Pixelmator Pro 1.5

Pixelmator Pro heeft nu ondersteuning voor Sidecar, de nieuwe Mac Pro en meer

Pixelmator Pro heeft vandaag versie 1.5 uitgegeven. Deze versie bevat ondersteuning voor de nieuwste functies in macOS Catalina, en bereidt zich voor op de komst van de nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR.

Deze week bracht Apple de nieuwste versie van macOS uit, macOS 10.15 Catalina. Veel ontwikkelaars hebben hun apps al klaargestoomd voor de nieuwe functies en Pixelmator Pro hoort daar vanaf vandaag ook bij. Zo is er in versie 1.5 ondersteuning voor Sidecar, de nieuwe Mac Pro en meer.

Pixelmator Pro ondersteunt Sidecar

Een van de grootste nieuwe functies in macOS Catalina is Sidecar. Hiermee kun je je iPad als (draadloos) extern scherm gebruiken met je Mac. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als ieder ander extern scherm, maar met de juiste aanpassingen kun je er als gebruiker veel functionaliteit uit halen.

Heb je een Apple Pencil en gebruik je Sidecar, dan kun je nu tekenen in Pixelmator Pro alsof het een echte iPad-app is. Er is zelfs ondersteuning voor drukgevoeligheid, schetsen en de optie om tweemaal te tikken op de nieuwste Apple Pencil. Dit maakt veel verschil voor gebruikers van Pixelmator Pro die graag hun handgetekende ontwerp willen bewerken. Je iPad wordt hiermee een tekentablet.

Er is verder ook ondersteuning voor andere functies in macOS Catalina, waaronder het nieuwe SF Symbols. Handig voor grafisch ontwerpers!

Sidecar werkt alleen op specifieke iPads en Macs. Je leert alles over Sidecar in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Zo werkt Apple Sidecar: gebruik je iPad als tweede scherm voor je Mac

Met Apple Sidecar kun je je iPad gebruiken als tweede scherm voor je Mac. Hoe werkt het en met welke apps werkt Sidecar al? Je leest het in deze tip!

Pixelmator Pro geschikt voor nieuwe Mac Pro

Een langverwacht product onder professionals is een radicaal vernieuwde Mac Pro. Begin dit jaar kondigde Apple deze vernieuwde Mac aan, en hij wordt dit jaar nog verwacht. Om alvast klaar te zijn voor die release ondersteunt Pixelmator Pro nu een geoptimaliseerde Metal-engine voor gebruik met meerdere GPU’s. Volgens de ontwikkelaars presteert het programma tot 2,5x sneller op een dual-GPU Mac Pro dan op een single-GPU iMac Pro, die al een tijdje uit is.

Niet alleen de nieuwe Mac Pro wordt dit jaar verwacht. Apple heeft ook weer een eigen monitor ontwikkeld; het Pro Display XDR. Pixelmator Pro is klaar om gebruik te maken van de nieuwe 1600-nits helderheid. Ook zal het bewerken van RAW-foto’s soepeler gaan met het nieuwe scherm in combinatie met Pixelmator Pro.

Bekijk ook

Mac Pro 2023: dit verwachten we van Apple's professionele Mac

De Mac Pro is de professionele desktopcomputer van Apple. Lees hier alles over de verschillende modellen: de huidige Mac Pro uit 2019 en de aanstaande Mac Pro van 2023. Alles over prijs, functies, beschikbaarheid en meer lees je hier!

Tenslotte bevat deze grafische app een nieuwe denoise-functie. Door gebruik te maken van machine learning haalt Pixelmator Pro nu nog beter ruis weg uit foto’s en afbeeldingen. Hieronder valt ook ruis wat door digitale compressie is veroorzaakt.

Pixelmator Pro is exclusief in de Mac App Store te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 oktober 2019 om 16:35
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.