Fleksy Hotkeys

Fleksy Keyboard krijgt handige rij hotkeys

Lastige, veelgebruikte leestekens gebruiken is met het Fleksy-toetsenbord nu een stuk makkelijker, dankzij de komst van een speciale balk met hotkeys.

Fleksy HotkeysiOS-toetsenbord Fleksy heeft in de laatste update een aantal handige toetsenbordextensies toegevoegd. Hierdoor is het nu mogelijk om met een zevental knoppen bovenaan het toetsenbord veelgebruikte woorden of tekens in te voeren. Je kunt zelf kiezen wat er achter de zeven knoppen schuilt. Zo kun je bijvoorbeeld een obscuur leesteken invoeren, of in één keer een volledig e-mailadres intikken.

Fleksy is voorzien van in totaal drie nieuwe extensies, die je in de app moet activeren voor ze aan het toetsenbord worden toegevoegd. De meest praktische toevoeging is de Hotkey-rij, waar je zeven shortcuts in kunt zetten. Nadat je deze extensie hebt toegevoegd, kun je de instellingen hiervan aanpassen om de gebruikte letters te veranderen.

Een tweede extensie bereidt Fleksy alvast voor op Valentijnsdag: activeer je de hearts-functie, dan krijg je kleine hartjes te zien bij iedere knop die je indrukt. Met de Magic-extensie vervang je je de wereldbol op het toetsenbord met een emoji, komma of een annuleerknop. Hierdoor start je minder snel per ongeluk een ander keyboard. Vanuit de instellingen van het toetsenbord kun je een hoofdlettergevoelige layout instellen en je woordenboeken synchroniseren met behulp van iCloud.

Fleksy heeft in de update ook een nieuw themapakket toegevoegd. Voor €1,99 krijg je de Energy Pack, met daarin drie toetsenborden die op bijzondere wijze animeren zodra je de toetsen aanslaat.

Fleksy is een vrij bijzonder toetsenbord dat in eerste instantie wat oefening vereist. In plaats veel verschillende knoppen, ben je in Fleksy namelijk aangewezen op speciale veegbewegingen. Zodra je dit onder de knie hebt, kun je echter snel woorden en zinnen op het scherm krijgen: het wereldrecord smartphone-typen werd vorig jaar nog gevestigd op een iPhone 6 Plus met Fleksy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp fleksy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.