Reacties voor: Problemen met iPhone 3G-ontvangst: T-Mobile wijst naar toestel, analist naar chipset

T-Mobile meent dat er niets mis is met het 3G-netwerk in Nederland. Problemen met de ontvangst liggen aan het toestel. Volgens een financieel analist ligt het probleem bij de chipset van Infineon en biedt een firmware-update weinig soelaas.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 88 reacties

  1. Hebben meer mensen hier last van met de 3G? Heb zelf de eerste iPhone nog met T-Mobile en ik moet zeggen, ik heb nooit last van een slecht netwerk. Dus wat dat betreft heeft T-Mobile gelijk

  2. Van 3G problemen heb ik geen last…

    Wel van alle chaos bij T-Mobile. Verdwenen belminuten, verkeerdere rekeningen, My T-Mobile storingen etc…

  3. Ik heb wel degelijk last van een ontzettend traag netwerk. Hier thuis (Wouwse Plantage) zou ik volledig 3G moeten hebben, max wat ik hier kan bereiken is 1 streepje en dat is buiten. Op me werk is ‘s-Hertogenbosch heb ik altijd volledig 3G maar werkt het data verkeer de helft van de tijd niet, moet hem om de 5 minuten in vliegtuigmodus zetten

  4. ok…. dus het hele T-Mobile/iPhone 3G verhaal is nog niet echt een succes, als ik het zo begrijp.

    Ik wil hem eigenlijk ook wel aanschaffen, maar ik denk dat ik eerst maar eens een soort van topic ga openen over ervaringen.

  5. Yep, 3G ontvangst is erg wisselvallig terwijl GPRS het prima doet. Overigens zal het mij een worst zijn wat T-mobile zegt: ik heb het toestel bij hen gekocht (met 2Mb 3G data) dus dat hebben ze maar te leveren. Bij wie zij hun apparatuur inkopen (Apple) en of dat compatible is met hun 3G netwerk is niet mijn probleem.

    T-Mobile zal toch echt de 3G ontvangst moeten verbeteren op mijn iPhone…

    By the way, waar blijft de Apple care voor de iPhone? Heb ik het gemist?

  6. ik heb toevalig vanavond geen verbinding gehad was ergens binnen geweest in den haag toen ik weer thuis was moest ik me toestel aan en uit zetten en toen was de 3g verbinding er weer.wat ik wel raar vind dat er gezegd wordt dat je thuis maar op een draadloos netwerk moet gaan zitten ten eerste moet je dat maar hebben en ten tweede daar betalen we toch niet voor!!weet iemand hoe het komt dat grotere bestanden niet te downloaden zijn via 3g verbinding?

  7. Ik zelf heb al die tijd niet gedacht dat het aan T-mobile lag. Zelf heb ik een N95 8gb met een Internet Plus abo, waarbij het ontvangst meestal prima is. Alleen op de treinreis langs Weesp is het ***, maar voor de rest prima.

    Wat Tweakers.net al in hun review vertelden en anderen die ook 2 toestellen hebben is gewoonweg waar. Het toestel van Apple zorgt voor een slecht ontvangst. Mijns inziens ligt het aan de chip en ik vraag mij ten zeerste af of een firmware update soelaas biedt.

    Er zijn tevens problemen met GPS opgedoemd de afgelopen tijd. Ik weet niet of deze chip alle varianten van draadloze technieken uitvoert (wifi, gps en 3g/internet), maar ik hoop van niet. Als ik kijk naar de problemen die optreden met GPS denk ik eerlijk gezegd van wel.

    Met mijn n95 8gb heb ik zelf mogen ondervinden dat het laden van pagina’s gewoon SNELLER gaat, terwijl de processor van de iphone echt sterker is dan die van de n95. Dit heeft niets te maken met een snellere cpu, maar aan het sterke signaal dat verwerkt wordt. Het sterke signaal ontbreekt aan iphone’s kant. Nog een leuke: ik heb dmv het programmaatje Speedtest kunnen uitvinden dat op de n95 8gb de verbinding steeds rond de 1000kb/s ligt (ongeveer 1mbit onder wat T-mobile beweert, maar oke, gezien de technische beperkingen etc. niet slecht), terwijl met de iphone de verbinding serieus rond de +/- 250kb/s ligt!!!

    Switcht de iphone op een andere mast in mijn buurt ofzo? Met als interne optie: kies de slechtste mast met het slechtste ontvangst?

    Daarnaast nog een ding dat ik heb ‘ontdekt’: toen ik mijn iphone voor het eerst jailbreakde, was het apparaatje damn snel! Man, ik was blij. Alles ging gewoonweg snel!
    Met bossprefs 3g ‘aan’ gezet, waardoor mijn hele internetverbinding weg was…. Een nieuwe firmware-herstel gedaan en alles is sindsdien retetraag. Nu vermoed ik dat per keer je update/herstelt het proces goed verloopt, danwel iets minder goed. Ik ga mijn phone opnieuw herstellen en hoop dat ik nu in ‘n goede ‘flow’ kom… Keep you updated.

  8. Als dat waar blijkt van die Infineon 3G chipset, dan ben ik denk ik voor het eerst teleurgesteld in Apple. Tot nu toe kon Steve Jobs wegkomen met zijn “onderdanen” 80 uur per week te laten werken om een snelle release van een nieuw product te bewerkstelligen. Hier zou dan de eerste keer zijn dat een “rush-to-market” slecht uitpakt voor Apple. Als dit echt waar is, dan kunnen ze (vooral in de VS) nog wel eens wat claims tegemoet zien. 🙁
    @ Julian: Als je een eerste generate iPhone hebt, dan heb je geen 3G, zijnde UMTS of HSDPA. Het gaat in dit stukje om dat netwerk, niet zozeer om het GSM netwerk.

    Voor alle geeks en nerds (net als ik) het t-shirt op dat plaatje bestaat echt (30 USD):
    http://www.thinkgeek.com/tshirts/illuminated/991e/

  9. Bij mij is de hele tijd een wisseling van ontvangst en vervalt de verbinding heel geregeld. Ben nog niet zeker of dit alleen in bepaalde gebieden is met slechte ontvangst of overal.
    Bovenstaande verhaal is voor mij dus herkenbaar.

  10. Oh ja, nog even een bijdrage. Mijn zwager heeft zaterdag bij een Apple center in Heerenveen de 3G vebinding getest (ja wifi uit) en vond het bloedsnel, maar goed dat was maar kort en mogelijk vlakbij een mast. Die zaak had overigens nog 5 zwarte en 5 witte 16 Gb modellen liggen, voor wie nog problemen had er een te vinden.

  11. Ik weet ook zeker dat het niet aan T-Mobile ligt. Op plekken waar ik met mijn N95 optimaal 3G dekking heb, blijft mijn 3G indicator op de Iphone 3G (ja, zo heet het apparaat echt….)angstvallig verborgen.

    Ik hoop dat Apple met een oplossing komt anders is dit niet goed voor het imago……
    Ik zal in ieder geval niet zo snel meer schakelen naar Apple apparatuur.

  12. Ik heb de G3 verbinding maar standaard uitgezet want die werkt hier (Oosterhout, Noord-Brabant) echt voor geen meter. 8 van de 10 keer heb ik geen verbinding en als ik die dan wel heb is het maar voor heel even. Heel irritant! Als ik de G3 optie uitzet werkt het internet overigens wel zonder problemen (maar dus een stuk langzamer)..

  13. Hallo allen,

    Laat ik beginnen met mede te delen dat ik geen expert ben! Maar ik ben wel in de gelukkige positie om 2 iphones tot mijn beschikking te hebben. Iphone 1: eerste generatie en bijna 1 jaar oud en
    Iphone 2: 3G in mijn bezit vanaf 11 juli!
    Op mijn eerste Iphone had ik met mijn T-mobile abo bijna overal een perfect ontvangst. Happy thuis gekomen op 11 juli met mijn nieuwe Iphone 3G, verwissel ik mijn simkaart in het nieuwe toestel. Er lijkt niks te veranderen, signaal sterkte en GPRS werken nog hetzelfde!! Ja! GPRS want ik moest ruim 2 dagen wachten voordat mijn i500 actief werd gemaakt. Maar goed, op die bewuste zondag 13 juli was het dan zover. Visual Voicemail en 3G werden zichtbaar op mijn Iphone. Op dat moment zakte het antenne signaal aanmerkelijk in!!!! Dat vond ik al meteen vreemd. Simkaart eruit en in mijn oude Iphone…….en een top signaal op dezelfde plek. Mijn eerste conclusie was dat het aan de nieuwe Iphone lag. Toch even verder onderzocht en vervolgens de 3G verbinding uitgezet en waarachtig, het signaal ging weer naar het oude en vertrouwde niveau. Ik kan natuurlijk niet zeggen of dit door T-mobile komt, maar er is wel degenlijk bij mijn toestel te concluderen dat 3G en signaalontvangst elkaar negatief beinvloeden!! Tja, ligt dit aan T-mobile of aan Apple (lees Iphone)……Tell me!!! Ik zou zeggen check it yourself.. and let us know…..

  14. Net even geprobeerd met 3g aan 2 streepjes ontvangst als ik hem uitzet volledig ontvangst maar Internet dan niet vooruit te branden!!

  15. 3G basics: hoe dichter bij een UMTS mast en hoe minder gebruikers op deze mast des te sneller je 3G snelheid. Wanneer een andere gebruiker dichter bij de mast is dan jij, wordt jou dekking ook minder. Dit heeft niets met het T-Mobile te werken maar is gewoon een UMTS standaard. Oja mij is ook opgevallen dat de iphone een mindere ontvangst heeft dan een gemiddeld nokia toestel.. Heb dan wel de 1e generatie, maar deze vertoond ook gelijksoortige problemen… Ach je mort toch iets over hebben voor een gaget.

  16. Dat heb ik ook, normaal goede gsm ontvangst maar als k 3G aanzet hou k maar 1 streepje vaak.

  17. Heb ook een Iphone 3G, en nog steeds oude abo (Flex/relax whatever + PIT) nieuwe i-150 nog niet laten ingaan. En 3G ontvangst niet optimaal OK, kan ik mee leven. Maar ik heb ook GSM ontvangst problemen. Als ik thuis zit en mijn Iphone in mijn broekzak en ik haal hem eruit –> No service! Dit had ik niet met mijn oude MDA Vario. En ik moet bereikbaar zijn voor mijn werk, daar hangen zelfs levens vanaf. Dus je kunt zeggen dat ik alles behalve amused ben met mijn nieuwe telefoon.

  18. Ik heb vrijwel geen problemen met 3G. Ik merk wel dat na de firmware update het toestel makkelijker omschakelt naar GPRS en terug naar 3G.
    Geen problemen hier dus. Zelfs niet in dorpen waar de ontvangst officiëel alleen buiten is, heb ik ook binnen 1 tot 2 streepjes bereik.

    Mij horen ze dan ook niet klagen.

    Over facturen: nog effe checken 🙂

  19. Wat ben ik toch blij met m’n first generation iPhone! Eerst alle haarscheurtjes, dan smelt je iPhone, en mocht je dat nog overleefd hebben, dan heb je geen ontvangst ook! 😉

  20. ik denk dat het aan beiden ligt. Ik had hiervoor een samsung i620 en ook vaak slecht bereik met 3g.
    Ik heb ook het idee het netwerk niet helemaal lekker loopt heb al 1grote en van de week een kleine storing gehad door tmobile en ze zitten de laatste weken een beetje te ***ten zou dit met het overschakelen van de orange masten te maken hebben?

  21. Heeft iemand al het t-mobile iphone abonnement vergeleken met het vodafone iphone abonnement? Want ondanks dat er gezegd wordt dat het aan de iphone 3g ligt, staat t-mobile niet bekend als een kwalitatief hoogstaand netwerk.

  22. Ben de hele dag online en heb daarnaast geen gespreksproblemen. Soms (kortdurend) wat slechtere 3G ontvangst (op plekken waar ik in het verleden ook slechtere ontvangst had) en dan schakelt ie zonder problemen over naar GPRS (of zo, ben geen expert).

  23. Oh ja, locatie: hartje Amsterdam.

  24. Ik heb regelmatig geen ontvangst in de trein van haarlem naar amsterdam. Je zou in de randstad toch verwachten overal goede dekking te hebben

  25. ik heb eigenlijk helemaal geen problemen. Geen scheurtjes, goed ontvangst en kom ruimschoots de dag door met de batterij. Ik heb wel een van de eerste iPhone op dé vrijdag gekregen. Misschien moeten we eens serienummers verzamelen en zo kijken welke iPhones 3g er last van hebben.

  26. de trein tussen haarlem en amsterdam is altijd al een probleem geweest, ongeacht de telefoon. (de trein zelf trouwens ook, vooral in de spits. Lol) maar met 3g uit is het bereik aanzienlijk beter, 3g is een te kwetsbaar protocol. Te veel iPhones zullen niet helpen daarbij, als het gast om afstand tot de mast en de hoeveelheid gebruikers.

  27. Hier in Groningen (stad), prima 5 streepjes 3G ontvangst. Nog geen problemen mee gehad.

  28. heb eens een dagje mijn iphone 1.0 geruild met mijn maat zijn 3g maar het is echt k*t die gps en 3g kan vanaf mijn opa en oma niet eens navigeren naar huis is 2 à 3 km en 3g bijna nergens dus ik hou mijn iphone 1.0 gewoon nog mocht het beter worden mischien toch maar een 3g erbij

  29. Avond heren en dames eindelijk echt een topic voor mij!!
    Ik zelf werkende als hardware engineer bij een grote telefoon contra-manufacturer kan in igv een paar feiten stellen op SMD niveau zijn er maar 3 goede fabrikaten 3g chipset te krijgen 1 infineon 2 NXP (vroeger phillips) en 3 vishay. Dat Apple voor inf. Heeft gekozen is niet zo vreemd; veel voorraad, goedkoop en al veel door nokia getest, echter is deze 3G conductor er zonder enige aanpassing op bereik/hoogte ingezet dit vind ik ongelovelyk deze chipsets zijn naar eigen spec te flashen!! Dat dit niet goed werkt in nederland kan erg goed te maken hebben met het feit dat in nederland de lucht overvol met signaal is, de chipset moet geflashd worden op de 3g hoogte van nederlandsemasten… Wat de chip nu doet is zoeken tussen de hele range 3g freq. Die over de hele wereld hetzelfde zijn hij moet zoeken in de range waarop t-mobile 3G uitstuurd.

    Het kan dus op de manier van een firmware update wel ingeregeld worden maaaaarrrr… Een SMD progameerbaar device die al geplaatst is op de pcb en al memory bevat overflashen is spelen met vuur, zeer riskant dus geloof nooit dat ze dat aan gaan passen maarja een kat in het nauw…..

    Nokia flashd de modules doormiddel van waneer het device voor het eerst meer dan 88% 3G ontvangst heeft de hoogtes mee te zenden naar je device en die dus op die manier te optimaliseren….

    Enige vragen?

  30. Ik wacht nog wel even, ben nog tevreden met mijn 1ste generatie iPhone.
    In januari mag ik over en hoop dat de kinderziektes uit de 3G zijn en dan koop ik me een 16Gb wit.

  31. Ik heb op mij 1.0 ok niet altijd goed ontvangst op GSM, deze is slechter dan een normale mobiel. En ja, NOKIA is gewoon de beste wat ontvangst betreft.

    Wil trouwens niet zeggen dat alles van apple minder is. Ik ben na 7 jaar nog steeds tevreden met mijn apple computer systeem

  32. Owja..

    Waarom frequenties instellen, het is maar een 0,009 miliAmp chipje die word A veels te heet bij het zoeken in zo grote range ennn B krijgt veel storingen binnen doordat hij eerst ontvangt en dan pas gaat filteren wat t-mobile signaal is en wat niet fout aan de kant van apple die niet 123 optelossen is t-mobile kan wel zijn zend-range optimaliseren op de specs van de inf. Chip Gebaseerd, mochten ze nog iemand nodig hebben die dat voor 100.000euro even doet dan hoor ik het graag…. Weltrusten!

  33. Ik wacht nog wel even, ben nog tevreden met mijn 1ste generatie iPhone.
    In januari mag ik over en hoop dat de kinderziektes uit de 3G zijn en dan koop ik me een 16Gb wit.

    Had zelf ook al een 1ste gen, iPhone en dacht ook, wat moet ik met een nieuwe erbij.

    Heb hem nu bijna 1.5 week, en kan je zeggen.. m’n 1ste gen. ligt alleen naast me bed zodat ik de mail handig hoor binnen komen, maar doe er dan ook niets meer in.

    De 3G is echt een toppertje wat mij betreft en gelukkig vele met mij.
    Hier géén enkel probleem met de iPhone, geen telefoon problemen, geen 3G verbindings problemen. Top. Ben al aardig Holland door geweest, en (tikt nu onder de houten tafel af) 😉
    nergens dan ook maar problemen tegen gekomen.

    Ben in Groningen, Veluwe, groot gedeelte van Brabant, Utrecht en directe omgeving, Gouda, Den Haag, Rotterdam, Ridderkerk, Nijmegen, Maastricht e.o. omstreken geweest en overal goed gebruik kunnen maken van de iPhone..Uiteraard thuis (Vleuten) ook TOP bereik.

    Zoals iemand al opmerkte zou het om een bepaalde reeks serie nummers kunnen gaan die last van de problemen hebben? Het probleem ligt mijn inziens niet bij T-Mobile wat de verbinding betreft.

  34. Beetje makkelijk gedacht over dat t-mobile zijn range moet aanpassen.
    Er zijn meer telefoons dan de Iphone 3G.
    Om zo maar even het netwerk te veranderen voor een paar duizenden Iphone 3G gebruikers??
    En de andere Miljoen gebruikers een slechtere ontvangst geven?

  35. Geen 3G netwerk op de iphone in mijn straat in amsterdam zuid :S. Dit is gewoon belachelijk en inderdaad de n95 (1e versie) heeft WEL 3G bij mij thuis. Als ik mijn i300 kaart in de n95 steek heb ik 3g netwerk 3 strepen, tijdens het internetten staat er 3.5G wat het ook mag wezen, maar wel retesnel internet (sneller dan op de iPhone)

  36. vandaag mijn iphone opgehaald bij The Phonehouse. Binnenshuis heb ik 1 streepje ontvangst, lopend buiten wisselend ven 3 tot geen verbinding. Op een gegeven moment kon ik binnenshuis zelfs niet meer bellen, hoewel dat tijdelijk was. Voorheen had ik vodafone en was daar graag bij gebleven. Sja, ik heb de telefoon zoals velen hier nodig voor mijn werk dus hoop dat de ontvangst snel beter -veel beter- wordt. Plaats: deurne (nb).

  37. Mijn Nokia N82 had bij T-Mobile 7 van de 7 streepjes, mijn iPhone heeft meestal maar 1 van de 5 streepjes. Amsterdam, grachtengordel. Oh ja, verder is de batterij verdomd snel leeg.

  38. ja 3G dekking in amsterdam is echt belabberd (met de iPhone dan) nu ook weer geen 3g, maar gprs is volle bereik, maar daar heb ik het niet voor gedaan, gprssen, dat was vorig jaar met een compact 3 ging ook prima

  39. @Annoniem: Plausible.
    Vette shit man daar zou je meer mee moeten doen.

  40. Ik ruik een class action tegen T-Mobile en vooral Apple want Apple kan dit zoals Dev Annoniem beschrijft waarschijnlijk niet oplossen met een firmware update, en Apple gaat ze anders niet terugnemen.

  41. Heb ook problemen met de ontvangst, gelukkig niet in mn eigen huis maar wel in veel andere huizen in de buurt (centrum Amsterdam). Ben geregeld in Noord Limburg, daar hoef ik t niet eens over 3G te hebben, ben al blij als ik uberhaupt ontvangst heb daar. Ontvangst geen probleem als ik de sim in afgetrapte Nokia stop.

    Ja geweldig apparaat die iPhone maar er zijn toch ook duidelijke nadelen. Voordelen winnen het vooralsnog ruim bij mij.

  42. Sinds 11 juli heb ik net zoals menig ander hier op het forum een iPhone 3G. Sinds dag 1 heb ik niet optimaal gebruik kunnen maken van 3G-dataverkeer: na 3/4 minuten valt geen dataverkeer meer mogelijk, wel bellen/gebeld worden! In het begin dacht ik aan activatieproblemen maar dat is duidelijk niet het geval. (Reeds gebeld naar T-mobile, zonder succes)

    Waar heb ik dit getest:
    – Amersfoort
    – Zeist
    – Utrecht
    – Amsterdam
    – …

    Wat is de precieze foutmelding:
    ‘Safari kan de pagina niet openen, omdat de server niet meer reageert’.
    Na 5 minuten dataverkeer over 3G (pagina’s worden goed snel geladen): Vol 3G bereik, geen dataverkeer meer mogelijk

    Testen/probleemoplossing:
    – Netwerkinstellingen gereset –> tot 4 minuten dataverkeer over 3G mogelijk.
    – Aan/uit zetten van toestel –> tot 4 minuten dataverkeer over 3G mogelijk.
    – Met collega (ook bezitter van iPhone 3G) van SIM-kaart gewisseld –> hij kon met mijn SIM-kaart oneindig gebruik maken van 3G. Echter met zijn SIM-kaart, je raad het al, tot 4 minuten dataverkeer mogelijk.
    – Vorige week heb ik de volledige inhoud en alle instellingen gewist mbv het menu in de iPhone (duurde bijna twee uur!!!) –> geen resultaat.
    – update 2.0.1 binnengehaald en geïnstalleerd –> geen resultaat, weer tot 4 minuten dataverkeer mogelijk.

    Morgen word mijn telefoon opgehaald voor onderzoek (reparateur) … ben benieuwd naar het resultaat. Ik ben van mening dat het in het toestel zit!

  43. vrienden van mij hebben perfecte ontvangt met vodafone (1e generatie iphone) ik heb helaas t-mobile (ook 1e generatie) en ga contract met hen beëindigen, en overstappen naar vodafone!

    Dus al ligt het misschien deels ook aan Apple, waarom wel met vodafone en waarom OOK in heel spanje goede ontvangst? (zelfde 1e gen iphone…) Zelfs in de bergen!
    Bas

  44. Voor de lui die tof doen en het idee hebben dat het issue bereik enkel in Nederland afspeelt, ik heb dan nieuws voor je.

    Men heeft wereldwijd problemen als ik de diverse fora en haar gebruikers mag geloven.

    Zelfs Amerikaans gebruikers die onderhand IN een mast wonen hebben er last van.

  45. @johny:

    Verkeerd begrepen en ongenuanceerd!

    Je probeert Google maps (een route planner, niet meer dan dat) te vergelijken met een TomTom.
    De GPS functie werkt prima in de 3G iPhone, alleen is er nog geen goede navigatie software.

  46. @Bas

    Tuurlijk werkt alles goed op de 1e generatie iphone, die maakt helemaal geen gebruik van 3G, maar van GPRS.
    Als ik het goed begrijp heeft de iPhone 3G ook geen moeite met gprs ontvangst.
    Dus een beetje loos wat je hier boven zegt.
    Als het echt aan de hardware ligy zul je dus ook met vodafone geen goede 3G ontvangst hebben.
    Een ervaring van iemand met een vodafone sim zou dus zeer welkom zijn.
    Al snap ik niet wie er zo gek is om naast een t-mobile abo van minimaal (24 x 30) 720 euro ook nog een vodafone abo af te sluiten.

  47. heb geen problemen met 3g. Zit dagelijks in de interliner Breda Utrecht. Alleen in stukken weiland wil die eens overgaan op GPRS. Had net met speedtest in oosterhout op de a27 7000kbps. Best netjes.

  48. @Mario:

    Dit is niet helemaal waar….. je kunt het signaal filteren op chipset zodat er een ”onderlijn” mee word gezonden voor bijv in dit geval de Iphone, dus zodat die ook een goed bereik heeft, trouwens gekeken te hebben naar de datasheet van de chip is het ook mogelijk het signaal iets sterker uit te zenden, dat compenseerd de chip vanzelf

    @Le0:

    Logisch dat ze op ”sommige” plekken op de wereld er ook last van hebben, niet alleen T-Mobile maar ook een AT&T bijv. kan niet specificeren en ook daar is er genoeg signaal in de lucht om het 3G signaal niet zo sterk binnen te krijgen, en ps. als je onder een mast woond heb je al helemaal geen bereik 😉 UMTS werkt als een paraplu ongeveer een KM van een mast woond/ je bevind moet je erg goed bereik hebben

    @Ruud:

    thanks 🙂

    @Alan:

    Weet niet precies hoe dit zit maar er is een mogelijkheid van bannen dan klapt die er naar 4 minuten uit, dit heeft te maken met je UMTS (3G) volgadres, t-mobile service centre/Apple zou dit moeten kunnen resetten, kan een fout zijn in de firmware van je chipset maar of dit nu software is die opnieuw geboot kan worden geen idee…

    @Sander:

    Ik zelf denk dat ze het signaal sterker gaan uitstralen en het beveiligings protocol aan gaan passen… een actie wat in volgens mij een kleine week moet kunnen gebeuren

    je kan het vergelijken met WPA2 bij de meesten bekend als WiFi 128 bits encrypty manier…
    de ontvanger ontvangt een signaal en kijkt vervolgens naar een ”wachtwoord” die op de SIM aanwezig is…. vervolgens word dat signaal ge-weerd of geaccepteerd, door deze beveiligingsmethode te versnellen/veranderen krijgen meer iphones contact met de UMTS masten.
    En dus door het signaal met bijvoorbeeld een kwadratische berekening op te hogen na ongeveer 1,3 of 1,8% moet dat ook al erg veel doen….

    bedoel ik geloof absoluut dat T-mobile dit probleem zelf ook onder ogen ziet en dat ze er vol op mee bezig zijn…..

    voor de techneuten:
    http://www.infineon.com/cms/en/product/channel.html?channel=ff80808112ab681d0112ab6adba10657

  49. Ik weet ook zeker dat het niet aan T-Mobile ligt. Op plekken waar ik met mijn N95 optimaal 3G dekking heb, blijft mijn 3G indicator op de Iphone 3G (ja, zo heet het apparaat echt….)angstvallig verborgen.

    Heeft iemand al het t-mobile iphone abonnement vergeleken met het vodafone ip

    Ik heb mijn eerste iPhone 3g i.c.m. T-Mobile gekocht. Ik ondervond ook een hele slechte signaal sterkte wegvallende gesprekken etc. etc. Ik heb daarom een nieuwe, simlock vrije, iPhone 3g gekocht i.c.m. Vodafone. Nu heb ik gewoon vollebak bereik GPRS en 3G binnen en buiten! Heb ook een dagje de T-Mobile sim gebruikt in mijn nieuwe telefoon ook dan wegvallende gesprekken en geregeld “No Service” met GPRS want 3G is uitzonderlijk (vooral binnen). Ook in mijn N95 heeft T-mobile slecht ontvangst en dan bedoel ik niet op 1 plek maar over mijn hele werkgebied (Brabant) Mijn conclusie: T-Mobile heeft het gewoon slecht voor elkaar!

    Het is ook wel heel typisch dat ik nergens problemen hoor van mensen die Vodafone of KPN gebruiken i.c.m. de iPhone 3g. Uiteraard zijn er meer t-mobile iphones maar zeker zijn er ook heel veel unlocked toestellen uit Belgie of Italie.

    Verder zou ik niet te veel luisteren naar de klachten die Amerikanen hebben met 3G. Zij hebben gewoon nog geen goed 3G netwerk dat was al bekend voor de iPhone 3g werd gelanceerd daar.

  50. Hahahahaha ben ik blij dat ik me contract heb kunnen ontbinden zag de bui al hangen dat er veel problemen met 3G verbinding zou komen en raad dan ook iedereen aan die zich hiet aan ergert direct hun contract te laten ontbinden zie mijn topic elders op dit forum, je krijgt alles terug!!!!

  51. Hahahahaha ben ik blij dat ik me contract heb kunnen ontbinden zag de bui al hangen dat er veel problemen met 3G verbinding zou komen en raad dan ook iedereen aan die zich hiet aan ergert direct hun contract te laten ontbinden zie mijn topic elders op dit forum, je krijgt alles terug!!!!

    Linkie!! ;);)

  52. De link die je vroeg hoe ik opgezegd heb HIER

  53. Ik heb geen enkel probleem met de dekking van 3G. De enige plek tot nu toe waar ik geen 3G ontvangst had was in the middle of nowhere tussen Delfzijl en Groningen. Ik ben tevreden.

  54. Nou ik woon Regio Rotterdam en geen 3G teken in display alleen vierkantje met rondje erin dus alleen gewone gprs en chrashen van apps dus was mijn rede om abbo te laten ontbinden

  55. Ik woon in Den Haag, omgeving centrum, Iphone 1 dag in bezit nu en nergens problemen mee. Niet veel streepjes bereik, maar internetten etc gaat vloeiend.

    Ik ben tevreden!

  56. Wat ik zelf vreemd vind is dat de iPhone niet zelf switched tussen de netwerken. Van winmobile ben ik gewend dat deze zelf switched tussen GPRS & UMTS zodra deze goed bereik heeft. Bij de iPhone zijn er twee netwerken T-mobile en T-mobile 3G.
    ik woon zelf in het oosten van het land en daar is het bereik niet altijd optimaal, maar als ik mijn iphone op 3G laat staan, dan heb ik dus mooi geen bereik. Je zou verwachten dat de telefoon dan terugschakeld naar het normale netwerk, maar dat is dus niet het geval met de iPhone. Het lijkt mij dat dit gewoon software matig verbeterd kan worden.

  57. @DEV

    Hier http://www.trustedreviews.com/mobile-phones/news/2008/04/09/Latest-Firmware-Reveals-3G-iPhone-Chipset/p1
    wordt verwezen dat de chipset een Infineon SGOLD3 is. Deze heeft type nummer PMB8877, jij verwijst met je link naar een XMMâ„¢ 5010 Platform? Is dit hetzelfde? Het lijkt wat anders, maar iik ben geen UMTS / GSM specialist.

  58. Veel mensen weten volgens mij niet echt wat 3G is hier en denken dat als ze kunnen internetten ook 3g hebben LET HIER AUB OP

    zodra je aan het internetten bent en links boven niet het teken 3G ziet staan heb je dus geen 3G internet maar de langzame versie dus waar je niet voor betaald dus let hier op dat je ook in huis goede verbinding hebt je betaalt hier immers voor!

  59. Dat is makkelijk, Aplle kan het zelfde zeggen over Tmobile.
    Als je een goed netwerk wilt neem je KPN of Vodafone. Bertrouwbaarder en beter in service (sneller internet, betere dekking enz) voor prijzen maakt het amper uit.
    De dekking word echt niet beter, het Orange netwerk word uitgezet eind van het jaar, dan kan je alleen nog op Tmobile netwerk bellen.
    Als ex orange / tmobile medewerker weet ik dat.
    Genoeg ander toestellen die net zo veel kunnen icm betere bnetwerken, trap niet in die hype, zonde…
    Neem een F480 of Diamond, halen 3.6mbit in tegenstelling totn die “snelle 2mbit” van tmobile.
    Helaas zijn veel mensen het slachtoffer geworden van hun eigen gulzigheid en hype die er is gecreeerd.

  60. @RedHead:

    excuse moi,

    het is inderdaad de Gold line van Infineon.

    De verschillen zijn klein maar juist wel waar we het elke keer over hebben, de Gold is ”flashbaar” met costum firm.

    Zeer allert 🙂

  61. Heb de iphone nu 3 weken en ben best tevreden, nu woon ik weliswaar in de randstad maar heb daar echt prima bereik, ook 3G!! Natuurlijk zijn er plekken waar minder bereik is met 3G maar dan schakel je toch gewoon even om?! Ik zie het grote probleem niet?? Waar ik helemaal gek van word is de stand-by tijd van de telefoon!!!!!! Maar mijn iphone abbo gaat trouwens pas in per 31 Aug. Kan iemand mij wat vertellen over de gehaalde snelheden van het mobiele internet??

    Gr

  62. @DEV:
    Dus in ‘theorie’ is dit te verhelpen met Apple Software Update? Het zou mooi zijn als ze dan een patch uitbrengen met de goeie frequentie range ‘per’ operator/land.

  63. @Downburstx:

    Dat zou kunnen….

    Maaaar dat gaan ze niet doen omdat het te riskant is omdat de firmware van de chip al standaard geflashd is.

    Ik vermoed dat het een aanpassing van 2 kanten is, van Apple en van de prefer Telecomaanbieders waar voor gekozen is per land, doormiddel van het signaal iets sterker uit te zenden (telecomaanbieder) en door een aanpassing buiten de firmware van de chip om, namelijk in de firm (IPSW) van de iphone zelf door de range met varriabele waarden iets groter/hoger te zetten hier zijn ze denk ik al een poosje druk mee aan het schrijven maar dit is een questie van veel testen en bijstellen….

    overigens! alle aannamen die ik gedaan heb in bovenstaande reacties is wat er volgens mij beleving aan de hand is, dit zijn geen feiten maar puur gebasseerd op het beetje UMTS/mobiele netwerkkennis wat ik heb….

  64. @dev
    Ik heb nog even verder gezocht welke (UMTS) Infineon chips in de iPhone 3G zitten:

    Hier staat een opsomming van de chips welke in de 3G zitten:
    http://www.ifixit.com/Guide/First-Look/iPhone3G

    Ik quote even de Infineon chips:

    The largest chip in the top left corner is an Infineon 337S3394 WEDGE baseband marked SP836175 G0822.

    Small chip to the right of the NOR: Infineon BGA736 (Tri-Band HSDPA LNA). Just beneath that is an Infineon UMTS Transceiver marked 338S03532Z 60814.

    The chip in the top middle is SMP 3i 6820, Infineon SM-Power3i. From Infineon: the part is “optimized to support modem and data card applications based upon X-GOLD208 and X-GOLD 608, with features ranging from EDGE up to 3G and HSDPA.”

    Hier nog een hi-res plaatje wat er in de iPhone 3G zit:
    http://www.ifixit.com/Guide/First-Look/iPhone3G/images/2a.jpg

  65. Heb m’n 1e generatie iPhone verkocht omdat ik er niet meer mee kon internetten (Telfort). Heb nu T-Mobile met 3G. Mij viel op dat ik bijna nooit kon internetten. Heb ‘m zojuist op GPRS gezet – en nu kan ik weer internetten. Ik woon in hartje Tilburg, op zo’n 150 m van een rits zendmasten (zit er vast ook een bij van T-Mobile). Heb desondanks geregeld maar zeer weinig ontvangst. Hoe kan dat eigenlijk dat die ontvangst zo wisselt? Atmosferische storingen?

    Hans

  66. @Hans List:

    Het wisselen komt mede door de capiciteit van de mast.
    voorbeeldje in je omgeving staan 4 masten

    je internet op 1 van de masten dat gaat snel, vervolgens is de pagina geladen en lees je wat je geopend hebt vervolgens wil je scrollen maaaaaar het verschil met een paar sec eerder zitten er nu andere mensen te internetten op hetzelfde excesspoint (UMTS-mast) dan gaat de iphone zoeken naar beschikbare UMTS ontvangst en dat kan bijvoorbeeld zijn bij een mast een kilometer verderop, dus…. minder bereik door bijv bomen/huizen/etc. wat tussen jou en die mast staan 🙂

    atmosferische storingen zijn er wel maar denk dat jouwn verschil van bereik voornamelijk onstaat door bovenstaande….
    Leuk iets mocht het wel van atmosferische invloeden komen, dan moet je eens gaan UMTSén (nieuw Dikke van Dale woord) wanneer er mist is, dan moet het ontvangst stukken beter zijn 😉 no no myth

  67. Als ik zo de reacties lees dan blijkt dat niet iedereen problemen heeft met het bereik van de IPhone 3G. Wat interessant is om te weten is of de mensen die geen problemen hebben de IPhone bij de launch hebben gekocht, of een tijd later. Hierdoor wordt het duidelijk of de problemen te wijten zijn aan de eerste hoeveelheid IPhones.

    Heeft iemand enig idee hoe dit zit?

  68. Ik heb geen problemen en iPhone gekocht tijdens de launch.

  69. In Belgie heb ik een gelijkaardig geval gekent.
    Hier uit bleek dat de SIM-kaart de boosdoener is …
    maw; heb je “oude” SIM = minder goed ontvangst en batterij snel leeg
    met een “nieuwe” SIM heb je dit veel minder!

  70. @ Robin:

    Als ik dit zo lees krijg ik sterker de indruk dat dit meer een provider issue is. Mensen met Vodafone / KPN (Hi/KPN Zakelijk..) hebben de zaken veel beter voor elkaar, dan T-Mobile gebruikers…

    Correct me if i am wrong please!

  71. het grappige is ik heb bijna overal bereik
    rijd ik bij mij de straat in is 3g direct weg haha
    mijn vader heeft het zelfde probleem met vodaphone
    en bij ons in de straat is radio ontvangst ook slecht

    mieschien dat hier iets stroort ofzo

  72. In de trein tussen Rotterdam CS en Den Haag HS, toch een erg druk traject in de Randstad, heb ik geen volledige 3G dekking … gaten tussen Schiedam en Delft Zuid, en ook tussen Rijswijk en Den Haag is het niet 100%, en dat ligt aan de hardware???????????

  73. ik ben trots op mijn iPhone!
    Hij werkt perfekt.

  74. Heb contact opgenomen met t-mobile en verteld dat ik thuis het beloofde 3g netwerk niet of nauwelijks kan ontvangen (op een plek is een blokje 3g, zodra je aan de slag gaat valt het binnen een minuut weg en een minuut lang staat er dan geen service en dan gaat het over op gprs 🙁 )

    Ik krijg binnen 14dagen te horen wat ermee gaat gebeuren. Ik vind het toestel wel top maar heb thuis geen internetaansluiting en 3g zou een goede oplossing zijn, maar helaas dus. Hoop op een korting tot ik wel degelijk 3g kan gebruiken.

    Heb ook verteld dat ik juist de iphone heb genomen omdat ik daarbij ook onbeperkt gebruik kan maken van 3g. Dat was echt de druppel om over te gaan tot koop.

    Anders zou ik een diamond nemen. Heb trouwens vooraf ook gevraagd of ik niet de diamond i.c.m. de i300 abonnement kon nemen, dat kan natuurlijk niet 😀

  75. Fiks zegt:Reageer op dit bericht

    14 augustus 2008 op 12:54

    Heb contact opgenomen met t-mobile en verteld dat ik thuis het beloofde 3g netwerk niet of nauwelijks kan ontvangen (op een plek is een blokje 3g, zodra je aan de slag gaat valt het binnen een minuut weg en een minuut lang staat er dan geen service en dan gaat het over op gprs 🙁 )

    Ik krijg binnen 14dagen te horen wat ermee gaat gebeuren. Ik vind het toestel wel top maar heb thuis geen internetaansluiting en 3g zou een goede oplossing zijn, maar helaas dus. Hoop op een korting tot ik wel degelijk 3g kan gebruiken.

    Heb ook verteld dat ik juist de iphone heb genomen omdat ik daarbij ook onbeperkt gebruik kan maken van 3g. Dat was echt de druppel om over te gaan tot koop.

    Anders zou ik een diamond nemen. Heb trouwens vooraf ook gevraagd of ik niet de diamond i.c.m. de i300 abonnement kon nemen, dat kan natuurlijk niet 😀

    Kan je vergeten dat je #g bij jou gaat krijgen mij boden ze ook de eerste 3 maanden 3G aan omdat ze het orange netwerk over gaan nemen en als je goed kijkt bij netwerk zoeken zie je alleen 3g van KPN en Vodavone net als ik had en mooiste is per 1 jan 2009 gaat het orange netwerk uit de lucht dus klopt geen bal van, T-mobile is gewoon te vroeg gestart met de 3G Iphone terwijl hun dekking nog niet optimaal is en dat kan zeker nog 1 of 2 jaar duren, daarom heb ik mijn contract laten ontbinden zie topic waar ik me het meest ergerde aan de 3 ontvangst in regio Rotterdam en het continu crashen van de Iphone

  76. ik verhuis als het goed is rond nieuwjaar naar amsterdam geuzenveld. Hoop maar dat het daar wel beter is. Iemand die daar in de buurt woont misschien?

  77. @dev, redhead: ik denk idd dat er geen s-gold inzit maar een x-gold608. De s-gold is in feite een gprs proc met mogelijkheid tot upgrade naar 3g (met coproc). De x-gold608 daarentegen is meteen 3g.

    http://www.infineon.com/cms/en/product/channel.html?channel=ff80808112ab681d0112ab6ab94205ef

    [edit]
    en als je op http://www.ifixit.com/Guide/First-Look/iPhone3G/images/XiuvbfUecK3GsDUm-large.jpg kijkt dan zie je duidelijk de pmb2525 hammerhead zitten. Die wordt in het 608 schema als *de* GPS uitbreiding aangemerkt. Ik zal het plaatje toch eens opblazen om te zien of je kunt zien wat het type baseband proc het nu eigenlijk is.

    [edit2]
    nu pas lees ik dat redhead dat al gedaan had! :X

    Overigens, als deze proc in de iphone zit dan is dit wel een beest van een ding!

  78. gisteravond toch maar weer eens 3g aangezet. En zie daar: vanmorgen, bij druilerig weer, heb ik ineens alle streepjes en kan snel surfen.

    Mag dit zo blijven ajb?

  79. @hans list:

    Grappig he dat zei ik hier boven ergens ook al een keer, vocht/regen is een geleider 🙂

  80. Ik ben eer tevreden over de iPhone. Alles werkt zoals het moet, en het ontvangst overal waar ik kom in ons land is goed. Ik maak probleemloos overal gebruik van internet, eMail en Google Maps.

    Het enige probleem is T-Mobile voor wat betreft de facturen. Kijk de specificaties dus goed na, want zowel bij mij als kennissen van mij kloppen die facturen namelijk nooit.

  81. Heb het volgende te melden. Ik heb samen met twee collega’s drie iPhones aangeschaft bij t-mobile. Ik ben de enige die van Orange komt, de andere twee hadden een andere aanbieder. Mijn iPhone stopt gewoon tijdens een gesprek, bijna elke keer! Na een minuut of 3 kapt ie er gewoon mee. Het lijkt er sterk op dat dit alleen het geval ie wanneer 3G aanstaat.

    Mijn collega’s echter hebben echt nergens last van, die kunnen zoveel bellen als ze willen zonder enig probleem, op dezelfde locatie! Hoe kan dat? Zou het kunnen dat ik als ex-Orange klant nog op hun netwerk zit? Ik wordt er in ieder geval echt gek van.

  82. Sinds een paar weken ben ik de trotse bezitter van een Belgische iPhone 3G. Bovenstaande reacties zijn voor mij erg herkenbaar. Ben zelf abonnee bij Proximus, het meest performante 3G-netwerk in België. Toch gebeurt het regelmatig dat – zelfs in grote steden – plots de 3G-verbinding wegvalt. Als ik dan manueel 3G uitschakel en meteen weer inschakel, krijg ik opnieuw de snellere verbinding. Die houdt het weer na enkele minuten voor bekeken, zodat ik de manuele ‘switch’ moet herhalen.
    Het laat vermoeden dat er niets mis is met het toestel of met de chips maar wel met de capaciteit van het UMTS-netwerk. Iemand die mijn bewering kan staven?

  83. Ik heb inderdaad een slechte 3G ontvangst en dit al v’o’or de laatste software-update. T-mobile zegt niks mis te zijn met het netwerk – upgraden en instellingen resetten is haar motto – en de Apple store verwijst me naar T-mobile.

    Waar het probleem zit? Iphone

    P/s ik heb de eerste versie van de 3G/8Gb

  84. Mijn vriend en ik hebben allebei een iPhone 3G/8Gb.
    Hij heeft thuis op de bank wel 3G verbinding en ik niet.
    Alle instellingen gecheckt en alles staat “aan”, maar nog niets.

    Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

    Groetjes,
    Archana

  85. Dit is een hele oud artikel! laatste mail in 2008 🙂

    Toevallig zag ik dit. Hebben jullie verschillende providers? Daar zeg je niks over.

    Origineel geplaatst door Archana
    Mijn vriend en ik hebben allebei een iPhone 3G/8Gb.Hij heeft thuis op de bank wel 3G verbinding en ik niet.Alle instellingen gecheckt en alles staat “aan”, maar nog niets. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Groetjes,Archana

  86. Hoi Pieter,

    Inderdaad een oud bericht maar al “googlend” kwam ik op deze pagina terecht 😉

    Wij hebben precies hetzelfde toestel met hetzelfde abonnement dus bij dezelfde provider (= T-Mobile). Ik heb T-Mobile al gebeld en daar werd mij verteld om even van chip te verwisselen en kijken of dit effect heeft. Dat kan ik vanavond pas doen. Wi-Fi werkt wel en als ik Wi-Fi uitschakel zou mijn 3G verbindingen moeten werken (aangaan) maar dat doet het niet. Linksboven in m’n iPhone scherm staat alleen T-Mobile en rechts daarvan is het leeg, dus geen 3G teken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.