Pokémon Go: maximaal 6 Pokémon per Gym

Zo werkt het nieuwe muntensysteem in Pokémon Go

In Pokémon Go kun je munten verdienen door Pokémon op Gyms te plaatsen. Hoe werkt het muntensysteem op de vernieuwde Gyms die in juni 2017 werden ingevoerd?

In juni 2017 is zijn de Pokémon Go Gyms vernieuwd. Er gelden andere regels en er is een andere manier om munten te verdienen. We leggen hier uit hoe het werkt.

Pokémon Go: maximaal 6 Pokémon per Gym

Munten verdienen in Pokémon Go

In Pokémon Go kun je munten verdienen, maar hoe werkt het sinds de update van juni 2017? Sommige spelers zijn in verwarring, omdat je niet meer naar de shop kunt gaan om munten te claimen. Hoe dit werkt leggen we hieronder uit.

Zo verdien je munten

Dit moet je weten over het nieuwe muntensysteem:

  • Je verdient munten door een Pokémon op een Gym te zetten, net als voorheen.
  • Zorg dat jouw Pokémon minimaal 1 uur blijft staan.
  • Je verdient 1 muntje voor elke 10 minuten* dat jouw Pokémon standhoudt.
  • Je kunt de muntjes pas krijgen als de Pokémon verslagen is (dus niet meteen bij het plaatsen).
  • Er is een maximum van 50 munten per dag.

*Let op dat Niantic dit systeem nog verder kan tweaken. Aanvankelijk kreeg je met het nieuwe muntensysteem slechts 1 muntje per uur, maar dat is inmiddels opgevoerd naar 1 muntje per 10 minuten.

Voorheen kon je elke 21 uur muntjes pakken voor de Pokémon die op dat moment op een gym stonden. Dat is niet meer het geval. Er is geen bonus meer na 21 uur, maar er is een bonus die steeds groter wordt naarmate je langer staat. Je krijgt de munten pas nádat de Pokémon is teruggekeerd. Dat gebeurt automatisch na een paar uur of paar dagen, omdat de motivatie gaandeweg afneemt. Door meermaals per dag langs de Gym te lopen kun je zorgen dat de motivatie op 100% blijft, maar dit kost uiteraard wel tijd. Naarmate de motivatie van een Pokémon daalt, daalt ook de CP waardoor deze gemakkelijker is te verslaan door een vijandig team.

Pokémon Go Munten

Hoe kun je munten pakken?

Zoals uit het bovenstaande (hopelijk) duidelijk is geworden is er géén manier meer om munten te pakken. Er is geen groen knopje waarop je dagelijks kunt drukken om de munten op te halen. In plaats daarvan krijg je automatisch de munten die je verdiend hebt, zodra een Pokémon terugkeert vanaf een Gym. Je muntensaldo wordt dan automatisch verhoogd.

Pokémon Go: Gyms verzorgen en Badges verdienen

Hoe verdien ik zoveel mogelijk munten?

Wil je je Pokémon zo lang mogelijk laten staan om de maximum bonus van 50 munten per dag te krijgen, dan moet je anders gaan spelen. Liefst door samen te werken met anderen. Spreek met een groepje mensen af om een paar Gyms te veroveren en goed te verzorgen. Er moet dus meermaals per dag iemand naar de Gym toe om de motivatie van alle aanwezige Pokémon te versterken. Dit doe je door Berries te geven.

Als je goed voor jouw Gym zorgt verdien je ook nog Gym Badges, die je telkens kunt versterken. Je kunt bovendien Gym Badges verdienen door aan de Photo Disc te draaien.

Geef je Berries aan teamleden, dan levert dit extra Stardust en Candy op, dus wees sociaal!

Waarom krijg ik geen munten?

Je verdient niets als een Pokémon binnen een uur terug is. Je krijgt een notificatie als de Pokémon terugkomt en de verdiende munten worden dan automatisch toegevoegd aan je account. Voor elke 10 minuten dat de Pokémon heeft gestaan, verdien je 1 muntje, dus als je een stuk of 5 Pokémon op Gyms hebt geplaatst lukt het al snel om het dagelijkse maximum van 50 muntjes te bemachtigen. Zit je in een regio met weinig andere spelers, dan zou je ook met slechts één Pokémon het dagelijkse maximum kunnen verdienen. Die ene Pokémon moet dan wel één uur volhouden en vervolgens nog eens 50 x 10 minuten = 8,5 uur staan, dus in totaal 9,5 uur.

Pokémon Go munten verdienen en uitgeven

Waarom heb ik munten nodig?

Je kunt de munten gebruiken om extra items te kopen, bijvoorbeeld een extra Egg Incubator of een grotere tas. Dat laatste komt extra van pas nu het aantal items is verhoogd. Je hebt meer Berries nodig en er zijn extra items zoals de Premium Raid Pass.

Hoe zit het met de tasuitbreiding naar 1500?

Sinds Pokémon Go is vernieuwd kun je je tas uitbreiden naar 1500 items. Voorheen was dit 1000 items. Je kunt dus meer items zoals PokéBalls en Revives meenemen. Voor elke uitbreiding van 50 items betaal je 200 muntjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerp pokemon