iculture-app-gemist
App Gemist
Vainglory screenshot

App Gemist: Vainglory, Golfinity, Molecules en meer

In App Gemist lees je alles over de belangrijkste apps van afgelopen week, zoals Molecules van Theodore Gray en de app Accounts, waarmee je divers accounts beheert.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Vainglory screenshotElk weekend kijken we op iCulture terug naar de apps die we de afgelopen week besproken hebben. Met deze keer een app om de verborgen wereld van moleculen te leren kennen, een toetsenbord voor mensen met dikke vingers en een toetsenbord waarbij je met T9 gaat typen. Ook schreven we over een aantal games, waaronder de Vainglory-game die tijdens de iPhone 6-keynote werd gedemonstreerd. En we gaan eindeloos golfen met een spelletje van de makers van Tiny Tower.

Vainglory

Heb je afgelopen september de hype rond de man met de sjaal nog meegekregen? Tijdens de iPhone-keynote demonstreerde hij een spelletje, dat nu in de App Store is verschenen.

Vainglory is een strategisch actiespel, in de vorm van een enorm populair gamegenre van dit moment: de multiplayer online battle arena (MOBA). – Lees onze Vainglory review.

Golfinity

De makers van Tiny Tower hebben een nieuwe game uitgebracht: Golfinity. Hierin moet je tot in de oneindigheid golfen op willekeurig gegenereerde banen.

Golfinity blijft nieuwe golfbanen genereren, waarbij je over de bal moet swipen om hem een bepaalde kant op te schieten. Hoe ver je van de bal af je iPhone-scherm loslaat bepaalt hoe hard je de slag maakt. – Lees onze Golfinity review.

Type Nine

Heb je vroeger een oude Nokia gehad, dan ken je de T9-invoermethode. Het nieuwe iPhone-toetsenbord Type Nine werkt op dezelfde manier: achter elk cijfer gaan meerdere letters schuil. Je valt daarmee terug op één van de oudste mobiele toetsenborden die er is. Jammer dat er alleen nog geen Nederlandse woordherkenning in zit. Type Nine werkt precies zoals je veracht: door op de juiste cijfers te tikken wordt er een woord gevormd, waarna je in een suggestiebalk het juiste woord kunt selecteren. – Lees ons Type Nine review.

ThickButtons

Het iOS-toetsenbord ThickButtons heeft letters die groter of kleiner worden op basis van de teksten die je typt. Handig als je wat dikkere vingers hebt. Veel alternatieve iOS-toetsenborden proberen je te helpen om sneller te typen, maar ThickButtons lost een heel specifiek probleem van bepaalde gebruikers op. Uiteindelijk betekent het: minder fouten maken en uiteindelijk misschien ook wel sneller typen. – Lees ons ThickButtons review.

Molecules

Een prachtige app van Theodore Gray, waarmee je dieper duikt in de wereld van moleculen. Dit interactieve studieboek maakt je blij: je kunt animaties bekijken, modellen van moleculen ronddraaien en steekt ondertussen heel wat op. Het kost een paar centen, maar daar krijg je ook wel wat voor. En in vergelijking met een papieren studieboek krijg je eigenlijk meer waar voor je geld. – Lees ons Molecules by Theodore Gray review.

Accounts

Er zijn ook wel eens apps die we op iCulture bespreken, die achteraf een beetje tegenvallen. Accounts is zo’n app. De belofte klinkt goed: dit is een app waarmee je accounts van allerlei sociale netwerken, online diensten en messengers kunt beheren. Je bepaalt vervolgens zelf welke accounts je met welke contactpersonen deelt. – Lees ons Accounts review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 16:21
Categorie Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.