Whatsapp 2.11.9 problemen iPhone

Problemen na WhatsApp-update: pushberichten, lettertype en archiveren

Problemen met WhatsApp versie 2.11.9 op iPhone? Zo kan je de lettergrootte aanpassen, chats dearchiveren en kan je pushberichten uitzetten?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Whatsapp 2.11.9 problemen iPhoneDe update naar WhatsApp versie 2.11.9 zorgt bij veel mensen voor problemen. Zoals bij meer updates, gebeurt het ook nu helaas weer dat de applicatie geen volledige database aan contactpersonen of chats laat zien en lijkt een herinstallatie daarvoor de eerste noodoplossing. Maar er zijn ook netelige kwesties bijgekomen. In dit artikel laten we zien hoe je de lettergrootte van WhatsApp op de iPhone kan aanpassen, hoe je gearchiveerde berichten achterhaalt en… kan je de pushberichten eigenlijk nog uitschakelen?

Lettergrootte instellen

Veel mensen zien na de update van WhatsApp een andere tekstgrootte van de verstuurde berichten in de app. Je kan ze niet instellen bij de instellingen van WhatsApp zelf, maar er is gelukkig een uitkomst:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone
  2. Druk op Algemeen
  3. Druk op Tekstgrootte
  4. Verander de tekstgrootte nu met de slider. De grootte van de voorbeeldtekst bovenin beeld geldt ook voor de berichten in WhatsApp. Let op: ook de tekst in andere apps kan dit formaat aannemen.

Gearchiveerde chats achterhalen

WhatsApp gesprek archiverenNieuw in WhatsApp versie 2.11.9 is de mogelijkheid om chats te archiveren. Groepsgesprekken of individuele gesprekken kan je uit het zicht halen door ze naar de zijkant te vegen in het overzicht en op archiveren te drukken. Maar hoe haal je ze terug?

  • Gesprekken archiveren Veeg een chat in het overzicht naar links, druk op Meer en tik Archiveer.
  • Gearchiveerde gesprekken terugvinden kan door ernaar te zoeken met de zoekbalk bovenin je chatoverzicht.
  • Gearchiveerde gesprekken weer actief maken doe je door simpelweg een nieuw bericht te schrijven in een chat of groepsgesprek. De chat staat dan weer gewoon bovenaan je gespreksoverzicht.

Pushberichten uitschakelen… kan niet!

Veruit de grootste ergernis die de nieuwe WhatsApp-update met zich meebrengt, is dat je niet langer pushberichten uit kan laten staan voor WhatsApp. Ja, het kán wel, maar dan verzoekt de app élke keer dat je hem opstart, ze weer aan te zetten. De applicatie geeft zelf heldere uitleg hoe je dat doet. Maar als je van de pushberichten af wil, dan blijf je de meldingen zien. Daar is momenteel nog geen omweg voor gevonden. De irritatie bestaat uit verschillende onderdelen.

WhatsApp melding pushbericht WhatsApp meldingen uitschakelen

  • Als je pushberichten hebt uitstaan vanuit de Instellingen-app op de iPhone, krijg je elke keer bij het opstarten van WhatsApp het afgebeelde, groene waarschuwingsscherm te zien. Die melding zie je elke keer als je WhatsApp opstart.
  • Als je pushberichten inschakelt in de Instellingen-app en dan naar de Instellingen binnen WhatsApp gaat, heb je even hoop. Je kan in de instellingen binnen WhatsApp naar de optie Berichtgeving en de slider voor notificaties uitzetten. Je ontvangt dan daadwerkelijk geen pushberichten meer. Maar helaas: de volgende keer dat je de app opent krijg je opnieuw een groen scherm waarin je wordt verzocht berichtgeving in te schakelen.
  • Gaat het je alleen om groepsgesprekken dempen? Dan veeg je op een groepsgesprek in het overzicht naar links, tik je op Meer en dan op Stil. Je kunt daar een groep een jaar lang het zwijgen opleggen.

WhatsApp e-mail helpdeskVoor zover bij ons bekend is er op dit moment geen manier om de pushbericht-meldingen van WhatsApp te voorkomen. WhatsApp-gebruiker Robert de Ruijter zocht contact met WhatsApp via e-mail en kreeg een duidelijke reactie terug. WhatsApp is serieus over het opdringen van de pushberichten.

De bal ligt momenteel dus bij WhatsApp om van de vervelende pushberichten-verplichting af te komen. Als iemand een workaround heeft gevonden om én de pushberichten uitgeschakeld te houden én de meldingen niet meer te zien, vernemen we het graag. Deel je methode dan vooral met andere gebruikers in de reacties. We zullen de methode van ook in het artikel verwerken.

Er is gelukkig ook goed nieuws, voor iOS 8-gebruikers: de problemen met de bekende ‘ff’ bug lijken opgelost! WhatsApp is dus nu goed op iOS 8 te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2014, 0:58
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.