SlingShot-statief is geschikt voor elke smartphone

De SlingShot is een Kickstarter-project waarin de ultieme statief voor smartphones wordt ontwikkeld. De SlingShot ziet eruit als een katapult en is flexibel genoeg voor elk formaat smartphone. Hij kost 14 dollar.

waugh-slingshotOp Kickstarter is een nieuw project te vinden, waarmee een handige fotostatief voor smartphones ontwikkeld gaat worden: de SlingShot. Charles Waugh, een professioneel fotograaf en ontwerper, was niet tevreden met de bestaande iPhone-statieven. Hij besloot zelf eentje te ontwikkelen. De SlingShot is bedoeld om heel lang mee te gaan: niet alleen de kwaliteit is goed, maar door de gekozen vormgeving is de statief ook voor toekomstige smartphones geschikt.

Waugh koos voor Delrin, een kunststof die in de industrie wordt toegepast voor zware machines. Je kunt het draaien en buigen, maar het springt meteen weer in de juiste vorm. Het voelt aan als een elektrische tandenborstel, waar het plastic is bekleed met een extra laag rubber voor meer grip.

De SlingShot ziet eruit als een katapult en houdt je smartphone stevig vast, ook als er een case omheen zit. Zelfs als Apple een 5-inch iPad mini uitbrengt kun je de SlingShot nog steeds gebruiken, want de houder is zelfs geschikt voor de Samsung Galaxy Note, wat momenteel de grootste smartphone op de markt is. Voor extra stevigheid is een geraamte van metaal gebruikt. Ontwerper Waugh heeft een jaar nagedacht over het design van de SlingShot en biedt hem nu aan voor 14 dollar (voor internationale verzending komt er 10 dollar bij). Van de 20.000 dollar die de bedenker nodig heeft is al zo’n 7.000 dollar binnengehaald. Zoals bij alle projecten op Kickstarter gaat het pas door als er voldoende geld is ingezameld. Zo niet, dan hoef je ook niets te betalen.

Meer info: Kickstarter

slingshot-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2012, 16:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, statief

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.