fitbit-surge-arm

Nieuwe Fitbit-trackers zorgen opnieuw voor huidproblemen

Gebruikers van de nieuwe Fitbit Surge zeggen last te hebben van huidproblemen. Een probleem waar de Fitbit Force ook last van had,

fitbit-surge-armBezitters van de Fitbit Surge zeggen last te hebben van huidproblemen. Door de activiteitentracker voor een bepaalde periode te dragen, zou er eczeem kunnen ontstaan. Het is een bekende klacht voor Fitbit-gebruikers: de Fitbit Force veroorzaakte afgelopen jaar vergelijkbare huidproblemen en werd uiteindelijk uit de handel gehaald.


De nieuwe Surge wordt ondanks de huidklachten nog steeds door Fitbit verkocht. Gebruikers die last krijgen van eczeem, wordt voornamelijk één ding aangeraden: haal de Surge af en toe van je pols. Volgens Fitbit heeft slechts een beperkte groep last van de huidklachten en zouden dit soort problemen ook bij juwelen voorkomen. Bij de Force werden de problemen veroorzaakt door nikkel in de armband, maar de Surge zou minder van dit materiaal bevatten.

Het zat Fitbit het afgelopen jaar niet mee. De huidklachten waren namelijk niet het enige probleem van Fitbit: de trackers van het bedrijf werden eerder ook uit Apple Stores verwijderd. Dit heeft vermoedelijk alles te maken met de nieuwe Gezondheid-app in iOS 8. Fitbit ondersteunt op het moment namelijk nog niet het gezondheidsplatform van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 februari 2015 om 8:33
Onderwerp
Categorie
Accessoires
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.