Reacties voor: Polariserende zonnebril maakt iPad-scherm onleesbaar

Polariserende zonnebrillen maken het scherm van de iPad zwart, als je in portretmodus de iPad wilt aflezen. De polarisatie van de iPad is zodanig afgesteld dat onder 90 graden het beeld wegvalt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Haha en ik maar denken dat ik gek werd.
    Ik heb daar bij mijn zonnebril ook enorm last van. Maar goed dan gebruik ik mijn ipad maar in landscape 🙂

  2. In de auto gebruik ik mijn iPad als navigatiesysteem, liggend op het dashboard. Zonder zonnebril zie ik bij zonnig weer bijna niks door de reflectie. Met zonnebril zie ik het beeld juist nog goed….

  3. IPhone 4 en 4s worden groen als je dat doet. Ook niet zo prettig.

  4. Wat een Dom bericht. Een LCD scherm gebruikt een polarisatie filter, en als je twee polarisatie filters t.o.v. draait gaat er geen licht meer door heen. Dit is toch al jaren bekend, ook bij notebook schermen treedt dit op. En dan gaan zogenaamde experts er ook nog op in i.p.v. te zeggen: dat is toch al jaren bekend dombo!!!!!

  5. Ik heb liever een polariserende zonnebril. Voor die momenten dat ik de iPad gebruik zet ik ‘m wel even af.

  6. Niet alleen met Rayban , heb er ook last van met mijn serengeti zonnebril.
    Wel gaar hoor zonnebril van dik 300€ en je iPad niet af te kunnen lezen.

  7. Dit bericht slaat inderdaad nergens op. Het is al jaren bij ieder ander scherm en nu is het opeens bijzonder… Gonny heeft zeker geen paaseieren gevonden.

  8. Dit is toch al jaren bekend 🙁 vreemd bericht om dat nu uit te lichten

  9. Ik had al wat reacties verwacht in de trant van: ‘Dit is al lang bekend’. Maar om dan meteen zo bot uit de hoek te komen, vind ik wat respectloos (maar ach, blijkbaar is dat voor bepaalde mensen volkomen normaal). Stoer hoor.

    Ook ik wist uiteraard al dat polariserende glazen problemen kunnen even bij het aflezen van LCD-schermen. Dat het bij álle iPad-modellen in portretmodus een probleem is, is nieuwe informatie en daarom de moeite waard om in een artikel te benoemen. En gezien de verbaasde reacties die ik de afgelopen maand van allerlei mensen heb gekregen, is het nog lang niet bij iedereen bekend (zelfs niet bij zonnebrilverkopers).

  10. Magic!

    edit:

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik had al wat reacties verwacht in de trant van: ‘Dit is al lang bekend’. Maar om dan meteen zo bot uit de hoek te komen, vind ik wat respectloos (maar ach, blijkbaar is dat voor bepaalde mensen volkomen normaal). Stoer hoor.

    Ook ik wist uiteraard al dat polariserende glazen problemen kunnen even bij het aflezen van LCD-schermen. Dat het bij álle iPad-modellen in portretmodus een probleem is, is nieuwe informatie en daarom de moeite waard om in een artikel te benoemen. En gezien de verbaasde reacties die ik de afgelopen maand van allerlei mensen heb gekregen, is het nog lang niet bij iedereen bekend (zelfs niet bij zonnebrilverkopers).

    True that

    ik had er ook nog nooit van gehoord. maar dat komt ook denk ik dat ik geen dure Ray-Ban bril heb:P

  11. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik had al wat reacties verwacht in de trant van: ‘Dit is al lang bekend’. Maar om dan meteen zo bot uit de hoek te komen, vind ik wat respectloos (maar ach, blijkbaar is dat voor bepaalde mensen volkomen normaal). Stoer hoor.Ook ik wist uiteraard al dat polariserende glazen problemen kunnen even bij het aflezen van LCD-schermen. Dat het bij álle iPad-modellen in portretmodus een probleem is, is nieuwe informatie en daarom de moeite waard om in een artikel te benoemen. En gezien de verbaasde reacties die ik de afgelopen maand van allerlei mensen heb gekregen, is het nog lang niet bij iedereen bekend (zelfs niet bij zonnebrilverkopers).

    Gonny, je hebt gelijk. Ik hou toch wel van je hoor.

  12. Ik ben er een jaar geleden al achter gekomen toen ik in de auto mijn IPad met TOMTOM gebruiken. Eerst 100 km bekende weg zonder navigatie t oen het ding aan. He?????Batterij leeg?? Balen!!
    Toevallig even bril af en …ja hoor daar was ie weer!
    Bedankt in ieder geval voor anderen, Gonny.

  13. Ach Gonny, ik mag het niet zeggen, maar met de iPhone en iPad is er jammer genoeg ook een bepaald soort publiek op de Apple spullen afgekomen die ik en veel anderen graag hadden weggehouden.
    Informatief artikel, dank je!

  14. je kunt ook berichten schrijven om het schrijven, dat blijkt wel weer

  15. Dit is al bekend sinds de eerste digitale horloges in de jaren 80, hoezo is dit nieuws?
    Het klinkt meer als iPad bashing dan nieuws en ik had dit eerder verwacht op een anti-apple site.

  16. Heb ik ook met mijn canon camera in portrait. Mijn vriendin verklaarde me voor gek, maar als ik de camera draaide viel het beeld weg. Totdat ik mijn raybsn afzette.

  17. Niet om het een of ander Gonny, maar een google search had je kunnen vertellen dat dit in 2010 ook al werd gemeld.

    http://socialtimes.com/ipad-summertime-tip-landscape-viewing-only-if-you-wear-polarized-sunglasses_b47348

  18. Iets neer respect mag wel. Dit is dus een van de redenen dat ik nooit post. Ik zou best mensen kunnen helpen, maar heb daar geen zin in. Door enkelingen wordt alles zo zwaar aangezet.

  19. Iets neer respect mag wel. Dit is dus een van de redenen dat ik nooit post. Ik zou best mensen kunnen helpen, maar heb daar geen zin. Al dut soort commentaar weerhoud mij en ook andere

  20. Mensen reageer een rustig.

    Aan de schrijver: bedankt voor dit artikel. Als ik binnenkort een zonnebril wil kopen zal ik nu wel goed opletten. Ik wist hier niets van, en waarschijnlijk vele andere lezers niet, welke te lui zijn om een positief bericht te sturen. 😉

    @ Nico: wees blij dat iemand je waarschuwd voordat je een dure zonnebril koopt..

  21. @MitchelEtc: Als je binnenkort een zonnebril gaat kopen moet je er eentje kopen waardoor je beter ziet in de zon en die je ogen beschermt voor de straling van de zon… Helaas kan je die zo’n bril niet goed je ipad scherm zien.

  22. Net live test gedaan maar ik heb nergens last van… Zelfs met meekleurende bril of m’n ray ban ook niet.

    Maar zou kunnen, ben blij dat ik er gelukkig niets van merk.

  23. @Nxt: En je heb (denk je) wel een polariserende zonnebril?? dan zou ik maar eens gaan terug gaan naar de winkel waar je dat ding gekocht heb… Dan hebben ze je iets verkocht, en jij betaald, voor iets wat je blijkbaar niet heb.

  24. Ik heb net een Polaroid zonnebril gekocht om die hinderlijke spiegeling op de iPad weg tener te nemen. Gaat buiten perfect, zij het inderdaad allee in landscape.
    En wat je opmerking over het lezen van ebooks bereft, via Stanza en Kobo lees je ook volledige pagina’s in landscape- op de iPad, dus ook buiten.

  25. @Gonny van der Zwaag: Hi Gonny, ik twijfel zeker niet aan je intelligentie en lees je blogs graag. Maar dit bericht had je misschien wat anders in kunnen steken. Excuus voor de botheid, maar dat is nadeel van blogs/ fora waar je elkaar niet in de ogen kunt kijken….

  26. Iemand met respect behandelen heeft niets te maken of je diegene wel of niet in de ogen kan kijken , maar alles met eigen handelen….

  27. Gewoon een prima artikel.

    Het is een feit dat de Samsung tablet er minder last van heeft. Ja het probleem was er met de iPad 1 en 2 waarom mag nu de nieuwe iPad er in niet weer over geschreven worden?

  28. Nu ik dit lees, verbaast het me niet. Als je ziet wat een polarisatiefilter bij het fotograferen kan doen… Je kunt daarmee oppervlakten spiegelend “maken” en ontspiegelen. Het zou mooi zijn als men een bril uitvindt waarmee je hetzelfde kunt: polariseren en ontspiegelen naar believen.

  29. Dit probleem heeft helemaal niets met RayBan te maken. Het is zelfs zo dat de meeste RayBans niet gepolariseerd zijn. Juist bij de betere merken kun je kiezen tussen wel of niet gepolariseerd. Het probleem was al lang voor de komst van IPad bekend. Het belangrijkste is dat je gewoon een goed advies moet krijgen. Ik ben zelf opticien van beroep dus weet ik hoe belangrijk dat is.

  30. Origineel geplaatst door Pete
    Ach Gonny, ik mag het niet zeggen, maar met de iPhone en iPad is er jammer genoeg ook een bepaald soort publiek op de Apple spullen afgekomen die ik en veel anderen graag hadden weggehouden. Informatief artikel, dank je!

    Ik gebruik al vanaf 1984 Apple spul (Mac 128k), dus daar zal het niet aan liggen. Ik had gewoon een zeer lomp en dom moment. Daarvoor nogmaals excuus.

  31. Waarschijnlijk ben ik een enorm onnozele hals die met pek en veren van dit forum afgejaagd moet worden, maar ik kende dit verhaal dus nog niet.

    En bij problemen zou ik inderdaad mijn iPad met mijn iPhone zijn gaan vergelijken en verbaasd zijn dat er verschil is.

    Kortom, ik vind het wel een informatief artikel.

  32. Origineel geplaatst door HarryIk had gewoon een zeer lomp en dom moment. Daarvoor nogmaals excuus.

    We hebben allemaal wel een frustmoment waarbij je je op de verkeerde gaat afreageren. En dat is dan vooral vervelend als het ergens zwart op wit blijft staan.

  33. uh mensen,
    om Gonny een steun in de rug te geven..
    Bepaalde internationale site geven er ook aandacht aan vandaag:

    http://www.zdnet.com/blog/apple/ipads-go-black-in-portrait-mode-with-polarized-sunglasses/12706

    dus zo gek artikel is het nog niet Gonny, zouden ze het van jou hebben gepikt…. 🙂

  34. Give-You-a-Surprise Wooden Box
    http://yeca.eu/16zi

  35. Wat een ontdekking zeg! En Ray-Ban, het wordt hier genoemd alsof het het enige merk is met polariserende glazen, waarschijnlijk wel met de goedkoopste glazen, ligt misschien daaraan dat je het iPad scherm helemaal niet kan zien.

  36. Origineel geplaatst door Rob
    Wat een ontdekking zeg! En Ray-Ban, het wordt hier genoemd alsof het het enige merk is met polariserende glazen, waarschijnlijk wel met de goedkoopste glazen, ligt misschien daaraan dat je het iPad scherm helemaal niet kan zien.

    Nee, dat betekent juist dat de glazen GOED gepolariseerd zijn. En dat wil je, omdat gereflecteerd licht (vooral vanaf water) gepolariseerd is.

  37. ‘The iPhone works fine’ En vervolgens zie je dat het daar ook niet goed werkt 😛

  38. @BrutalDave: die is zwart bij 45 graden dus bruikbaar

  39. @Flieps: Zo’n bekend fenomeen 😉

    Maar @Gonny, het blijft bizar dat Apple (en andere grote fabrikanten for that matter) hun scherm niet gekanteld produceren, alhoewel dat waarschijnlijk niet genoeg opbrengt.
    Bij mijn nieuwe camera heb ik dit probleem als ik mijn scherm 45graden kantel ipv 90, dat is wel een stuk prettiger 🙂

    Overigens is het alternatief, een niet gepolariseerde zonnebril voor mij ook geen alternatief, dan heb je geen goede lichtfiltering, of in de paar zeldzame gevallen dat je dat wel hebt mag je er officieel geen auto mee rijden (zonnebrillen vallen in bepaalde filtercategoriën).

  40. ohhh! dit doet me denken aan iets anders, een soort screen protector velletje dat je over je iphone/ipad heen kan plakken zodat het scherm alleen voor jouw (ofwel vanuit één hoek/richting) zichtbaar is zo dat mensen in je directe omgeving om je heen (bijv. in de bus, tram, trein of metro) niet mee kunnen kijken… Hoe heet dat ook al weer?

    En, voor zo ver ik er ooit over gelezen heb, is het zo dat dat velletje ook door middel van polarisatie zou werken, zou dit velletje het effect van de zonnebril ook kunnen doen opheffen?

    //getekend:
    DaveFlash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.