point-security-system

Point-sensor beveiligt je huis door te luisteren

Point is een sensor die geluid, temperatuur en meer in de gaten houdt, als goedkoop alternatief voor een beveiligingssysteem voor thuis.

point-security-systemDe laatste jaren verschijnen er steeds meer eenvoudige beveiligingssystemen voor thuis. Je bent geen duizenden euro’s meer kwijt als je je huis wilt beveiligen tegen inbrekers en andere onraad. Meestal maken ze gebruik van bewegingssensoren of camera’s, maar Point pakt het anders aan. Dit apparaatje luistert naar geluid. Het gerinkel van brekend glas of een dichtslaande deur zijn redenen voor Point om in actie te komen. Je kunt met deze sensor ook temperatuurveranderingen, sigarettenrook en andere omgevingsfactoren in de gaten houden.

Heb je je huis verhuurd via AirBnb en wil je meteen gealarmeerd worden als de gasten luide muziek spelen, sigaretten roken of met de deuren slaan, dan krijg je via de iPhone-app een seintje. Het systeem is handig voor mensen die geen compleet beveiligingssysteem nodig hebben, maar de boel wel in de gaten willen houden. Bijvoorbeeld als je in het weekend vaak weg bent en wilt weten of je de verwarming wel omlaag hebt gedaan. Snelle beslissers konden een Point aanschaffen voor 59 dollar; inmiddels moet je 79 dollar betalen.

point app

Point is bedacht door drie Zweden, die verhuisden naar San Francisco om hun bedrijf wereldwijd te kunnen lanceren. Mede-oprichter Nils Mattisson werkte bij Apple’s Exploratory Design-team voordat hij voor zichzelf begon. Het idee ontstond – zoals zo vaak – vanuit een persoonlijke behoefte. De oprichters wilden een apparaatje waarmee ze zeker weten dat alles thuis OK is. Camera’s en complexe securitysystemen zagen ze niet zitten. Er worden geen opnames gemaakt, die online worden opgeslagen. De Point analyseert de audio lokaal en beslist op basis daarvan of er een notificatie verstuurd moet worden. Het apparaatje werkt via Wi-Fi en heeft een batterij die een jaar lang meegaat. Het lijkt misschien op een luxe rookmelder, maar het is veel meer dan dat. Het plan was om de Point zo onopvallend mogelijk te maken, zodat je geen lelijke plastic ‘puist’ aan de muur hebt, zoals bij een normale rookmelder of een thermostaat het geval is.

Bestellen kan via Kickstarter. De Point wordt dan in juli 2015 geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2014, 15:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiliging, kickstarter, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.