Pokemon Go gym

Pokémon Go-gyms vanaf 19 juni uitgeschakeld vanwege grote update

Niantic gaat het gymsysteem in Pokémon Go aanpakken, met meer multiplayerfuncties. Daardoor zullen de gyms tijdelijk uitgeschakeld worden en krijg je alle geplaatste Pokémon terug.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go-spelers krijgen de komende weken te maken met een onaangename verrassing: alle Pokémon die je al langere tijd op een gym had staan, krijg je allemaal terug. Het heeft te maken met een nieuw gymsysteem dat ontwikkelaar Niantic wil introduceren. Gyms in de game worden op 19 juni tijdelijk uitgeschakeld.

Pokemon Go gymsysteem

Update 19-06-2017: De vernieuwingen voor de Pokémon Go Gyms zijn inmiddels aangekondigd. Zo is het nieuwe Raid Battle aangekondigd en kun je van elke soort Pokémon maximaal één soort op een Gym plaatsen. Meer over de vernieuwingen in Pokémon Go Gyms lees je in onderstaand artikel.

Nieuw Pokémon Go gymsysteem

Niantic kondigt op de officiële supportpagina de veranderingen aan in een geel balkje, bovenaan de pagina. Op Reddit heeft een woordvoerder van Niantic nadere details gegeven. Het belooft een vrij grote update van Pokémon Go te worden, waarbij alle gyms tijdelijk worden uitgeschakeld. Via de sociale kanalen zal Niantic de spelers op de hoogte houden op welke datum de ‘verbouwing’ plaatsvindt. De verbouwing zal vanaf 19 juni plaatsvinden, dus vanaf die datum zijn de gyms uitgeschakeld.

Veel details over het nieuwe spelsysteem heeft Niantic nog niet gegeven, maar ze hebben wel hints gegeven dat er meer sprake zal zijn van samenwerking en multiplayer-functies. Niantic CMO Mike Quigley vertelde eerder dit jaar tijdens de TNW-conferentie in Amsterdam:

Weet je, het gym-mechanisme is iets wat we in Pokémon Go echt heel graag willen verbeteren, dus dat is het volgende belangrijke aandachtspunt voor ons.

Ook vertelde de marketingman van Niantic dat er wordt nagedacht over meer sociale functies voor het vangen van Pokémon:

Het vangmechanisme is leuk, maar dat is een eenzame bezigheid, je gaat er alleen op uit. Misschien met vrienden, maar er is geen ervaring van verbondenheid. We denken dat er een kans is voor samenwerking op dat gebied, maar dat komt later.

Pokemon Go gym

Blissey stapelen niet meer toegestaan
Eén van de aanwijzingen voor de nieuwe gymfuncties werd al in mei ontdekt door bezoekers van The Silph Road: in de code werd het attribuut MAXSAMEPOKEMONATFORT ontdekt. Dit wijst erop dat er in de toekomst niet te veel Pokémon van dezelfde soort op een gym mogen staan. Dit voorkomt het ‘stapelen’ van de gehate Blisseys, maar het kan ook voorkomen dat je je Dragonite of Gyarados op een gym kwijt kunt, omdat er al te veel van dezelfde soort op staan. Deze functie is nog niet geactiveerd in de game. Naar verwachting zullen de meeste functies liggen op het gebied van samenwerken om gyms te verdedigen of te veroveren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 19 juni: De veranderingen voor de Pokémon Go Gyms zijn aangekondigd. Het artikel is hierop aangepast.
  • 2017 - 17 juni: Datum 19 juni toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2017, 15:41
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.