Pokémon Go Nearby Tracker

Verbeterde Nearby-tracker in Pokémon Go laat beter zien waar Pokémon rondhangen

De nieuwe Nearby-tracker in Pokémon Go is nu ook in Europa ingeschakeld, zodat je precies kunt zien waar bepaalde Pokémon rondhangen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ben je het wel zat om Pokémon Go te spelen omdat je extreem veel moet rondlopen om er eentje te vangen? Dan is de nieuwe Nearby-tracker een uitkomst. Ontwikkelaar Niantic heeft de nieuwe Nearby-tracker de afgelopen weken getest en vindt deze nu goed genoeg om in een groot deel van Europa uit te rollen. Met de nieuwe Nearby-tracker zie je precies bij welke Pokéstop een bepaalde Pokémon rondhangt. Dat scheelt weer lopen.

Pokémon Go Nearby Tracker

De tracker bevindt zich op de gebruikelijke plaats rechts onderin het scherm en werkt als volgt:

  1. Kijk welke 9 Pokémon er bij jou in de buurt zijn. Je ziet ook meteen een foto van de meest nabijgelegen Pokéstop.
  2. Tik op de gewenste Pokémon, bijvoorbeeld Mr. Mime in het voorbeeld hierboven.
  3. Je ziet nu een foto van de Pokéstop. Tik op de voetstapjes om er naartoe te lopen.
  4. Je ziet nu je eigen locatie en de locatie van de Pokéstop. Als je dichtbij komt zou de Pokémon zich ergens in de buurt moeten ophouden.
  5. Ben je te lang onderweg of wacht je te lang, dan zul je een melding krijgen dat de Pokémon is gevlucht.

Pokémon Go Nearby Tracker

We hebben de functie al even getest en het blijkt goed te werken, in tegenstelling tot de aanvankelijke ervaringen met deze nieuwe tracker. In gebieden met weinig Pokéstops kun je echter wel tegen het probleem aanlopen dat de Pokémon erg verspreid zijn en je kilometers moet lopen. In de stad kun je nu veel beter je selectie maken waar je naartoe loopt, vooral bij gewilde Pokémon zoals een Dratini of Charmander.

Wel zitten er wat nadelen aan. Pokémon die niet vlakbij een Pokéstop zitten, zullen niet meer in de tracker te zien zijn. Daardoor kun je nog steeds een Pokémon mislopen. Positief is dat je de Nearby-tracker gewoon open kunt houden tijdens het rondlopen, zodat je goed zicht houdt wanneer er een geliefde Pokémon in de tracker verschijnt. De tracker wordt om de paar seconden bijgewerkt.

Moeizaam begin
Tijdens de testfase was er nogal wat kritiek op de nieuwe Nearby-functie in Pokémon Go. De functie zou niet goed werken, waardoor je alleen maar gangbare Pokémon in beeld kreeg en ondertussen doodleuk een Snorlax voorbij kunt lopen, zonder te worden gewaarschuwd door de game. Bovendien zou de tracker minder goed werken dan externe trackers zoals Fastpokemap.se. In een discussie op Reddit kondigde de maker van Fastpokemap.se destijds aan om ermee te stoppen, omdat Niantic hem constant dwarszat en al het werk steeds voor niets was.

Ook veel andere makers van externe trackers zijn gestopt door belemmerende maatregelen van Niantic. Overigens geeft de maker van Fastpokemap.se zijn code nu weg via Github, zodat anderen ermee aan de slag kunnen. Nu de nieuwe tracker in veel meer landen beschikbaar komt is de kans echter klein dat er nog ontwikkelaars zijn die er veel tijd in gaan steken.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2016, 13:20
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.