Lapras met Pokémon Appraise-functie

Bekijk ‘geheime’ stats met de nieuwe Pokémon Appraise-functie

Met de Pokémon Appraise-functie kun je 'geheime' stats opvragen van jouw favoriete Pokémon, zoals de verhouding tussen uithoudingsvermogen (HP), aanvals- en verdedigingskracht.

Pokémon Go heeft sinds versie 1.5 een handige functie: het bekijken van uitgebreidere statistieken van je geliefde wezens. Wil je meer weten dan CP (combat power) en HP (hit points), dan moet je bij de Appraise-functie zijn. In deze tip lees je hoe het werkt.

Lapras met Pokémon Appraise-functie

Pokémon Appraise: hoe goed is jouw Pokémon?

Na het vangen van een nieuwe Pokémon krijg je meteen de CP, HP, gewicht en lichaamslengte te zien. Ook kun je naar beneden bladeren voor de twee aanvalstechnieken waar jouw Pokémon in gespecialiseerd is. Maar er is meer. Vanaf versie 1.5 van de game kun je ook de Team Leader om advies vragen. Met de Appraise-functie laat de Team Leader weten hoe goed jouw Pokémon is.

Wie jouw teamleider is, is afhankelijk van het gekozen Pokémon-team: Blanche voor Mystic (blauw), Spark voor Instinct (geel) en Candela voor Valor (rood). Jouw teamleider zal de gevangen Pokémon beoordelen op drie, deels ‘geheime’ statistieken: sterkte (HP), verdedigingskracht en aanvalskracht. Heb je wel eens een evolutie-calculator gebruikt (zoals deze), dan ben je deze statistieken ook wel eens tegengekomen onder de naam IV.

De teamleider geeft helaas geen exacte cijfers, maar geeft je wel een indruk of jouw Pokémon goed genoeg is om te bewaren. Zo niet, dan kun je een transfer naar de professor overwegen.

De Pokémon Appraise-functie gebruiken

De Pokémon Appraise-functie werkt als volgt:

 1. Tik op de Pokébal onderin het scherm en kies Pokémon.
 2. Selecteer de Pokémon waar je meer over wilt weten.
 3. Tik op de knop met drie liggende streepjes rechtsonder in het scherm en kies Appraise.

Pokémon Appraise-functie Pokémon Appraise-functie

 1. Teamleider Blanche, Spark of Candela zal je nu vertellen wat het sterkste punt van jouw Pokémon is en of deze de moeite is om te bewaren.
 2. Je krijgt maximaal zes dialoogvensters te zien:
  • Een welkomstgroet van de teamleider.
  • Een inschatting of jouw Pokémon goed zal presteren in een gevecht.
  • Het sterkste punt, bijvoorbeeld Aanval.
  • Een inschatting van de stats, bijvoorbeeld
  • Een beoordeling van de grootte ten opzichte van het gemiddelde.
  • Een afscheidsgroet.
 3. Sommige opmerkingen kun je met een korrel zout nemen. Het gaat er vooral om wat de beste eigenschap is (HP, aanval of verdediging) en hoe ze ten opzichte van elkaar zijn.

Pokémon Appraise-functie met Lapras

Het kan soms lastig zijn om de zinnen te ontcijferen. Gelukkig helpt onderstaande tabel daarbij, die laat zien hoe de uitspraken overeenkomen met de Individual Values (IV’s) van jouw Pokémon. IV is het beste te vergelijken met genen: als jouw Pokémon genetisch heel sterk is, heeft hij een hogere IV.

Pokemon Go appraise

Pokémon Go 1.5 is de eerste versie van de game waarin de teamleiders wat meer op de voorgrond treden. Toen je een team koos (bij level 5) heb je er misschien niet eens zo over nagedacht. Tot nu toe heeft het ook nog geen voordelen om bij een bepaald team te horen, tenzij jij in een buurt woont waar één van de teams domineert.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerp pokemon