pinterest-app-store

Pinterest laat je nieuwe apps ontdekken met App Pins

Apple en Pinterest werken samen aan de nieuwe functie App Pins. Via Pinterest-borden kun je collecties van apps maken, alleen voor iOS-apps.

pinterest appsApple is een samenwerking gestart met Pinterest, om te zorgen dat mensen nieuwe apps ontdekken. Met meer dan 1,4 miljoen apps beschikbaar in iOS is het lastig om de echt leuke apps te vinden. Pinterest is daarom begonnen met App Pins, een functie waarbij gebruikers apps kunnen vastprikken op Pinterest-borden, zodat anderen ze meteen kunnen downloaden. Als voorbeeld neemt Pinterest een bord over marathontrainingen: mensen kunnen bijvoorbeeld sportapps op zo’n bord pinnen. Dat is ook handig voor jezelf. Als je weer de vraag krijgt van vrienden “Welke apps gebruik jij nou eigenlijk voor je training?”, dan hoef je ze alleen maar naar het Pinterest-bord te verwijzen.

Er zijn wel eerder pogingen gedaan om appcollecties uit te wisselen, bijvoorbeeld via gespecialiseerde apps. Maar het probleem daarvan is dat lang niet iedereen ze gebruikt. Door aan te haken bij een bestaand (en gigantisch populair platform, vooral onder vrouwen) is de kans op een groot bereik veel groter. Pinterest denkt dat het een geschikte plek is om apps te promoten, omdat mensen naar Pinterest komen om iets nieuws te ontdekken of om iets te kopen. De insteek is totaal anders dan bij Facebook, waar je naartoe gaat om te kijken wat je vrienden aan het doen zijn.

pinterest-app-store

Apple werkt actief mee aan deze nieuwe App Pins: ze hebben zelf ook een Pinterest-bord en hebben afgesproken dat de App Pins voorlopig exclusief voor iOS-apps bedoeld zijn. Apple heeft voor haar eerste Pinterest-bord gekozen voor een wel heel specifiek thema: mode. Dat is op zich niet zo gek, want zodra ze hun eigen smartwatch uitbrengen wil Apple zich steeds meer als modebedrijf profileren. Op Apple’s pinbord zijn apps te zien die gericht zijn op shoppen en mode, maar we zien bijvoorbeeld ook een sectie met gezonde recepten, mensen en apps en keuze van de redactie.

Hier vind je Apple’s Pinterest-borden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 9:21
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen app store, pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.