Apple roept kinder-app Knuffelzoo uit tot gratis App van de Week

Apple heeft het kinderspelletje Knuffelzoo uitgeroepen tot gratis App van de Week. In Knuffelzoo aai je dieren door te tappen en swipen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Knuffelzoo 1In de nacht van donderdag op vrijdag kiest Apple altijd een nieuwe App van de Week. Een titel die ditmaal is toegewezen aan de aparte kinder-app Knuffelzoo. Hierin kun je op 21 handgetekende dieren tappen en swipen. In sommige gevallen aai je ze, maar ze zullen ook vaak genoeg op totaal andere manieren reageren. Een tekkel zal in de knoop schieten, het gewei van een eland draait alle kanten op en een getapte vis zal worden opgegeten door een grotere vis.

Een duidelijk doel lijkt in Knuffelzoo niet te zitten. Je kunt eigenlijk alleen maar drukken op het scherm om te zien hoe de getoonde dieren animeren. Dat is echter zeer bijzonder gedaan: animaties lopen in elkaar over, waardoor het ene dier zomaar in een totaal ander beest kan veranderen. Al deze bewegingen worden vloeiend in beeld gebracht.

Knuffelzoo 2

Geef je een iPhone met Knuffelzoo aan een kind, dan is het vrij makkelijk om een instellingenscherm met links naar websites of andere apps te openen. Deze wordt op een vrij simpele manier beveiligd: een aangetapte link zal pas buiten de app worden geopend als je een bepaald aantal vingers naar beneden veegt.

Knuffelzoo zal hoogstwaarschijnlijk tot en met 12 december gratis beschikbaar zijn. Kijk goed in de App Store of een actie nog geldt voordat je op de downloadknop drukt. Vertrouw je dit niet, dan kun je ook altijd Begeleide toegang op je iPhone activeren.

Downloaden: Knuffelzoo (gratis, was €1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.