Outlook Mail-logo

Mail-app in iOS 11 werkt niet met Outlook, oplossing is onderweg

Gebruik je de standaard Mail-app in iOS 11 met een Outlook-account? Je stuit daarbij op problemen, omdat je geen mail kunt versturen. Microsoft en Apple werken aan een oplossing, maar je kunt zelf ook stappen nemen.

Gebruik je in de Mail-app op iOS 11 een Outlook.com, Office 365 of Exchange Server 2016-account, dan stuit je tegen problemen bij het versturen van mails in iOS 11. De standaard Mail-app van iOS 11 werkt niet met deze accounts, waardoor je geen mail kan versturen. Zowel Apple als Microsoft werken aan een oplossing, maar in de tussentijd zijn er ook andere mogelijkheden.

Outlook Mail-logo

Mail-app iOS 11 geeft problemen met Outlook

De Mail-app in iOS 11 kan bij het versturen van een mail de melding “Kan mail niet versturen. Het bericht wordt geweigerd door de server” in beeld verschijnen. Het probleem met de Outlook-accounts is inmiddels erkend door zowel Microsoft als Apple. Het probleem speelde ook al tijdens de betaperiode van iOS 11, maar is in de tussentijd dus niet verholpen. Dat betekent dat mensen die bovenstaande accounts gebruiken, geen mail kunnen versturen of beantwoorden in de standaard Mail-app.

Zowel Apple als Microsoft geven aan dat het probleem onderzocht wordt. Apple geeft aan nauw samen te werken met Microsoft om naar een oplossing te zoeken. Het probleem zal met een toekomstige update van iOS opgelost worden. Wanneer deze verwacht wordt, is echter nog niet duidelijk. In de tussentijd zijn er een aantal stappen die je zelf kunt nemen om dit probleem te omzeilen. Mails versturen vanuit een Hotmail-account blijkt wel te werken.

Microsoft raadt aan om gebruik te maken van de Outlook-app. Deze aparte Outlook-app werkt met alle accounts van Microsoft en kun je ook gebruiken om je iCloud-mail in te bekijken. De Outlook-app heeft daarnaast nog allerlei extra functies, bijvoorbeeld een ingebouwde agenda en integratie met andere apps van derden. Behalve de Outlook-app zijn er nog allerlei andere mail-apps die je kunt gebruiken. In onderstaand artikel vind je een overzicht van handige mail-apps voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2017, 12:56
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, outlook
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.