Protestteksten verschenen op omheining Apple Store Den Haag

Er zijn protestteksten verschenen op de omheining rond de Apple Store in Den Haag. Men is boos over de verdwenen kerstboom in de Passage.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Omheining Apple Store Den HaagWe zijn nog maar een dag verwijderd van de feestelijke opening van de Apple Store in Haarlem, maar in Den Haag is men ondertussen minder blij met de Apple Store die daar in de Passage zal worden geopend. iCulture-lezer @RuudHVisser stuitte op een aantal protestteksten die op de bouwomheining zijn verschenen, van één of meerdere mensen die liever niet de Apple Store in Den Haag zien openen. De anonieme klager(s) zijn vooral boos omdat er in het winkelcentrum geen kerstboom meer komt te staan. Apple heeft bij het tekenen van de huurovereenkomst geëist dat de kerstboom verdwijnt., omdat die het zicht op hun ingang zal ontnemen.


Apple Store Den Haag protest 1

De eerste berichten over het verdwijnen van de kerstboom in de Passage bereikten ons al in januari. iCulture kreeg destijds van enkele winkeliers in de Passage te horen dat Apple de kerstboom wilde verbieden. Daarmee maakt Apple een einde aan een kersttraditie die de afgelopen 10-15 jaar in de Passage in ere werd gehouden. Dat zorgde begin dit jaar al voor de nodige ophef. De kerstboom werd in voorgaande jaren altijd vlak na Sinterklaas in de Passage geplaatst. In maart reageerde raadslid de Mos als volgt op vragen over het verdwijnen van de kerstboom:

De kerstboom zal worden vervangen door een andere kerstdecoratie en de Passage zal ook het komend jaar feestelijk versierd worden. De kerstboom zal op de huidige plek echter niet terugkomen. Dit om een onveilige situatie voor het winkelend publiek te voorkomen vanwege de verwachte drukte rond de kerstperiode. Vanuit deze veiligheidsoverwegingen hebben we hier begrip voor.

De eerste tips over de protestberichten op de Apple Store-omheining kwamen op donderdag 5 december bij ons binnen. Inmiddels horen we van meer mensen dat er boze teksten op de beschutting zijn geplaatst. Overigens gaan niet alle berichten over de kerstboom: in ieder geval één klager maakt zich boos over het vertrek van boekhandel Selexyz, die volgens de tekst geen verhuisbericht op de schutting mocht hangen. De teksten staan duidelijk in het zicht. Winkelend publiek zal – tot Apple de teksten laat verwijderen – de berichten te zien krijgen.

Apple Store Selexyz

Derde Apple Store in Nederland

De Apple Store in Den Haag wordt de derde winkel die Apple in Nederland zal openen. De eerste Apple Store opende in maart 2012 Amsterdam zijn deuren en in Haarlem opent zaterdag 7 december een winkel in Haarlem. Apple heeft er in eerste instantie voor gekozen om Apple Stores in de Randstad te openen, mogelijk om zo een gebied met een hogere bevolkingsdichtheid te bedienen. Daarnaast is het een stuk makkelijker voor Apple om personeel werkzaam in eerder geopende Apple Stores over te plaatsen naar nieuwe filialen en zo uit te breiden zonder een lang trainingstraject op gang te brengen.

Meer over de Apple Store in Den Haag

Bovenste foto: @MickieF. Alle andere foto’s: @RuudHVisser

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.