PIP: biosensor laat je iOS-games spelen om te ontstressen

Biosensor PIP meet hoe gestresst je bent en geeft deze informatie door aan speciale iPhone-spelletjes, die je helpen jouw stress te verlagen.

Met de PIP biosensor iOShelps-you-relax-through-p”>biosensor PIP kun je jouw stressniveau meten door het apparaatje met je duim en wijsvinger vast te houden. De twee sensoren kijken naar het geleidingsvermogen van je huid, waar uit opgemaakt kan worden hoeveel je zweet. Een bijbehorende iOS-applicatie verbindt met de PIP via Bluetooth, waardoor je spelletjes op je iPhone of iPad kunt spelen waarbij jouw stressniveau een rol speelt. Deze games leren je op deze manier spelenderwijs om beter om te gaan met stress.

De makers van PIP willen drie spelletjes uitbrengen samen met het accessoire. Bij iedere game doe je het beter als je minder gestresst bent. In het spel Relax & Race vlieg je op een draak, die sneller zal bewegen naarmate je rustiger bent. The Loom is een interactieve omgeving die meer zal opbloeien naarmate je stressniveau daalt. In Lie Detective moet je tenslotte meedoen in verhoren, waar jouw stressniveau ook wordt gebruikt.

De makers willen een SDK uitbrengen die het mogelijk zal maken voor andere ontwikkelaars om games te maken voor het accessoire. Deze alternatieve games zijn gelijk ook interessant: de officiële spellen zijn ontworpen om je stressniveau te laten dalen, maar een andere ontwikkelaar kan een game maken die op andere manieren slim inspeelt op hoe jij je voelt. Zo zou er opzwiepende muziek kunnen spelen in een iOS-game als de game doorheeft dat je een bepaalde gevechtsscène spannend vindt. Nadeel is wel dat je continu het apparaatje moet vasthouden, waardoor je maar één hand hebt om mee te gamen.

De PIP kan op Kickstarter worden besteld door 99 dollar te doneren. Je krijgt het apparaatje pas toegestuurd als de makers 100.000 dollar inzamelen, maar je geld wordt ook pas in die situatie afgeschreven. De initiatiefnemers hebben hier nog een maand de tijd voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 7:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.