iPhone vergelijking en line-up voor het najaar van 2017.

iOS populair onder zakelijke gebruikers

Als het om de desktop gaat is Windows nog dominant, maar mobiel staan de iPhone en iPad op voorsprong. Maar liefst 79 procent van de zakelijke activiteiten gebeurt op een iOS-apparaat. Op Android wordt veel minder zaken gedaan.

Zakendoen doe je met iOS

iOS domineert in de zakelijke wereld, zo blijkt uit een onderzoek van Egnyte. Het bedrijf bekeek 16 petabyte aan data om te kijken welke trends er op de desktop en mobiel te ontdekken zijn. Microsoft domineert met 91% op de desktop, terwijl Apple goed is voor de resterende 9%. Maar als het om mobiel gaat is Apple een duidelijke winnaar: 79% van de zakelijke activiteiten wordt op een iOS-apparaat gedaan. Vooral op iPhones.


iPhone zakelijk

Ook interessant is te zien welke apparaten volgens Egnyte vooral worden gebruikt. Zakelijk staan de volgende toestellen in de top 5:

Android en Surface-toestellen komen niet in de top 5 voor. Misschien komt dit omdat Android-toestellen vooral privé worden gebruikt en Surface-tablets gewoon niet zoveel worden gebruikt. De iPhone 8, iPhone X en iPad Pro staan ook in de top 20 maar staan minder hoog omdat bedrijven niet zo snel upgraden als consumenten.

iPhone groei in bedrijfstakken

Voor Apple is er nog meer goed nieuws, want er zijn zeven bedrijfstakken die voor iOS meer dan 50% groei laten zien. Vooral in de IT-industrie gaat het erg goed: daar is een groei van 82% te zien.

Ook een iPhone 7 kopen? Met onze vergelijken zie je wat er te halen is bij de diverse providers.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2018, 21:30
Categorie iDevices
Onderwerp Zakelijk
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.