de werkgever die het loon regelt en akkoord hiermee gaat is degene die de andere collega’s benadeeld. Niet Apple, maar de verhuurders, daar zouden de klachten naartoe moeten gaan als mensen daar problemen mee hebben…

  14. Misschien is een appelboom met versiering nog te realiseren?

  15. Terechte protesttekst waar ik achter sta. Arrogant van Apple om zoiets te eisen, al zijn de partijen wel tot een akkoord gekomen.

  16. Zet ie boom ergens anders neer met mooie kerstballen met Apple logo paar nieuwe iPads onder de boom probleem opgelost

  17. Ik zag het op de schutting staan en wilde foto’s maken en het als eerste melden. Maar precies op die avond had ik voor het eerst sinds maanden m’n iPhone niet bij me. Grrrrrrrrr!!!!!

    Wat veiligheid betreft is het complete onzin. En zicht ontnemen ook. Het was een hele mooie grote kunstboom en iedereen kon er omheen lopen.

  18. Die (afgods)boom staat gelukkig nog in de natuur! Hopelijk nog vele jaren.

  19. Te gek voor woorden, dit is gewoon omdat ze prominent zichtbaar willen zijn, dan snap ik maar geen enkele winkel heeft zo’n belachelijke eisen.

    Ik vind apple een top bedrijf, maar qua gedrach is het net een verwend kreng af en toe.

    P.S. graag niet alweer mijn post verwijderen, ik heb een donker vermoeden waarom precies hetzelfde bericht van mij verwijderd werd.

  20. Origineel geplaatst door Appie
    Je gaat toch geen jarenlange traditie die een paar weken duurt voor zo’n Apple store beëindigen.

    Het doel van een winkelcentrum is op de eerste plaats om geld verdienen. Met een Apple Store doe je precies dat en het trekt veel meer mensen en persaandacht aan dan welke winkel dan ook. Dus dan wijkt een boom al heel gauw. De gemeente had eventueel meerdere kleine boompjes kunnen voorstellen als alternatief, maar dat wilden ze duidelijk niet.

    Origineel geplaatst door OokGoedMorgen
    het is bezopen dat Apple zulke eisen stelt.

    Dat zou je denk ik niet zeggen als je het vanuit hun positie bekeek.

    Origineel geplaatst door frits
    Gewoon een boom neerzetten, dat lijkt me helemaal aan te sluiten bij de werkwijze van apple.

    Maar dat wilt de gemeente helemaal niet.

    Origineel geplaatst door Patryk
    Te gek voor woorden, dit is gewoon omdat ze prominent zichtbaar willen zijn, dan snap ik maar geen enkele winkel heeft zo’n belachelijke eisen.

    Zolang Apple zo’n groot voordeel meedraagt voor winkelcentra e.d. en anderen daarvan willen profiteren zal er nooit verandering in komen…

  21. (Red.) Verwijderd: trolling.

  22. Wie regeert wie?

  23. Ik ben zelf fan van Apple producten en woon zelf in Den Haag.

    Ik vind het egoïstisch van Apple en zal de Apple store dan ook niet bezoeken tot na de feestdagen.

  24. Wat een gezeur zeg ……. Weer meer mensen aan het werk voor de kerst. Alleen maar goed. Apple betaalt veel geld voor zo’n pand dus ik begrijp best dat ze geen boom voor hun deur willen hebben. Zou ik ook niet willen. Anders de boom een paar deuren verderop plaatsen maar dan gaan zij klagen dat deze bij hun voor de deur staat.

    Ik zou zeggen ….., Apple store veel omzet gewenst de komende dagen.

    @joopje: Dat kan wel zijn Joopje, maar Apple is dan wel weer de enige die Nelson op de homepage hebben staan en dat zie ik bij de andere merken weer niet.

  25. @joopje: afhankelijk hoe het bekijkt, ik denkt dat ze naar de “think different” campagne [1] [2] van een aantal jaren geleden refereren.

    Waarbij ze een ode brachten aan de groteren der aarde die het verschil maakten zoals Apple ook doet

  26. Een hele berg aan commentaar, maar ik heb tot nu toe geen bewijs gevonden dat het een eis van Apple is? De winkel is niet open (volgend jaar pas) dus waarom nu geen kerstboom? Erg prematuur al die berichten hier!

  27. Wat een onzin, mijn vriendin woont in Den Haag, ik kan je vertellen dat er niemand is die de passage in gaat speciaal voor die kerstboom. Ik kan me nog herinneren dat er winkeliers waren die zijden dat er minder bezoekers zouden komen doordat de kerstboom er niet meer staat. Echt te belachelijk voor woorden. Apple Store > Veel bezoekers > Profiteren de omliggende winkels van.

    Maar ja je hebt altijd Apple hatende mensen die gaan zeuren over een kerstboom. Dan zetten die winkeliers maar lekker zelf een kerstboom op in hun winkel toch?

  28. de verhuisberichten hingen weken voor dat Apple begon te verbouwen op het raam van deze winkel. Trouwens de winkel is nu van naam veranderd.

  29. @miicker: Uhm, lekker stellig @miicker. Ik woon zelf in Den Haag en ga speciaal de Passage in voor de kerstboom. Ben dus ook erg blij dat hij dit jaar alsnog weer terugkomt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.