shutterstock_17348599

OV-app Tranzer laat je kaartjes kopen voor trein en bus

De nieuwe OV-app Tranzer laat je een enkel bus- of treinkaartje kopen. Je rekent af via je iPhone en op vertoon van de QR-code kun je zonder OV-chipkaart reizen.

shutterstock_17348599
Als je niet zo vaak met het openbaar vervoer reist, dan kan het best ingewikkeld zijn om met een OV-chipkaart te reizen. De nieuwe OV-app Tranzer maakt het voor incidentele reizigers makkelijker om een los kaartje voor de bus of trein aan te schaffen.

Tranzer: bus- en treinkaartjes voor incidentele reizigers

Betalen met contant geld in de bus gaat op termijn verdwijnen, waardoor mensen die niet zo vaak reizen minder makkelijk een los kaartje kunnen kopen. Als vervanging van het contante geld kun je steeds vaker pinnen in bijvoorbeeld de bus, maar een andere optie is betalen met je mobiel. Met de Tranzer-app kun je bij het plannen van je reis meteen een kaartje kopen.

Tranzer werkt samen met alle treinen in Nederland, maar ook met de bussen van Connexxion. Daarnaast kun je de app gebruiken voor de RET bus en tram (inclusief BOB-bus) en werkt hij ook met taxidiensten zoals van Uber. In het geval van Uber word je doorgestuurd naar de Uber-app, maar voor treinen van de NS en bussen van Connexxion kun je rechtstreeks in de app terecht. Nadat je een account aangemaakt hebt, moet je in de app aangeven van waar je wil reizen en wat je eindbestemming is. Vervolgens geeft de Tranzer een suggestie voor meerdere geschikte reizen.

Tranzer voor kaartje met de bus.

Je kunt met de app ook meteen een kaartje voor meerdere personen kopen. Je kaartje betaal je met iDEAL of creditcard. Hierdoor komen er wel nog extra kosten bij: €0,50 voor iDEAL en €0,75 voor creditcard. Hierdoor ben je wel altijd wat duurder uit dan dat je bijvoorbeeld een kaartje koopt in de NS-app.

In onze test lukte het om kaartjes te kopen voor reizen met de trein, maar bij busreizen was dit niet altijd het geval. Hoewel we altijd kozen voor een reis met Connexxion, was het bij de ene lijn wel mogelijk om een buskaartje te kopen en bij de andere niet, terwijl het gekozen traject hetzelfde was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.