My Vodafone verbetert beveiliging klantgegevens in update

My Vodafone heeft een update gekregen. De iPhone-app verstuurt de klantgegevens voortaan beveiligd, zodat ze niet in handen van derden kunnen vallen.

vodafone applogoVodafone heeft zojuist een update van de My Vodafone-app uitgebracht. Daar in is de beveiliging van de klantgegevens verbeterd. Afgelopen week kwam Vodafone in het nieuws, nadat een iPhoneclub-lezer had ontdekt dat de gegevens in de app onbeveiligd worden verstuurd. Ook waren de klantgegevens onversleuteld aanwezig op de iPhone. Vodafone beloofde snel actie te ondernemen en dat hebben ze gedaan: vandaag verscheen de update. Als enige vernieuwing in My Vodafone 1.0.3 is verbeterde beveiliging, zo valt in de App Store-omschrijving te lezen.

Wij deden navraag bij onafhankelijke ontwikkelaars, die bevestigen dat de gegevens nu inderdaad versleuteld zijn. Zonder de versleuteling konden kwaadwillende de klantgegevens achterhalen en vervolgens abonnementen inzien en wijzigen namens de nietsvermoedende klant. Vodafone zit ondertussen nog wel met een ander probleem: de storing die ze de afgelopen dagen teisterde na een brand, wordt maar gaandeweg opgelost.

Downloaden: My Vodafone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2012, 21:12
Categorie Providers
Onderwerpen beveiliging, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.