AirTag fietshouder op een zadel

Reacties voor: Betrapt: fietsendieven uit Den Haag weten niet dat de AirTag bestaat

In Den Haag is de politie een groep fietsendieven op het spoor gekomen dankzij een AirTag in één van de gestolen fietsen. Dankzij de AirTag werden meerdere gestolen fietsen teruggevonden.

Reacties: 11 reacties

  1. haha. wat een sukkels!

  2. Toevallig afgelopen vrijdag de fiets van mijn dochter op kunnen sporen die ‘s middags bij school gestolen was.
    Stond tegen een schutting op het terrein van een louche auto garage.
    Politie heeft helaas niemand aan kunnen houden. (“Die fiets staat hier al een week en we hebben niemand gezien”)
    Airtag heeft zijn geld dus wel opgebracht!

  3. Kijk ook eens naar Scout, de tracker van Knog, die werkt net zoals een AirTag maar heeft ook een bewegingsmelder als je in de buurt bent (BT range), bv als je even de bakker binnen wipt.

  4. Tja wederom bewezen, beter heb je iets dan niets. Want de AirTag had zichzelf relatief gemakkelijk kunnen verklikken. Gelukkig maar.
    Ik ga die Scout eens bekijken die hier getipt is.

  5. @Peter: Er staan op YouTube films om de luidspreker eruit te halen. Scheelt al een deel. Natuurlijk voorkom je daarmee niet een melding dat een vreemde tracker de dief volgt. Die zou deze melding kunnen krijgen op zijn iPhone. Maar als die lastig te vinden is en geen geluid maakt, scheelt al veel.

  6. Ik heb ze in al mijn racefietsen zitten maar vindt het jammer dat als je de fiets beweegt dat de AirTag begint te fluiten.

    Stefan

  7. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik heb ze in al mijn racefietsen zitten maar vindt het jammer dat als je de fiets beweegt dat de AirTag begint te fluiten.

    Stefan

    Als je hem openmaakt kun je het speakertje verwijderen, functioneert verder gewoon.

  8. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik heb ze in al mijn racefietsen zitten maar vindt het jammer dat als je de fiets beweegt dat de AirTag begint te fluiten.

    Ik heb er een in mijn MTB, maar herken dit niet. Je kunt de meldingen uitzetten in de app.

  9. Voor de gene die het interessant vind.
    Ik had de AirTag verstopt achter de kap van de elektrische midden motor en met dubbelzijdig tape vastgeplakt.

  10. Origineel geplaatst door Flupke
    @Peter: Er staan op YouTube films om de luidspreker eruit te halen. Scheelt al een deel. Natuurlijk voorkom je daarmee niet een melding dat een vreemde tracker de dief volgt. Die zou deze melding kunnen krijgen op zijn iPhone. Maar als die lastig te vinden is en geen geluid maakt, scheelt al veel.

    In dit geval heeft de speaker van de AirTag geholpen. De locatie van de fiets was een portiekwoning, doordat we de AirTag konden horen wisten we welk van de woningen het was en kon de politie snel een bevoegdheid tot binnentreden aanvragen.

  11. Origineel geplaatst door Ivo
    Kijk ook eens naar Scout, de tracker van Knog, die werkt net zoals een AirTag maar heeft ook een bewegingsmelder als je in de buurt bent (BT range), bv als je even de bakker binnen wipt.

    Werkt prima! Heb ik ook op m’n fiets zitten. Bij beetje beweging al loeien en prima te volgen via find my van Apple. Vond het wel even gedoe om hem goed aangemeld te krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.