Philips Fidelio: nieuwe speakers met AirPlay ingebouwd

Philips komt met vier nieuwe Fidelio-speakers die vanuit zichzelf AirPlay-ondersteuning bieden voor de iPhone, iPod touch en iPad. De serie begint bij 229 dollar, of 161 euro.

Philips Fidelio Soundsphere voor iPad met AirPlayVier gloednieuwe Fidelio-speakers en speakersets presenteert Philips dezer dagen op een beurs voor consumentenelektronica in New York. Het gadgetblog Engadget filmde de vier nieuwe systemen die standaard vanuit de doos al ondersteuning voor AirPlay bieden. Als een iPhone-applicatie de AirPlay-functie ondersteunt, kun je met één druk op de knop draadloos geluid naar de nieuwe Philips-speakers versturen. De goedkoopste set kost 229 dollar (161 euro), de duurste 500 dollar (351 euro).


De speakers van Philips hebben een ingebouwde chip die de AirPlay-techniek mogelijk maakt. Op dit moment heeft Philips ook een eigen Fidelio-app voor de iPhone en iPad die AirPlay gebruikt. Die applicatie ziet er misschien strak uit, maar wordt gekraakt in de reacties in de App Store. Het programma Fidelio crasht vaak en ontbeert equalizers.

De website Engadget presenteert de nieuwe geluidssystemen aan de hand van een woordvoerder van Philips in onderstaande video. De Fidelio DS8800W, Fidelio DS3881W en AD7000W komen erin aan bod. Die drie verschijnen tegen het einde van het jaar. De eveneens getoonde Fidelio SoundSphere DS6800W komt in juli uit voor 400 dollar (281 euro). Dat is ook het systeem dat hierboven op de foto staat.

Click here to display content from www.viddler.com

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.