Pokémon Go herfst en equinox-event.

Pokémon Go geeft je dubbele Stardust en meer tijdens herfst-event

Pak je iPhone er maar weer bij, want er komt weer een nieuw Pokémon Go-event aan. Deze keer draait het om de herfst, want tijdens het equinox-event krijg je dubbele Stardust en meer!

De makers van Pokémon Go hebben weer een nieuw evenement aangekondigd. Deze keer draait het om de equinox, ook wel nachtevening genoemd. Vanaf 22 september 22:00 uur tot en met 2 oktober 22:00 uur krijg je onder andere dubbele Stardust voor het vangen van Pokémon en het uitbroeden van eieren.

Pokémon Go herfst en equinox-event.

Pokémon Go-event met dubbele Stardust

Je hebt wellicht nog nooit van de equinox gehoord, maar kort gezegd komt dit erop neer dat tijdens deze periode de zon loodrecht boven de evenaar staat. Dat betekent dus dat de herfst eraan komt en om dat te vieren krijg je in de periode van 22 september tot en met 2 oktober twee keer zoveel Stardust bij het vangen van Pokémon. Ook voor het uitbroeden van eieren krijg je het dubbele aantal Stardust. Bovendien krijg je tijdens deze periode speciale 2 kilometer-eieren. In deze eieren is de kans groter dat je zeldzamere Pokémon krijgt, waaronder Chansey, Mareep en Larvitar.

Daarnaast zijn er weer speciale pakketten beschikbaar in de in-game shop waarmee je extra voordelig Lucky Eggs, Lure Modules en de nieuwe Super Incubators kunt kopen. Deze Super Incubators laten eieren anderhalf keer sneller uitkomen. Dit komt dus vooral van pas bij eieren waarvoor je tien kilometer hoeft te lopen, omdat je dan nog maar een ruime 6,5 kilometer hoeft te wandelen. Tot slot krijg je drie keer de normale hoeveelheid XP voor het registreren van een nieuwe Pokémon.

Dit evenement is het eerste seizoensgebonden evenement sinds dit voorjaar. Wel kun je op 14 oktober terecht in Stadshart Amstelveen voor één van de Europese Safari Zone-events. Hier is de kans groter dat je speciale Pokémon vangt, maar Gyms en Raid Battles zijn daar tijdelijk uitgeschakeld. Meer over het Pokémon Go Safari Zone-event in Amstelveen, lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2017, 15:21
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.