Nieuwe Apple Campus 2-video: hoofdgebouw vrijwel klaar, nu de groenvoorzieningen nog

De Apple Campus 2 is bijna klaar: het hoofdgebouw is vrijwel af en Apple is begonnen aan de groenvoorzieningen, zoals fruitbomen en joggingpaden.

Er is weer een nieuwe maand begonnen en dat betekent: een nieuwe dronevideo van Apple Campus 2. Deze keer is te zien dat het hoofdgebouw bijna volledig klaar is en dat er ondertussen flink wordt gewerkt aan de groenvoorziening rondom het nieuwe hoofdkantoor van Apple.


Apple Campus dronevideo

Over drie maanden zou de campus klaar moeten zijn, dus de tijd begint te dringen. In de video is te zien dat de zonnepanelen op het dak al bijna allemaal zijn aangebracht. Daarmee gaat een wens van Steve Jobs in vervulling om het nieuwe hoofdkantoor zo ecovriendelijk mogelijk te maken. Ook is de glazen façade nu bijna klaar, zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de cirkel. Twee parkeergarages met een capaciteit van 8.000 auto’s en het ondergrondse auditorium zijn zo goed als klaar. Wel wordt er nog gewerkt aan rondom gelegen gebouwen, waaronder eentje voor R&D.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De video is gemaakt met een professionele drone, de DJI Inspire 1 Pro. Daarbij is goed te zien dat Apple inmiddels druk bezig is met de groenvoorziening rondom het kantoor en de nieuwe vijver.

Bekijk ook

Apple Park, het 'ruimteschip' hoofdkantoor van Apple

Apple heeft in april 2017 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen: Apple Park in Cupertino. Wat weten we allemaal over dit bouwwerk en hoe is het tot stand gekomen? Je leest het in deze gids!

Apple gaat meer dan 7.000 bomen planten, bestaande uit meer dan 300 verschillende soorten, waaronder fruitbomen. Ook dat is weer een knipoog naar Apple-oprichter Steve Jobs, die als jongere in fruitboomgaarden werkte en periodes had waarin hij alleen fruit at. Er komen ook sportfaciliteiten, zoals jogging- en fietspaden en veldhes voor basketbal en tennis.

Hieronder vind je nog wat eerdere video’s van afgelopen maanden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het project moet eind 2016 worden afgerond. De eerste medewerkers kunnen begin 2017 aanschuiven aan hun gloednieuwe bureau’s (gemaakt in Nederland).

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.