Problemen met iPhone 3G-ontvangst: T-Mobile wijst naar toestel, analist naar chipset

T-Mobile meent dat er niets mis is met het 3G-netwerk in Nederland. Problemen met de ontvangst liggen aan het toestel. Volgens een financieel analist ligt het probleem bij de chipset van Infineon en biedt een firmware-update weinig soelaas.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

3G SignalEr wordt heel wat geklaagd over de slechte 3G-ontvangst van de iPhone, niet alleen in Nederland. Maar wat T-Mobile betreft liggen de ontvangstproblemen aan het toestel en niet aan het netwerk van T-Mobile zelf, zo valt te lezen in de iPhone-weblog van de operator. Ze raden aan om te wachten op een firmware-update van Apple. Bovendien kun je thuis beter gebruik maken van Wi-Fi in plaats van het mobiele netwerk. Toch zouden de problemen wel eens dieper kunnen liggen.


Financieel analist Richard Windsor van Nomura heeft namelijk een rapport gepubliceerd, waarin hij de iPhone 3G chipset van Infineon aanwijst als boosdoener voor de ontvangstproblemen.

Afgebroken gesprekken, geen dataverkeer en ander telefoonleed deden Windsor terugdenken aan vijf jaar geleden toen er voor het eerst 3G-telefoons in Europa werden gelanceerd. “We geloven dat deze problemen typerend zijn voor een onvolwassen chipset en radio-protocolstack waarbij we bijna zeker zijn dat Infineon de leverancier van de 3G-chip is”, schreef Windsor in de notitie aan klanten. De Infineon 3G-chipset is nog niet eerder in de praktijk getest. Als Windsor gelijk heeft, is een firmware-upgrade niet voldoende. Het zou kunnen dat het probleem alleen betrekking heeft op een bepaalde partij iPhones of chips. Infineon wilde niet op de uitspraken reageren, maar zei wel dat hij zou nakijken of de betreffende chipset van de iPhone 3G ook in andere toestellen wordt gebruikt.

Meer info: T-Mobile blog en CNET
Dank, SuperDutch!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

88 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.